ככה אני מכינה
מרק חרירה/KRIZ
 
חומרים:
1 בצל קצוץ
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ + צרור עלים (כמה שאתם אוהבים. אני אוהבת להכניס את הצרור שלם ולהוציא אחרי שהמרק מוכן)
1 כוס חומוס מבושל (אני משתמשת בסנפרוסט)
חצי כוס עדשים חומות/ירוקות
2 עגבניות רכות קלופות וחתוכות לרבעים
צרור נדיב של פטרוזיליה
צרור נדיב של כוסברה
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
אטריות דקות (בערך 1/2-3/4 כוס)
לימון
תבלינים: כורכום, פלפל שחור, מלח
 
אופן ההכנה:
 
1. משרים את העדשים במים.
2. בינתיים מטגנים בצל, מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את החומוס, מים עד לכיסוי (ועוד קצת) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות.
3. מסננים את העדשים ומוסיפים לסיר.
4. במקביל טוחנים היטב במעבד מזון: עגבנייה, פטרוזיליה, כוסברה, כורכום, פלפל שחור וכוס מים רותחים. את הבלילה שנוצרת מוסיפים לסיר ומבשלים 20 דקות בערך.
5. מוסיפים תפוחי אדמה ואטריות ומבשלים עוד 20 דקות.
6. בודקים שכל הירקות רכים כמו שאוהבים ושכל הקטניות מוכנות ואז מוסיפים מלח, פלפל שחור ולימון. הרבה לימון (כמה שאוהבים).
 
בתאבון!!