מתכון לסלק - מבקשת עזרה

  • פותח הנושא ybo4
  • פורסם בתאריך

ybo4

New member
מתכון לסלק - מבקשת עזרה

מודה - עד כה מעולם לא בישלתי סלק.
אינני מחבבת את השורש הזה.
הפעם הצבתי לעצמי אתגר - רכשתי שני שורשי סלק ואני רוצה לבשל אותם היום.
המטרה - שיהיו קוביות סלק רכות מספיק לאכילה ביד לשני אפרוחים בני 10 חודשים, שמאסו באוכל הטחון ומוכנים לאכול כמעט הכל בידיים.
מבחינתי אפשר לחתוך לקוביות לפני הבישול או אחריו.
הטעמים צריכים להיות עדינים מספיק כדי שהאפרוחים יאכלו ורצוי שטעימים מספיק כדי שגם מבוגרים ירצו לאכול.
אודה לכל הצעה
 

ga26

Member
הילדים שלי (2.5שנים, 11 חודשים) מתים על סלט סלק.

אני משתמש בדרך כלל בסלק אדום בינוני (מוודא שהוא קשה וטוב). מרתיח מים ומבשל עם הקליפה כ-45 דקות עד שמתרכך.
ממתין שיתקרר.
כשמתקרר מקלף וחותך
מוסיף לימון, טיפה שמן, מלח , פלפל וכמון.
 

ybo4

New member
תודה

אצלי שני בני עשרה חודשים.
אפיתי בתנור עטוף בנייר כסף,
חתכתי לקוביות.
הוספתי מיץ לימון, מעט שמן זית, בצל ירוק, נענע קצוצה ומעט מלח
נראה נהדר.
אך לא הורשתי להאכיל את הקטנים, כי זה מלכלך...
 

שרון 337

New member
ybo4 ,מה הבעיה ,אין סינרים לילדים ?

כיום ישנם סינרים איכותיים מפלסטיק נוקשה ,ששומרים היטב על הבגדים מליכלוך.
זה די מוזר שאת מספרת ,שלא ניתן לתת לילדים מזון איכותי - כי הם עלולים להתלכלך,
הרי ישנם כתמים מכול סוגי המזון , מיצי -פירות ,תפוח ,בננה , בטטה ,הכול עלול להכתים בגדים, והאם בגלל זה נמנע אוכל מהילדים ?
ילדים שיושבים ליד השולחן האוכל, עם סינר שמגן היטב על הבגד מספיגת הכתמים,אין שום סיבה למנוע מהם לאכול כול סוג של מזון.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 

raya

Well-known member
סלק..
אני מבשלת חצי שעה בסיר לחץ (הסלק מכוסה במים) וממשיכה בדרל כלל עם רוטב לסלט המורכב משמן (קנולה) חומץ 1:1 מדולל במים, מלח וכמה עלי דפנה.
לפעמים שמה 2-3 כפיות סוכר לניטרול הטעם החמוץ.
הנכדים והנכדות שלי מאוד אהבו/אוהבים לאכול את הסלט.
נסעו לא מזמן הביתה, הבית התרוקן, ויש זמן לשבת ליד המחשב.
 

ga26

Member
אני מכיר רבים שלא נותנים דברים כי זה מלכלך ועדיין

מתקשה להבין את זה.
- אם זה מתלכלך, אז מה? מה כבר יקרה גם אם לא ירד הכתם?
- יש מכונת כבסה
- יש סינרים
- בגילאים האלה קצב הגדילה שלהם בשילוב עם חילופי עונות יוצר מצב שרוב הבגדים רלווניטיים גם ככה לחודשיים בערך
- סטריליות יתר היא בעיה הרבה יותר גדולה מידל שקצת מתלכלך עם האוכל.
&nbsp
אגב סלק זה ממש בריא בנוסף לכל.
אני ממליץ לשים סינרים וא הילד טיפה מלכלך לשים בכביסה עם מסיר כתמים.
 

ybo4

New member
תודה למגיבים


אני במעמד מסוכן בעניין הילדים - מצד אחד אני הסבתא שרוצה לתת את כל העולם לנכדים הקטנים והנפלאים (בני 10 חודשים) ומצד שני אני האם שלא אהבה הרבה מאוד מאכלים (חלקם עד היום) ואשמה בכך שלא האכלתי את הילדים, כולל אימם של הנכדים, במאכלים שונים. ובכך כמובן גרמתי לצמצום סוגי האוכל שלהם...
אני מכירה את סוגי הסינרים הקיימם בשוק ומשתמשת בסינרים עבורם. לתפיסתי - הם בשלב שבו הם מתנסים באכילה של מאכלים שונים ובהחלט לגיטימי שיתלכלכו.
עם זאת, הם לא קיבלו הפעם מהסלק. יטעמו בפעם הבאה.
הפעם אכלו רק: חזה עוף בבצל ופטריות (בתיאבון רב) בחתיכות קטנות, קוביות קטנות של תפוחי אדמה בתנור, שעועית צהובה, פרחי ברוקולי בתנור וקוביות גזר מבושל. אכלו לתיאבון והיו מאושרים. מודה שאחרי הארוחה היה צורך לנקות את הכסאות, המגשים ולשטוף את הרצפה...
ולגבי הסלק: לאחר היסוסים השתמשתי ברעיון מהספר של חיים כהן ואלי לנדאו. אפיתי את הסלקים בתנור עטופים בנייר כסף. אחרי שהתקררו קילפתי וחתכתי לקוביות. הוספתי מעט שמן, מיץ לימון, בצל ירוק, פלפל, מלח ועלי זעתר טריים. הוגש כסלט קר ונאכל בתיאבון רב על ידי המבוגרים.
 
למעלה