מתכון למקלובה

המקלובה היא אחד המאכלים הפופולריים במטבח הערבי, והיא עשויה ממסעדות רבות ובתי משפחות. מדובר בתבשיל של אורז, ירקות ובשר, שמבשלים אותו יחד בתבנית ואחר כך הופכים אותו הפוך כך שהירקות והבשר מקבלים צורה מעולה.

מרכיבים:

1 ק"ג בשר בקר צלוי (סינטה או כתף)

לירקות:
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים דקים
2 חצילים בינונייםקלופים וחתוכים דק
1 גזר בינוניקלוף וחתוך דק
1 בצל בינוני חתוך לחצי ופרוס דק


לאורז:
2 כוסות אורז ,שטופות היטב

לתיבול:

2 כפיות כמון טחון
1 כפית קימל טחון
חצי כפית קינמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
4 כפות שמן זית
4 כוסות מים (או ציר בשר)


אופן ההכנה:
הכנת הבשר: אם אתם משתמשים בבשר, חממים מעט שמן בסיר רחב ומטגנים את נתחי הבשר עד שהם מקבלים צבע חום יפה מכל הצדדים. אם מדובר בעוף, טגנו את הגזרות עד שהן משחימות. לאחר מכן, הוסיפו מלח, פלפל ותבלינים כמו כמון, קימל, קינמון, פפריקה וכורכום.

הכנת הירקות: שימו את הירקות בסיר עם מעט שמן. תחילה טגנו את תפוחי האדמה והחצילים עד שהם מתחילים לקבל צבע זהוב. לאחר מכן, הוסיפו את הגזר והבצל וערבבו. אין צורך לטגן את הירקות עד ריכוך מוחלט, הם רק צריכים לקבל צבע קל.

הרכבת המקלובה: בתבנית שטוחה או סיר שטוח שמתאים להכנה הפוכה, סדרו את הירקות והבשר בצורת "שכבות". התחילו בשכבת תפוחי אדמה בתחתית, ואז הוסיפו שכבת חצילים, גזר ובצל. סדרו את נתחי הבשר מעל הירקות בצורה אחידה.

הכנת האורז: בסיר נוסף, מחממים את השמן ומטגנים את האורז כמה דקות עד שהוא סופג את השמן ומשתלב עם התבלינים. לאחר מכן, הוסיפו את המים , ותיבלו במלח ופלפל. כשתחום המים רותח, כסו את הסיר, הנמיכו את הלהבה ואל תפריעו לאורז להתבשל עד שהוא סופג את כל הנוזלים ומתרכך.

בישול המקלובה: העבירו את האורז המוכן מעל שכבות הבשר והירקות בסיר. סגרו את הסיר עם מכסה והנמיכו את הלהבה לבישול איטי של חצי שעה, כך שהאורז יספוג את כל הטעמים ויתבשל לחלוטין.

הפיכה ו הגשה: לאחר סיום הבישול, חכו עשר דקות לפני שאתם הופכים את הסיר. הניחו צלחת שטוחה על הסיר ופעילו את הסיר הפוך בזהירות כך שהתבשיל יצא בצורת פירה אחידה. המקלובה צריכה להיות יציבה ומרשימה.

הגשה:
הגישו את המקלובה חמה, מלמעלה תוכלו לפזר צנוברים קלויים או חומוס קלוי. לצד המקלובה אפשר להגיש סלט ירקות טרי, טחינה או יוגורט.

בתאבון
 
למעלה