מתכון לספנז' (סופגניוית מרוקניות)

kobi 27

New member
מתכון לספנז' (סופגניוית מרוקניות)

המצרכים: 1 ק"ג קמח 3 וחצי כוסות מים שמרית קורט מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: שופכים את הקמח לקערה יוצרים גומה ובאמצע יוצקים את השמרית , יש לפזר את המלח על הקמח ולהימנע שהמלח לא יפגוש את השמרים. יש להוסיף בהדרגה את המים ולערבב בעדינות עד לקבלת בצק דביק. יש לכסות בניילון ולהתפיח שעה. לאחר שעה יש לחמם שמן לטיגון (שמן עמוק) כשהשמן חם יש להנמיך לו את הלהבה. את הספנז' יוצרים בעזרת ידיים רטובות, יוצרים עיגולים ופותחים בהם חור באמצע ומטגנים. יש להפוך את הספנז' כך שיטוגן מ 2 הצדדים. כאשר הוא מקבל צבע זהוב הוא מוכן ויש להוציאו מן השמן. ניתן לפזר על הספנז' אבקת סוכר או לטבול אותו בסוכר רגיל. מומלץ מאוד להגיש לייד תה עם נענע. בתיאבון
 
תוספת...

אמא שלי היום טיגנה אותם עם סירופ פטל- חבל"ז
 

wan

New member
ספאנג' -הגירסה שלי- שיהיה../images/Emo137.gif

ספאנג'- דונאטס מרוקאי מצרכים: 1 ק"ג קמח רגיל כף וחצי שמרים יבשים 2 ביצים גדולות. 2 כפות קוניאק מים כ- 800מ"ל מים (כ-4 כוסות של 200 סי.סי)או כמו שאמא שלי אומרת כמה שנכנס שיהיה בצק דליל. 1 כף סוכר חצי כפית מלח- להוסיף בסוף אחרי שלשנו את הבצק עם השמרים ושאר המרכיבים. לזרייה- אבקת סוכר לזרייה. או אבקת סוכר מתובלת בקינמון ומעט ציפורן. נסו גם אבקת סוכר מתובלת בקצתFIVE SPICE יוצא מעניין.וטעים מאד מאד. הכנה: מתפיחים שמרים יחד עם כוס מים פושרים וסוכר. מערבבים ביצים יחד במזלג. מוסיפים הכל לקמח ולשים לבצק מאד מאד רך . כדי להמחיש כמה רך, אפשר ביד להקציף את הבצק. ולכן מומלץ להכינו ביד. אבל אם במיקסר. יש ללוש היטב, ולהקציפו . כשנרים חופן מהבצק הוא ינזל כלפי מטה כמו שרוך ארוך , אך לא יטפטף. זאת אומרת לא יתנתק מכף היד. להתפיחו מכוסה היטב בניילון נצמד. עד הכפלת נפח. יש להקציפו שנית . ושוב להתפיח. לפני הכנת הסופגניות, יש להקציף שנית. להכין קערה עם מים פושרים על ידנו. לחמם שמן לטיגון עמוק בסיר רחב. השמן צריך להיות בטמפרטורה של 190 מעלות שזו הטמפרטורה האידאילית לטיגון. לטבול כפות ידיים קלות במים ,לתלוש חתיכת בצק,לנעוץ בוהן ליצירת החור באמצע,להרחיבו מעט,ולהטיל את העיגול לשמן החם. לטגן עד הזהבה . להוציא למסננת. לאכול כשעדיין חם. לפזר מעל אבקת סוכר. הערות שלי: נפלא עם כוס תה מהביל משיבה, או נענע,אבל בחורף עדיף שיבה. אצלנו אכלו את זה עם סוכר ,הייתה צלחת מרכזית של סוכר , כל אחד לקח ספינג'ה, נגס טבל בסוכר,ולגם מהתה.. וזה היה יאמי. ההקצפה של הבצק הכרחית וחשובה ואין לדלג עליה. וכמו שאמא שלי אומרת הבצק צריך להיות "חפיף"כלאמר קליל.ואורירי. הקוניאק מצויין לדחיית השמן. ולכן לא תהיה ספיגה מרובה של שמן. כמו כן הביצים במתכון מהסיבה הנ"ל. הן צריכות להיות קלות . לסופגניה גדןולה קוראים ספינג'. ולקטנה- ספינג'ה.J מקור:אמא שלי- WAN
 
למעלה