hillabenam
Member
מרכיבים להכנת הבצק:
100 מ"ל שמן זית
1 כף סוכר
1 כף מלח
חצי כף שמרים יבשים
500 גרם קמח
200 מ"ל מים
מרכיבים להכנת מילוי פטריות:
400 גרם פטריות (שמפיניון או פורצ'יני), קצוצות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
הכנת הבצק
בקערה גדולה , שמים את הקמח והמלח ואז מערבבים היטב.
באותה קערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים שוב.
מוסיפים את השמן והמים הפושרים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עם כף עץ או עם הידיים.
לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק דביק, הוסיפו מעט קמח.
עטפו את הבצק בניילון נצמד או במגבת, והנח להתפחה במקום חם במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
הכנת המילוי
בזמן שהבצק מתפיח, נכין את המילוי. בשים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגן אותו עד שהוא שקוף (כ-5 דקות).
שימו את השום וטגן עוד דקה.
הוסיפו את הפטריות הקצוצות, תבל במלח, פלפל, כמון ופפריקה, וטגנו עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים (כ-10-15 דקות).
אם תרצו, ניתן להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה בסוף הטיגון. הניחו למילוי להתקרר.
כשהבצק תפח, פרסו אותו על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ.
חתכו עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ
במרכז כל עיגול, הניחו כף מהמילוי.
קפלו את העיגול לחצי ולחצו את הקצוות כדי לסגור היטב, אפשר גם להדק בעזרת מזלג.
חרו על התהליך עם שאר הבצק .
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
מניחים את הסמבוסקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אם רוצים, ניתן למרוח על הסמבוסקים ביצה טרופה לקבלת צבע זהוב.
אופים 25 דקות או עד שהסמבוסקים מזהיבים.
בתיאבון!
100 מ"ל שמן זית
1 כף סוכר
1 כף מלח
חצי כף שמרים יבשים
500 גרם קמח
200 מ"ל מים
מרכיבים להכנת מילוי פטריות:
400 גרם פטריות (שמפיניון או פורצ'יני), קצוצות דק
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
הכנת הבצק
בקערה גדולה , שמים את הקמח והמלח ואז מערבבים היטב.
באותה קערה, מוסיפים את השמרים והסוכר, מערבבים שוב.
מוסיפים את השמן והמים הפושרים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עם כף עץ או עם הידיים.
לשים את הבצק במשך 10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. אם הבצק דביק, הוסיפו מעט קמח.
עטפו את הבצק בניילון נצמד או במגבת, והנח להתפחה במקום חם במשך כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
הכנת המילוי
בזמן שהבצק מתפיח, נכין את המילוי. בשים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
הוסיפו את הבצל הקצוץ וטגן אותו עד שהוא שקוף (כ-5 דקות).
שימו את השום וטגן עוד דקה.
הוסיפו את הפטריות הקצוצות, תבל במלח, פלפל, כמון ופפריקה, וטגנו עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים (כ-10-15 דקות).
אם תרצו, ניתן להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה בסוף הטיגון. הניחו למילוי להתקרר.
כשהבצק תפח, פרסו אותו על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ.
חתכו עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ
במרכז כל עיגול, הניחו כף מהמילוי.
קפלו את העיגול לחצי ולחצו את הקצוות כדי לסגור היטב, אפשר גם להדק בעזרת מזלג.
חרו על התהליך עם שאר הבצק .
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
מניחים את הסמבוסקים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אם רוצים, ניתן למרוח על הסמבוסקים ביצה טרופה לקבלת צבע זהוב.
אופים 25 דקות או עד שהסמבוסקים מזהיבים.
בתיאבון!