שירן עוגות מעוצבות
New member
מתכון לעוגת דבש ושקדים
עוגת דבש ושקדים נפלאה וטעימה, מתאימה לאירוח וכבסיס לעוגה מעוצבת.
רכיבים:
½ 1 כוסות שקדים שלמים, לא קלויים
4 ביצים גדולות בטמפ` החדר (מופרדות)
½ כוס דבש
1 כפית תמצית וניל
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
אופן הכנה:
לחמם תנור מראש ל- 180מעלות.
לרסס בתרסיס שמן תבנית אפייה קפיצית בקוטר 22 ס"מ. לרפד בנייר אפייה ולרסס ע"ג הנייר.
במעבד מזון, לטחון את האגוזים השלמים עד לרמת היותם טחונים.
להקציף את 4 החלמונים, ½ כוס הדבש, הסודה לשתייה, המלח ותמצית הווניל בקערה גדולה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את השקדים הטחונים ולהמשיך להקציף במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.
להקציף את 4 החלבונים בקערה גדולה (עם מקצפות נקיות) במהירות בינונית עד לקבלת קצף לבן, אוורירי אך לא נוקשה! (הדבר יכול להביא לשקיעת מרכז העוגה) 1-2 דקות (תלוי במיקסר).
בעזרת מרית גומי, להוסיף בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת האגוזים עד לקבלת תערובת אחידה.
לאפות את העוגה עד להזהבתה, כ- 28 דקות ולבדוק עם קיסם במרכז העוגה שהיא אכן מוכנה.
לצנן את העוגה כאשר היא עודנה בתבנית כ- 10 דקות.
להפריד את שולי העוגה עם סכין ולהפריד בעדינות את הטבעת סביבה.
לתת לעוגה להתקרר קירור מוחלט.
הצעת הגשה:
להעביר את העוגה (כשהיא קרה) בעדינות לצלחת הגשה, לזלף על העוגה 2 כפות דבש ומעליהם לפזר ¼ כוס שקדים פרוסים וקלויים

עוגת דבש ושקדים נפלאה וטעימה, מתאימה לאירוח וכבסיס לעוגה מעוצבת.
רכיבים:
½ 1 כוסות שקדים שלמים, לא קלויים
4 ביצים גדולות בטמפ` החדר (מופרדות)
½ כוס דבש
1 כפית תמצית וניל
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח
אופן הכנה:
לחמם תנור מראש ל- 180מעלות.
לרסס בתרסיס שמן תבנית אפייה קפיצית בקוטר 22 ס"מ. לרפד בנייר אפייה ולרסס ע"ג הנייר.
במעבד מזון, לטחון את האגוזים השלמים עד לרמת היותם טחונים.
להקציף את 4 החלמונים, ½ כוס הדבש, הסודה לשתייה, המלח ותמצית הווניל בקערה גדולה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את השקדים הטחונים ולהמשיך להקציף במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.
להקציף את 4 החלבונים בקערה גדולה (עם מקצפות נקיות) במהירות בינונית עד לקבלת קצף לבן, אוורירי אך לא נוקשה! (הדבר יכול להביא לשקיעת מרכז העוגה) 1-2 דקות (תלוי במיקסר).
בעזרת מרית גומי, להוסיף בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת האגוזים עד לקבלת תערובת אחידה.
לאפות את העוגה עד להזהבתה, כ- 28 דקות ולבדוק עם קיסם במרכז העוגה שהיא אכן מוכנה.
לצנן את העוגה כאשר היא עודנה בתבנית כ- 10 דקות.
להפריד את שולי העוגה עם סכין ולהפריד בעדינות את הטבעת סביבה.
לתת לעוגה להתקרר קירור מוחלט.
הצעת הגשה:
להעביר את העוגה (כשהיא קרה) בעדינות לצלחת הגשה, לזלף על העוגה 2 כפות דבש ומעליהם לפזר ¼ כוס שקדים פרוסים וקלויים
