מתכון למרק שילדים אוהבים

הילדים שלי אהבו מרק עוף עם הרבה

איטריות ו/או שקדי מרק. גם עכשיו כשהם גדולים זה המרק המועדף עליהם. למרק עוף אני משתמשת רק בעוף טרי מאד ומבשלת עם כמה גזרים, תפוח אדמה אחד, בצל אחד, צרור קשור של שמיר ופטרוזילה, חצי שורש כרפס ושורש פטרוזיליה. מתבלת עם מלח ואבקת מרק קנור. כשהמרק מוכן מסננת כדי שיתקבל נוזל צלול.
 
גם אני בעד מרק עוף../images/Emo3.gif

עם שקדים
אבל צריך להזהר כי זה מלא שומן ונטול ערך תזונתי. המהמם שלי יכול לאכול קערת מרק עם 1/4 חבילת שקדים ועכשיו יש מדידה
המרק עוף שלי
- בסיר עם מים- קרע עוף (משולש+פולקע) גרון הודו (
אבל עושה אחלה טעם) 5 גזרים חתוכים ל-2 שורש פטרוזילה גדול או 2 קטנים מקולפים שורש סלרי שטוף טוב עם כל גבעוליו ועליו צרור יפה של פטרוזיליה. מביאים לרתיחה. מתבלים במלחפלפל ומבשלים על אש קטנה המון זמן. בערך שעה וחצי שעתיים וטועמים כל פעם. למחרת והלאה זה רק נהיה יותר טעים! זה מרק שהכי מגיע לטעם של סבתא
ולוקח את של אמא בכיס...
וגם המהמם עושה אותו אפילו יותר טעים ממני
 

קישלורן

New member
אין כמו מרק עוף ../images/Emo45.gif אפונה הולך ?

אם הילדים אוהבים אפונה אפשר מרק אפונה מאוד טעים ומאוד בריא: חומרים: שקית אפונה יבשה בצל 2 שיני שום הכנה: להשרות שקית אפונה כחצי שעה במי ברז למלא כ-2 ס"מ מעל האפונה, לבשל ולערבב מדי פעם לטגן בצל, להוסיף 2 שיני שום ואת כל זה להוסיף לאפונה תיבול: אבקת מרק עוף (או ציר עוף, יותר עדיף, בריא), מעט מלח, אפשר מעט אגוז מוסקט אם הילדים אוהבים אני טוחנת הכל ומגישה עם טוסטים או קרוטונים.
 

קישלורן

New member
האם הכוונה לשקדי מרק ?

אני כ"כ אוהבת שקדי מרק אתם לא יודעים כמה הייתי אוכלת מזה. אבל .. . צר לי להיות כזאת משביתת שמחה אבל נדמה לי שיש בהם טטראזין שזה צבע מאכל צהוב שאינו מומלץ (או משהו כזה) אני מקווה שאני דווקא עוזרת למי שלא יודע וכן מעוניין לדעת. מאז שילדתי אני מפתחת מודעות לנושאים האלה ואשמח לשתף. ושכל אחד יעשה עם הידע הזה מה שהוא רוצה. . .
 
../images/Emo127.gifקישלורן

שוב יש ביננו הסכמה גורפת ובשקדים של אוסם - הקלאסיים- אין חומרי צבע. באשר לאטריות- למה שיהיה להם צבע בכלל? אני קומה אטריות פשוטות כמו של הסבתות או בצורת כוכבים והם מקמח פשוט. לא ראיתי מימי איטריות צבעוניות
 

קישלורן

New member
אני שמחה לשמוע ../images/Emo13.gif

גם מדרומית וגם מאמא תמיד, תמיד אוהבת ללמוד דברים חדשים - ותמיד יש
 

נירהמ1

New member
אמא של....../images/Emo39.gif

צריך בכל זאת לקרוא את התוויות. גם מוצרים שנראים פשוטים ותמימים לכאורה, מכילים צבעי מאכל. יש צבעי מאכל שנותנים מראה טבעי. למשל - איטריות צהבהבות, כמעט בטוח שיש בהן טאטראזין. אלא אם כן מצויין במפורש "ללא צבעי מאכל". שמים את הצבע על מנת לתת להן מראה כאילו הן מכילות ביצים. ועוד דבר, אנשים בדרך כלל "אוכלים בעיניים" אם יש צבע וזה נראה יפה - הם יוצאים מתוך הנחה שהוא גם טעים (דבר טפשי - אבל ככה זה).
 

קישלורן

New member
../images/Emo45.gif

לא תמיד התווית אומרת לי הרבה. רק מה שכבר הספקתי לקרוא ויש עוד הרבה מה ללמוד. אם מישהי יודעת כל מיני דברים חשובים שכדאי לדעת, להיזהר, להימנע ואולי אף לא להתקרב - אשמח לשמוע
 
נכון מאד ../images/Emo39.gif יכול להיות שלא

שמתי לב לאטריות צבעוניות כי אני לא מחפשת ולא נמשכת אליהן. אין ספק שיש לשים לב לתוית כי לפעמים יש הפתעות לא נעימות (היתה לי הפתעה כזו גם בתערובת תבלינים מתבלינאית ידועה). רק אתמול הראיתי לשכנתי איך בכמה מוצרים תמימים לכאורה שיש לה מכילים מונסודיום גלוטומט.
חשוב לציין כי ילדים לא נולדים עם צבע באוכל אלא סופגים את זה מממה שניתן להם ואם לא ניתן להם אוכל "צבעוני מדי"- זה מה שהם ילמדו לראות ברוקולי- ירוק גזר- כתום עגבניה- אדומה ולא את הצבעים החזקים והמלאכותיים. אפשר לתת אוכל בריא ו"מאותגר צבעים" גם בלי צבעי מאכל. אגב, את המרק עוף שלי שנתתי מתכון אני עושה ללא טיפונת אבקת מרק ויוצא מדהים.
 

קישלורן

New member
אני הייתי משתמשת -

באבקת מרק עוף כי אמא שלי השתמשה וממנה למדתי וגם ממנה הייתי לוקחת מתכונים. אבל לאט לאט התחלתי ללמוד גם ממקומות אחרים ויש הרבה רעיונות יצירתיים אחרים כדי לעקוף את הבעיה (ברגע שמגלים שיש בעיה). כשהשתמשתי בזה הייתי אוטומט. עכשיו אני קצת מבינה אז לפחות אני יכולה לבחור. והאמת: בשביל מה צריך אבקת מרק עוף אם כבר שמים עוף במרק ? אני משתמשת במקום זה בכורכום ובחוויאג' ויוצא טעים.
 
בדיוק../images/Emo66.gif! גם למדתי מאמא שלי את

ההרגל הסורר הזה ועכשיו אני ממש עברתי הלאה למקום טוב ובריא יותר ואם הייתי רואה לאיזה ריב הגעתי איתה על זה... היא פשוט לא קולטת! חבל. בגלל זה אני ממעטת לאכול שם
. בפעמיים האחרונות שעשיתי מרק הוצאתי ל-2 קופסאות פלסטיק ועכשיו אם אני צריכה ציר למשהו- יש לי ציר מעולה וטעים. איזה יופי אנחנו
?
 

קישלורן

New member
מכירה את הריבים האלה. . .

אני גם יודעת כמה קשה לשנות: "קשה ללמד סוס ותיק דרכים חדשות" ואז כשמשנים אז מחפשים מי באותו ראש ותמיד כייף למצוא
אני שמעתי מאמא אחת שמכינה ציר ומקפיאה בשקיות הקפאה (אל של הקוביות קרח). וכל פעם שהיא צריכה להעשיר בתיבול של מרק עוף או סתם כך - היא משתמשת בזה. לי זה נשמע רעיון מצויין אם כי עוד לא יישמתי . . .
 

נירהמ1

New member
צודקת בהחלט!../images/Emo45.gif

הטבע גדוש בצבעים יפים, ולא מוכרחים את המלאכותיים. וטיפ: כשצריך משהו עם צבע ורוד למשל (כמו קצפת ורודה) אני מוסיפה ויטמינצ'יק (שעשוי מתמציות פירות, רסק פרי וללא צבעי מאכל), וכשצריך צהוב בעוגה עם מוסיפה מיץ תפוזים. בבישול יש לירקות את הצבע שלהם, למרק אפשר להוסיף קארי או כורכום, או פפריקה וכך הלאה. וכך לא צריך את צבעי המאכל. גם חומרים משמרים לא צריך אם אוכלים את המזון בזמן. יום נעים,
 
למעלה