מתכון למרק עגבניות

מרק עגבניות הוא אחד מהמאכלים הפשוטים והטעימים ביותר שניתן להכין. הוא מלא בטעמים, משביע, ומזין.


מרכיבים:

1 ק"ג עגבניות טריות
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 כפות שמן זית
1 כוס מים 1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור טחון
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית אורגנו יבש (או כף אורגנו טרי קצוץ)
חצי כוס שמנת מתוקה (למרק קרמי יותר)
3 שיניים שום קצוץ דק
אופן ההכנה:

לוקחים את העגבניות הטריות וחותכים קצה של כל אחת מהן,לאחר מכן מבצעים חיתוך בצורת איקס בצד השני,מחממים מראש סיר רחב ,אח"כ מניחים את העגבניות במים שהרתחנו למשך 3 דקות עד שהקליפה נושרת מהעגבניה.לאחר מכן מכניסים למים קרים במשך 5 דקות בכדי שיהיה קל לקלפן.רק אז חותכים לקוביות קטנות.
באמעות סיר רחב או מחבת,מחממים שמן זית או חמניות ומוסיפים את הבצל שקצצמו ומתחילים לטגנו עד לכדי התרככות והשחמה,במשך חמש דקות.
מוסיפים את השום הקצוץ ומטענים לכמה דקות נוספות.יש להוסיף את העגבניות שקצצנו לסיר ולבשל במשך עשר דקות עד להתרככות,אם המרק סמיך מידי מוסיפים כוס מים או יותר.
מוסיפים את המלח,פלפל,פפריקה והאורגנו,מערבבי היטב ומבשלים במשך רבע שעה על להבה נמוכה.
הגשה: מגישים את המרק חם, עם עשבי תיבול טריים לקישוט כמו בזיליקום או טימין. אפשר להוסיף גם קוביות לחם קלוי או קרוטונים להעצמת הטעם.
אם אתם אוהבים מרק עגבניות חמוץ, אפשר להוסיף מיץ לימון טרי או מעט חומץ בלסמי.
 
למעלה