מתכון למשהו עם כבד? אויש.

רחלילי

New member
מתכון למשהו עם כבד? אויש.

למישהי יש רעיון? אני רוצה להכין משהו נחמד לערב, ואפילו שכתבתי למטה שאני לא נוגעת בבשר, הרי ששכחתי שכמה דקות קודם נכנסתי מהסופר עם ....כבד. בשבילו. כי הוא אוהב. וכי אני לא מהנשים שרגילות לחכות עם ארוחה חמה כשהוא מגיע. וכי היום בא לי כן. אז למי יש רעיון למשהו לא מורכב שלא מצריך מגע רב מידי עם הבשר הזה???? אפילו סגנון של כבד ובצל או משהו. כל דבר הולך.
 

הילית*

New member
אמא שלי מטגנת טבעות בצל ושום

מוסיפה מלח ופלפל ואת הכבד (חשוב שהוא יהיה נקי) ויוצא מאוד טעים. לצערי בעלולי שונא כבד אז אני לא מכינה בבית
 

רחלילי

New member
שאלה

תולדה הילית זה מה שהיה לי בראש אבל רציתי לשאול איך לנקות אותו? קניתי כבד מהסופר ארוז (של תנובה או משהו) טרי מה לעשות איתו? איך מנקים (אויש) ועם מה לתבל אותו טרם שהוא נכנס למחבת?
 

קרןש

New member
תטגני בצל עד שהוא ישחים תוסיפי

פטריות חתוכות ותבלינים ולאחר כ- 5 דקות גם את הכבד תהפכי את הכבד מידי פעם שלא ישרף וכעבור 15 דקות סגרי את הגז. פשוט וקל ותאמיני לי יוצא מעדן !!!
 

רחלילי

New member
אילו תבלינים? ומה עם יין?

חוץ מממלח פלפל מה עוד? ומה עם מעט יין אדום? לא יקלקל? אולי עדיף רוטב בצד על בסיס יין אדום? אגב 15 דקות שהבשר עצמו יהיה על האש?
 

קרןש

New member
כן 15 דקות והתבלינים שאני שמה

מלח פלפל ואבקת שום. לגבי יין עוד לא ניסיתי אז לא רוצה להרוס לך את התבשיל
 

מיקה11

New member
כבד בבצק עלים

אכלתי לא מזמן אצל חברה בצק עלים ממולא בכבד מטוגן ותפו"א. (כמו בורקסים קטנים) יאמי!!
 

רחלילי

New member
בנות תודה ענקית

על הרעיונות אני מקווה שיצליח מה שאני עושה. ד"ש מהחתולים שלי הם כבר מלקקים את השפתיים רק מהמחשבה כאילו שהם הולכים לקבל משהו מזה
יללה ביי
 

נופר30

New member
אני מבינה שזה כבד עוף

אז ישנן כמה אפשרויות כפי שרשמו לך אני עושה לפעמים בצק פילו ממולא בכבד קצוץ יוצא מעדן ואם זה כבד בקר אני עושה אותו כמו שניצל יוצא מדהים ומאחר ושלומי לא אוכל כבד אז כבר שנתיים שלא הכנתי כבד
 

יעלי2

New member
נופר, אני אשמח לקבל פירוט לגבי

השילוב של הכבד עם הפילו. ניסיתי להכין את זה בצורה הבאה: טיגנתי כבד עם בצל, חתכתי לחתיכות קטנות (לא כבד קצוץ ממש), הנכתי כף גדולה על עלה פילו שאתו קיווצתי והכנסתי לתנור. התוצאה: הפילו נישרף, היה ריח מזעזע, זה היה בדיוק כשהגיעו אורחים והיתי מאוכזבת קשות (כי זה היה אמור להיות מעדן). אשמח לקבל את המתכון שלך מניסיונך.
 

נופר30

New member
פשוט מאוד

מטגנים 3 בצלים בשמן ( לא הרבה אבל גם לא מעט מידי ) מוספים את הכבד + תבלינים ומטגנים עד אשר הכבד מוכן בנתיים מבשלים 3 ביצים קשות כאשר הכבד מוכן מעבירים למעבד מזון ( אם אין ויש את הידני גם טוב או עם מועך תפוחי אדמה ) את הכבד עם הבצלים כולל השומן שנאסף במחבת מוספים את הבצים הקשות ומעט יין אדום ומפעלים עד אשר יוצא חלק פילו יש לזכור שהפילו עדין מאוד עדיף לעטוף את אלו שלא משתמשים במגבת לחה בזמן שמשתמשים וכאן כבר צריכה להיות החלטה שלך באיזו צורה את רוצה את הפילו אני בד"כ חותכת לריבועים שמה באמצע הפילו מעט כבד קצוץ מורחת ביצה טרופה מסביב ( להדבקה ) אוספת את ארבעת הקצבות ( כמו במסעדות ) מורחת ביציה מעל ואופים ( לא יותר מידי כי הפילו דק והכבד בעצם מבושל ) מגישה עם רוטב פטריות יש עוד אפשרות של להכין קעריות קטנות של פילו ולמלא אותן בכל מיני דברים אם נשמע מסובך את יכולה להתקשר ( יותר קל להסביר בטלפון )
 

יעלי2

New member
הבנתי. ועכשיו נותר רק לנסות

פרדוקס: יש לי חשק להשקיע אבל אני לא מוצאת זמן או אנרגיה בסוף כל יום. אני רוצה לנסות שוב את המתכון שלא צלח (בסגנון קעריות אבל סגורות מלמעלה כמו מתנה). מקווה לפידבק חיובי. תודה!
 
למעלה