מתכון לעוגת דבש ושקדים

מתכון לעוגת דבש ושקדים


עוגת דבש ושקדים נפלאה וטעימה, מתאימה לאירוח וכבסיס לעוגה מעוצבת.

רכיבים:
½ 1 כוסות שקדים שלמים, לא קלויים
4 ביצים גדולות בטמפ` החדר (מופרדות)
½ כוס דבש
1 כפית תמצית וניל
½ כפית סודה לשתייה
½ כפית מלח

אופן הכנה:
לחמם תנור מראש ל- 180מעלות.
לרסס בתרסיס שמן תבנית אפייה קפיצית בקוטר 22 ס"מ. לרפד בנייר אפייה ולרסס ע"ג הנייר.
במעבד מזון, לטחון את האגוזים השלמים עד לרמת היותם טחונים.
להקציף את 4 החלמונים, ½ כוס הדבש, הסודה לשתייה, המלח ותמצית הווניל בקערה גדולה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את השקדים הטחונים ולהמשיך להקציף במהירות נמוכה עד לתערובת אחידה.
להקציף את 4 החלבונים בקערה גדולה (עם מקצפות נקיות) במהירות בינונית עד לקבלת קצף לבן, אוורירי אך לא נוקשה! (הדבר יכול להביא לשקיעת מרכז העוגה) 1-2 דקות (תלוי במיקסר).
בעזרת מרית גומי, להוסיף בעדינות את קצף החלבונים לתוך תערובת האגוזים עד לקבלת תערובת אחידה.
לאפות את העוגה עד להזהבתה, כ- 28 דקות ולבדוק עם קיסם במרכז העוגה שהיא אכן מוכנה.
לצנן את העוגה כאשר היא עודנה בתבנית כ- 10 דקות.
להפריד את שולי העוגה עם סכין ולהפריד בעדינות את הטבעת סביבה.
לתת לעוגה להתקרר קירור מוחלט.

הצעת הגשה:
להעביר את העוגה (כשהיא קרה) בעדינות לצלחת הגשה, לזלף על העוגה 2 כפות דבש ומעליהם לפזר ¼ כוס שקדים פרוסים וקלויים
 
עוגת גזר שוויצרית


עוגת גזר נפלאה

רכיבים:
300 גרם גזר מגורר
300 גרם שקדים גרוסים
4 ביצים (מופרדות)
200 גרם סוכר
60 גרם קמח
1 לימון (מיץ טרי + קליפה מגוררת)
1 כפית אבקת אפייה
מלח
חמאה וקמח לתבנית העוגה
150 גרם אבקת סוכר
2-3 כפות של מיץ לימון
לקישוט: 12 גזרים ממרציפן (לא חובה)

אופן הכנה:
לחמם מראש תנור ל- 180 מעלות.
לשמן תבנית אפיה 24 ס"מ עם מעט חמאה ולקמח מעל, לנקות את שאריות הקמח החוצה.
לקלף ולגרור את הגזרים, רצוי שיהיו בעובי דק.
בקערה, לערבב את חלמוני הביצה והסוכר, עד לתערובת סמיכה ובהירה.
להוסיף את מיץ הלימון והקליפה המגוררת, להוסיף את הגזר המגורר, השקדים הגרוסים, הקמח ואבקת האפייה.
להוסיף מעט מלח לחלבוני הביצים, להקציפן עד לקבלת תערובת מוצקה ונוקשה.
בזהירות להוסיף את חלבוני הביצים לתערובת הקודמת.
ליצוק את התערובת לתוך התבנית ולחמם כ- 45 דקות.
להוציא מהתנור ולקרר את העוגה עד לקירורה המלא.

לציפוי:
להוסיף את מיץ הלימון בהדרגה לאבקת האפייה, יש לשים לב שהמיץ לא "נשפך" במהירות.
לשפוך את התערובת ע"ג העוגה ולפזרה. ניתן לקשט בגזרי המרציפן שהוכנו מראש.
לאפשר לזיגוג להתקשות ע"ג העוגה.

לחילופין:
- ניתן לפזר את אבקת האפייה ע"ג העוגה (ללא יצירת התערובת עם מיץ הלימון)
- בעזרת שקדים פרוסים וקלויים לעטר את העוגה + צדדיה (ניתן להשתמש במעט דבש או גלזורה).
- לזגג עם ציפוי שמנת ( 450 מ"ל שמנת חמוצה, 140 גרם א. סוכר מנופה, לערבב עד קבלת קרם חלק, למרוח על העוגה המצוננת).
- ציפוי (1 מיכל גבינת שמנת מ- 30%, 100 גרם אבקת סוכר ו- 2-3 כפות מיץ לימון סחוט, לערבב הגבינה וא. הסוכר ולהוסיף את מיץ הלימון)
- ציפוי גבינה - מייפל מאת עינת מזור
1/2 1 מכלים (375 גרם) גבינת שמנת 5% שומן, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר, מנופה
3 כפות סירופ מייפל טהור
בקערה קטנה מערבבים היטב את הגבינה. מוסיפים את אבקת הסוכר וסירופ המייפל, ומערבבים עד שמתקבל מרקם קטיפתי ללא גושים. מצננים במקרר 15 דקות.
 
למעלה