מתכון לסופגניות חגיגיות ומפנקות

סופגניות הן מאכל אהוב במיוחד בחג החנוכה, עם המתכון הבא תוכלו להכין סופגניות קלות וטעימות בבית.

מצרכים:
500 גרם קמח
7 גרם שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
2 ביצים
250 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה (או שמן צמחי לטבעוניים)
1 כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס מים פושרים
שמן לטיגון ( שמן קנולה או שמן חמניות)
סוכר לאבקה לפיזור
ריבה או שוקולד למילוי הסופגניה או כל מילוי אחר שאתם אוהבים
100 גרם סוכר



אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

בקערה גדולה, מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים,לאחר מכן, מוסיפים את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל, המלח והחלב ומתחילים לערבב.
תוך כדי הערבוב, מוסיפים את השמן, וממשיכים לערבב את הבצק עד שמקבלים תערובת אחידה. אם הבצק דביק מידי, ניתן להוסיף עוד מעט קמח, אך חשוב לא להוסיף יותר מידי.
מכסים את הקערה בניילון נצמד או במגבת חמה, ומניחים במקום חמים להתרוממות במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את גודלו.
אחרי שהבצק תפח, מניחים אותו על משטח עבודה שקימחנו מראש ומרדדים אותו לעובי של כס"מ.
בעזרת כוס או חותכן עגול, חותכים את הסופגניות לעיגולים בגודל הרצוי.
אם רוצים סופגניות ממולאות, הניחו מעט ריבה או שוקולד במרכז כל עיגול, ואז קפלו את הקצוות וגלגלו לכדור קטן.
הניחו את הסופגניות על מגש עם קמח, מכסים במגבת ומניחים להן לתפוח עוד חצי שעה.
מחממים שמן עמוק בסיר שטוח,בטמפרטורה של 180 מעלות ,ולאחר מכן מטגנים את הסופגניות , מספר דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ופריכות.לאחר הטיגון, מניחים את הסופגניות על נייר מגבת כדי לספוג את השמן.
לאחר שהסופגניות התקררו מעט, פזרו עליהן סוכר אבקה.
אם רוצים סופגניות פריכות במיוחד, אפשר להוסיף כף קורנפלור לבצק.
אם אתם אוהבים טעמים מיוחדים, אפשר להוסיף לקמח מעט קינמון או קליפת תפוז מגוררת.

בתיאבון !
 

סתם מבקרת

Active member
איך שמן צמחי במקום חמאה לטבעונים אם יש במתכון ביצים וחלב? בקיצור, המתכון לא מתאים לטבעונים אלא אם יש לך תחליפים לחלב ולביצים.
 
למעלה