hillabenam
Member
המרק הזה הוא שילוב נהדר של חצילים ובצל, עם טעמים עשירים ומרקם קרמי.מדובר במרק שיספק לכם את כל מה שצריך בחורף הקר או סתם ביום רגוע.
מרכיבים:
שני חצילים בינוניים
שני בצל בינוניים (אפשר גם להשתמש בבצל סגול)
שלוש שיני שום קצוצות
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 קישוא קטן, קלוף וחתוך לקוביות
1 כף שטוחה כמון טחון
1 כף שטוחה קימל טחון
חצי כפית שטוחה כורכום טחון
רבע כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
רבע כפית סוכר שטוחה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק (אופציונלי)
4 כוסות מים
2 כף שמן זית
חצי לימון סחוט
אופן ההכנה:
קליית החצילים:
חותכים את החצילים לחצאיםומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח ומעט שמן זית, ומניחים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס. צולים את החצילים במשך חצי שעה או עד שהם רכים ומעט שחומים. חשוב להפוך אותם במהלך הצלייה.
לוקחים סיר רחב ,לאחר מכן מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל על להבה בינונית עד שהוא מתרכך ומשחים קלות לאחר מספר דקות.מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד שלוש קות עד שהוא מתרכך ומשנה מעט צבעו.
מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה והקישוא, ומטגנים אותם עם הבצל והשום למשך חצי דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הכמון, הקימל, הכורכום והפפריקה לסיר ומערבבים היטב כך שהירקות יתעטפו בתיבול.
יוצקים את המים או ציר הירקות לסיר, ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה במשך חצי שעה עד שהירקות רכים ומבושלים לחלוטין.
אחרי שהחצילים יצאו מהתנור, מסננים אותם מנוזלים ומועכים את החצילים עם מזלג או בעזרת בלנדר ידני, מוסיפים את החצילים למרק, מערבבים ומבשלים יחד למשך עשר דקות נוספות.
טועמים את המרק ומתקנים את התיבול: אם צריך, מוסיפים עוד מלח, פפריקה או מיץ לימון. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מים .
מגישים את המרק חם עם פטרוזיליה קצוצה מעל, ומומלץ להגיש לצד לחם טרי או פיתה חמה.
בתאבון !
מרכיבים:
שני חצילים בינוניים
שני בצל בינוניים (אפשר גם להשתמש בבצל סגול)
שלוש שיני שום קצוצות
1 גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
1 תפוח אדמה בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 קישוא קטן, קלוף וחתוך לקוביות
1 כף שטוחה כמון טחון
1 כף שטוחה קימל טחון
חצי כפית שטוחה כורכום טחון
רבע כפית שטוחה פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
רבע כפית סוכר שטוחה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק (אופציונלי)
4 כוסות מים
2 כף שמן זית
חצי לימון סחוט
אופן ההכנה:
קליית החצילים:
חותכים את החצילים לחצאיםומניחים אותם על תבנית עם נייר אפייה. מתבלים במלח ומעט שמן זית, ומניחים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס. צולים את החצילים במשך חצי שעה או עד שהם רכים ומעט שחומים. חשוב להפוך אותם במהלך הצלייה.
לוקחים סיר רחב ,לאחר מכן מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל על להבה בינונית עד שהוא מתרכך ומשחים קלות לאחר מספר דקות.מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד שלוש קות עד שהוא מתרכך ומשנה מעט צבעו.
מוסיפים את הגזר, תפוח האדמה והקישוא, ומטגנים אותם עם הבצל והשום למשך חצי דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
מוסיפים את הכמון, הקימל, הכורכום והפפריקה לסיר ומערבבים היטב כך שהירקות יתעטפו בתיבול.
יוצקים את המים או ציר הירקות לסיר, ומביאים לרתיחה. לאחר שהמים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה במשך חצי שעה עד שהירקות רכים ומבושלים לחלוטין.
אחרי שהחצילים יצאו מהתנור, מסננים אותם מנוזלים ומועכים את החצילים עם מזלג או בעזרת בלנדר ידני, מוסיפים את החצילים למרק, מערבבים ומבשלים יחד למשך עשר דקות נוספות.
טועמים את המרק ומתקנים את התיבול: אם צריך, מוסיפים עוד מלח, פפריקה או מיץ לימון. אם המרק סמיך מדי, אפשר להוסיף עוד מים .
מגישים את המרק חם עם פטרוזיליה קצוצה מעל, ומומלץ להגיש לצד לחם טרי או פיתה חמה.
בתאבון !