מתכון לספינג' עם שידרוג

מתכון לספינג' מסורתי עם טוויסט בבצק..


המצרכים​

  • 1 ק"ג קמח
  • 0.5 כוס וודקה או ערק
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה​

בקערה גדולה יש לערבב את כל החומרים היבשים.
להוסיף מים וחצי כוס וודקה או ערק עד קבלת מרקם אחיד אך דביק מעט.
מניחים את הקערה להתפחה של חצי שעה, לאחר התפחה ראשונה מוציאים ולשים שוב, מניחים להתפחה של חצי שעה פעם נוספת.

מחממים שמן בסוטאז'.
טיפ: מניחים בשמן גזר על מנת שייספוג את כל עודפי השמן השרוף ויעניק לספינג' צבע שזוף.
ביידים רטובות יוצרים טבעות ומטגנים.

מגישים עם רוטב סילאן

רוטב סילאן :

בקלחת מחממים סילאן מקל קינמון, כוכב אניס ומקל ציפורן מוביפים מעט מים (אם באלכוהול עסקינן ניתן להחליף במעט וודקה)

לינק למתכון ומתכונים נוספים: https://tamarbakfar.co.il/featured_item/הספינג-של-רחלי/
 

קבצים מצורפים

  • ספינג'.jpg
    ספינג'.jpg
    KB 145.1 · צפיות: 5

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מתכון לספינג' מסורתי עם טוויסט בבצק..


המצרכים​

  • 1 ק"ג קמח
  • 0.5 כוס וודקה או ערק
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף מלח

אופן ההכנה​

בקערה גדולה יש לערבב את כל החומרים היבשים.
להוסיף מים וחצי כוס וודקה או ערק עד קבלת מרקם אחיד אך דביק מעט.
מניחים את הקערה להתפחה של חצי שעה, לאחר התפחה ראשונה מוציאים ולשים שוב, מניחים להתפחה של חצי שעה פעם נוספת.

מחממים שמן בסוטאז'.
טיפ: מניחים בשמן גזר על מנת שייספוג את כל עודפי השמן השרוף ויעניק לספינג' צבע שזוף.
ביידים רטובות יוצרים טבעות ומטגנים.

מגישים עם רוטב סילאן

רוטב סילאן :

בקלחת מחממים סילאן מקל קינמון, כוכב אניס ומקל ציפורן מוביפים מעט מים (אם באלכוהול עסקינן ניתן להחליף במעט וודקה)

לינק למתכון ומתכונים נוספים: https://tamarbakfar.co.il/featured_item/הספינג-של-רחלי/
סחתיין על המתכון אבל איפה השידרוג/טוויסט ?
 

uty

Member
אבל כל האלכוהול מתאדה. מרגישים בכלל הבדל? לא חבל לבזבז אלכוהול טוב כאן?
בינתיים, עד שהוא מתאדה, הוא עוזר למנוע ספיגת שמן. סבתי ז"ל היתה מכינה עוגיות דקיקות מטוגנות. הבצק לאותן עוגיות הכיל קוניאק, וכך הסבירה לי את תכולת הקוניאק.
אם משתמשים בערק, נשאר אחר כך טעם האניס.
 

TCH_ma

Active member
בינתיים, עד שהוא מתאדה, הוא עוזר למנוע ספיגת שמן. סבתי ז"ל היתה מכינה עוגיות דקיקות מטוגנות. הבצק לאותן עוגיות הכיל קוניאק, וכך הסבירה לי את תכולת הקוניאק.
אם משתמשים בערק, נשאר אחר כך טעם האניס.
(y)מדויק, זה לא ענין של טעם, רק למניעת ספיגת שמן
אבל בטח לא להשתמש בכמות שבמתכון מעלה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה