מתכון לספנז' (סופגניוית מרוקניות)
המצרכים: 1 ק"ג קמח 3 וחצי כוסות מים שמרית קורט מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: שופכים את הקמח לקערה יוצרים גומה ובאמצע יוצקים את השמרית , יש לפזר את המלח על הקמח ולהימנע שהמלח לא יפגוש את השמרים. יש להוסיף בהדרגה את המים ולערבב בעדינות עד לקבלת בצק דביק. יש לכסות בניילון ולהתפיח שעה. לאחר שעה יש לחמם שמן לטיגון (שמן עמוק) כשהשמן חם יש להנמיך לו את הלהבה. את הספנז' יוצרים בעזרת ידיים רטובות, יוצרים עיגולים ופותחים בהם חור באמצע ומטגנים. יש להפוך את הספנז' כך שיטוגן מ 2 הצדדים. כאשר הוא מקבל צבע זהוב הוא מוכן ויש להוציאו מן השמן. ניתן לפזר על הספנז' אבקת סוכר או לטבול אותו בסוכר רגיל. מומלץ מאוד להגיש לייד תה עם נענע. בתיאבון
המצרכים: 1 ק"ג קמח 3 וחצי כוסות מים שמרית קורט מלח שמן לטיגון אופן ההכנה: שופכים את הקמח לקערה יוצרים גומה ובאמצע יוצקים את השמרית , יש לפזר את המלח על הקמח ולהימנע שהמלח לא יפגוש את השמרים. יש להוסיף בהדרגה את המים ולערבב בעדינות עד לקבלת בצק דביק. יש לכסות בניילון ולהתפיח שעה. לאחר שעה יש לחמם שמן לטיגון (שמן עמוק) כשהשמן חם יש להנמיך לו את הלהבה. את הספנז' יוצרים בעזרת ידיים רטובות, יוצרים עיגולים ופותחים בהם חור באמצע ומטגנים. יש להפוך את הספנז' כך שיטוגן מ 2 הצדדים. כאשר הוא מקבל צבע זהוב הוא מוכן ויש להוציאו מן השמן. ניתן לפזר על הספנז' אבקת סוכר או לטבול אותו בסוכר רגיל. מומלץ מאוד להגיש לייד תה עם נענע. בתיאבון