מתכון למרק ירקות שאני מכינה: אני לא יודעת אם זה לגמרי בלי טיפת שומן (קצת שומן זה לא כל כך נורא)
המרק הוא בלי עוף או בשר.
המצרכים: 2 כרישה, 3 בצלים, 2 בטטות, 3 תפוחי אדמה, ראש סלרי, גזר, כוסברה + פיטרוזיליה קצוצה דק, 4 שיני שום חתוכים .
תבלינים: כף אבקת מרק עוף, כפית חוואיג' למרק, חצי כפית כורכום, מלח, פילפל.
אופן ההכנה קוצצים את כל הירקות, שמים מעט שמן זית בסיר, מטגנים קודם את הכרישה, מוסיפים את הבצל, ואת השום, לאחר שזה מזהיב, להוסיף מעט מים רותחים, להוסיף תבלינים ולערבב טוב שלא יהיו גושים,
להוסיף מים רותחים עד שלושת רבעי מגובה הסיר בערך ואז להוסיף את כל שאר הירקות החתוכים.
את הפיטרוזיליה והכוסברה הקצוצים מוסיפים ממש בסוף לקראת סיום בישול המרק.
אני אוהבת להוסיף בדקות האחרונות של המרק, כף גדושה של שיבולת שועל (קוואקר) להסמכת המרק.
המרק משביע ונשאר עד 4 ימים במקרר.