נודל`ס
נודל`ס
לשאלתך הראשונה, ככה מכינים נודל`ס: מצרכים: 1/2 חבילה של אטריות אורז רחבות (נמצאות בכל סופר באיזור האטריות והפסטה, נראות לבנות שקופות ומאד שבירות) 2-3 גזרים חתוכים למקלות דקים 1/4 כרוב לבן קצוץ 1 בצל קצוץ גס 2 שיני שום כתושות תירס מקופסה (לפי הטעם) פטריות טריות פרוסות (לפי הטעם) 1 גמבה חתוכה למקלונים נבטי סויה (העבים הלבנים) 1 כף אבקת מרק עוף 1 כף רוטב סויה אופציה - 1 ביצה טרופה ומעט בוטנים קלויים מעט שמן אופן ההכנה: בקערה, שמים את אטריות האורז ושופכים עליהן מים חמימים (לא רותחים). משרים את האטריות במים עד שהן רכות וגמישות. מסננים את האטריות מהמים. מחממים ווק או מחבת עמוקה וכבדה עד שהיא ממש חמה. מוסיפים שמן, בצל ושום כתוש. מטגנים דקה. מוסיפים את הירקות ומקפיצים עד שהם חצי עשויים. מוסיפים את האטריות, התבלינים ורוטב הסוייה וממשיכים להקפיץ עד שהירקות רכים. טורפים את הביצה ומערבבים אותה לתוך הנודל`ס כדי שייוצרו ``פירורי`` חביתה. מפזרים בוטנים למעלה. אפשר להוסיף בזמן ההקפצה רצועות עוף או בקר מבושלות מראש. לגבי שאלתך על ספרי בישול, יש סדרת ספרונים בעריכת איילת לטוביץ` ואחר מהם עוסק באוכל מוקפץ, בוודאי גם . הספרון זול למדיי ואת יכולה להשיג אותו באתר IBOOKS. הקישור בגוף ההודעה בכחול. בתאבון- ענבל.