מתכון לסלט כרוב עם גרעיני אבטיח

סלט כרוב הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, שמגישים אותו כמעט בכל ארוחה. כאשר מוסיפים לו גרעיני אבטיח, הסלט מקבל טוויסט מעניין של טעמים ומרקמים.

מרכיבים:
חצי ראש כרוב בינוני (כ-500 גרם)
1 גזר קלוף וגרר דק
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק
חצי כוס קולורבי קלוף וחתוך דק
רבע כוס חומץ תפוחים
שני כפות סוכר חום
שני כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
חצי לימון סחוט
כמה עלי נענע קצוצים דק
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס גרעיני אבטיח קלויים (ניתן לקנות גרעינים קלויים או לקלות בבית)


אופן ההכנה:

חותכים את ראש הכרוב לחצאים ומוציאים ממנו את הליבה הקשה במרכז. לאחר מכן,חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. מומלץ לשים אותו בקערה עם מעט מלח וללוש אותו בידיים למשך כמה דקות,כך זה יעזור לו להתרכך.
מקלפים את הגזר ומגרדים אותו בפומפיה. אפשר להוסיף גם קולורבי להעשרת הטעם, לאחר מכן,חותכים אותו לרצועות דקות כמו הכרוב. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות כך שתהיה נוכחות בצל בסלט.
בקערה נפרדת,מתחילים לערבב את החומץ עם הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל שחור טחון, ואז סוחטים את הלימון ומערבבים היטב. אם רוצים סלט חמצמץ יותר, ניתן להוסיף יותר חומץ או לימון.
מוסיפים את הכרוב, הגזר והקולורבי , הבצל וגרעיני האבטיח לתוך הקערה עם הרוטב. מערבבים את כל החומרים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה יחד עם ברוטב.
לפני ההגשה, פזרו מעל הסלט את גרעיני האבטיח הקלויים. ניתן ורצוי להוסיף גם את עשבי התיבול הקצוצים.

לגבי הגרעינים: אם אתם קונים גרעיני אבטיח קלויים, חשוב לוודא שהם קלויים ללא מלח כדי לשמור על איזון טעמים. אפשר גם לקלות גרעינים בבית על מחבת לוהטת במשך חמש דקות.
אם רוצים לגוון, אפשר להוסיף פרוסות אבוקדו רכות או גבינת פטה על הסלט.
סלט הכרוב עם גרעיני אבטיח הוא מנה קלילה, בריאה וטעימה.

בתאבון
 

mיטלמן

Well-known member
סלט כרוב הוא אחד הסלטים הפשוטים והטעימים ביותר, שמגישים אותו כמעט בכל ארוחה. כאשר מוסיפים לו גרעיני אבטיח, הסלט מקבל טוויסט מעניין של טעמים ומרקמים.

מרכיבים:
חצי ראש כרוב בינוני (כ-500 גרם)
1 גזר קלוף וגרר דק
חצי בצל סגול קטן, פרוס דק
חצי כוס קולורבי קלוף וחתוך דק
רבע כוס חומץ תפוחים
שני כפות סוכר חום
שני כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
חצי לימון סחוט
כמה עלי נענע קצוצים דק
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס גרעיני אבטיח קלויים (ניתן לקנות גרעינים קלויים או לקלות בבית)


אופן ההכנה:

חותכים את ראש הכרוב לחצאים ומוציאים ממנו את הליבה הקשה במרכז. לאחר מכן,חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. מומלץ לשים אותו בקערה עם מעט מלח וללוש אותו בידיים למשך כמה דקות,כך זה יעזור לו להתרכך.
מקלפים את הגזר ומגרדים אותו בפומפיה. אפשר להוסיף גם קולורבי להעשרת הטעם, לאחר מכן,חותכים אותו לרצועות דקות כמו הכרוב. קוצצים את הבצל הסגול לפרוסות דקות כך שתהיה נוכחות בצל בסלט.
בקערה נפרדת,מתחילים לערבב את החומץ עם הסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין. מוסיפים את שמן הזית, מלח ופלפל שחור טחון, ואז סוחטים את הלימון ומערבבים היטב. אם רוצים סלט חמצמץ יותר, ניתן להוסיף יותר חומץ או לימון.
מוסיפים את הכרוב, הגזר והקולורבי , הבצל וגרעיני האבטיח לתוך הקערה עם הרוטב. מערבבים את כל החומרים בעדינות עד שמתקבלת תערובת אחידה יחד עם ברוטב.
לפני ההגשה, פזרו מעל הסלט את גרעיני האבטיח הקלויים. ניתן ורצוי להוסיף גם את עשבי התיבול הקצוצים.

לגבי הגרעינים: אם אתם קונים גרעיני אבטיח קלויים, חשוב לוודא שהם קלויים ללא מלח כדי לשמור על איזון טעמים. אפשר גם לקלות גרעינים בבית על מחבת לוהטת במשך חמש דקות.
אם רוצים לגוון, אפשר להוסיף פרוסות אבוקדו רכות או גבינת פטה על הסלט.
סלט הכרוב עם גרעיני אבטיח הוא מנה קלילה, בריאה וטעימה.

בתאבון
את נותנת מתכון, יש לך סוג של אחריות, קטנה.
סלט הכרוב עם גרעיני אבטיח אינו מנה קלילה טעימה ובריאה כי אינו קיים.
אתמול בחנות גדולה של פיצוחים, מבחר יפה,
אף אחד לא ראה לא שמע.
לטיפולך.
אולי גם את שאר המתכונים לא טעמת ולא הכנת? מעתיקה, אולי מתרגמת ומפרסמת?
מחכה לתגובתך.
 

mיטלמן

Well-known member
מי יקלף את גרעיני האבטיח?
לשים אותם בסלט לא מקולפים לא יעלה על הדעת, מעולם לא ראיתי גרעיני אבטיח מקולפים למכירה.
 

mיטלמן

Well-known member
עדיין לא מצאתי, וחיפשתי, גרעיני אבטיח קלופים למכירה,
ספרי לנו בבקשה איפה קנית,
או שאת מעתיקה ו/או מתרגמת מתכונים
ולא מנסה בכלל.
 
למעלה