מתכון למרק ירקות

מתכון למרק ירקות

אני צריכה מתכון דיאטטי וטעים למרק ירקות,לפעמים אופירה כותבת על מרק שהיא מכינה שהוא בלי. טיפשמן,אם למישהו יש את המתכון אני מאוד אשמח
תודה!
 

רומי 912

New member
מתכון למרק ירקות שאני מכינה: אני לא יודעת אם זה לגמרי בלי טיפת שומן (קצת שומן זה לא כל כך נורא)
המרק הוא בלי עוף או בשר.

המצרכים: 2 כרישה, 3 בצלים, 2 בטטות, 3 תפוחי אדמה, ראש סלרי, גזר, כוסברה + פיטרוזיליה קצוצה דק, 4 שיני שום חתוכים .
תבלינים: כף אבקת מרק עוף, כפית חוואיג' למרק, חצי כפית כורכום, מלח, פילפל.
אופן ההכנה קוצצים את כל הירקות, שמים מעט שמן זית בסיר, מטגנים קודם את הכרישה, מוסיפים את הבצל, ואת השום, לאחר שזה מזהיב, להוסיף מעט מים רותחים, להוסיף תבלינים ולערבב טוב שלא יהיו גושים,
להוסיף מים רותחים עד שלושת רבעי מגובה הסיר בערך ואז להוסיף את כל שאר הירקות החתוכים.
את הפיטרוזיליה והכוסברה הקצוצים מוסיפים ממש בסוף לקראת סיום בישול המרק.
אני אוהבת להוסיף בדקות האחרונות של המרק, כף גדושה של שיבולת שועל (קוואקר) להסמכת המרק.
המרק משביע ונשאר עד 4 ימים במקרר.
 

אופירA

New member
מנהל
דיאטטי יש. טעים זה עניין של טעם.

אני מתה על המרק הזה, בעיקר כשהוא טרי.

כרוב חתוך, דלעת או דלורית חתוכה (או בטטה), כרובית קפואה, בצל קצוץ, קולרבי חתוך, סלרי קצוץ, אפונה וגזר קפואים, ברוקולי קפוא, קישוא חתוך, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, קצת תפו"א.
בסיר + מים, מלח, לבשל - זהו!
לא חייבים כל הירקות, אפשר מה שאוהבים (החל מהסלרי וכל מה שאחריו לא חייבים בכלל). וגם כמויות של הירקות - לפי הטעם.
עיקר הטעם בא מהכרובים, הקולרבי ואחוז גבוה של כתומים. אז אלו חיוניים בכל מקרה.
אפשר כמובן גם פלפל שחור. אפשר גם כמון. וכמובן שאפשר להוסיף לזה ציר של מרק עוף או צלי עוף שבושל ללא שמן וללא העור מהעוף.
 

רומי 912

New member
היי אופירה, קראתי את המרכיבים של המרק שלך והוא בהחלט דומה למרק ההתחלתי והראשוני שבישלתי לי לאחר ניתוח הטבעת, אבל הכרוביות, ברוקולי וקולרבי היו יוצרים אצלי גזים ונפיחות כך שהורדתי אותם מהמרק והשארתי אותו רק עם המרכיבים שכתבתי.
חבל, אהבתי מאד כרובית וברוקולי במרק, יש לך עצה כיצד בכל זאת לבשל את הכרוביים אך בלי תחושת הנפיחות והגזים שהם יוצרים? אשמח לעצה ממך. תודה, רומי.
 
למעלה