hillabenam
Member
מתכון מעולה לעוגת לימון, עוגה רכה וקלילה, ותוספת של קרם לימון או ציפוי שמאוד משדרג את החוויה. העוגה הזו קלה להכנה ומתאימה לכל אירוע.
מרכיבים:
לעוגה:
2 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית קליפת לימון מגוררת (מלימון אחד)
1 כפית סודה לשתייה
חצי כפית אבקת קינמון
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
לקרם הלימון:
חצי כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חמאה רכה
1 ביצה
1 כף קמח
200 גרם סוכר
חצי כוס חמאה רכה
1 כוס קמח (120 גרם)
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות,משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומרפדים עם נייר אפייה.
לוקחים קערה גדולה,ולאחר מכן מקציפים בתוכה את הסוכר עם החמאה עד שהסוכר נמס לחלוטין.יש להקציף היטב על מנת לקבל מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ואז מקציפים תוך כדי כל הוספה של ביצה.
מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת,מערבבים היטב עד שהתערובת סופגת את טעם הלימון.
לוקחים קערה נפרדת ,שמים בתוכה את הקמח,סודה לשתייה,קינמון מלח,ממשיכים לערבב.
מוסיפים את שאר המריכיבם היבשים בהדרגה לתערובת תוך כדי ערבוב עדין עם כף,מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך חצי שעה או שעד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
אחרי שסיימת את האפייה,תנו לעוגה להתקרר במשך 10 דקות בטמפרטורת החדר..
להכנת קרם הלימון
לוקחים קלחת או סיר קטן ומקציפים את הסוכר עם הביצים עד שהתערובת יוצאת חלקה.
מוסיפים את מיץ הלימון,קמח חמאה ומבשלים על להבה נמוכה עד לכדי קבלת תעורבת סמיכה.
אפשר לשדרג את העוגה על ידי הוספת שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים לתערובת.
בתיאבון
מרכיבים:
לעוגה:
2 ביצים
חצי כוס שמנת מתוקה
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית קליפת לימון מגוררת (מלימון אחד)
1 כפית סודה לשתייה
חצי כפית אבקת קינמון
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל
לקרם הלימון:
חצי כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון טרי
2 כפות חמאה רכה
1 ביצה
1 כף קמח
200 גרם סוכר
חצי כוס חמאה רכה
1 כוס קמח (120 גרם)
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות,משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומרפדים עם נייר אפייה.
לוקחים קערה גדולה,ולאחר מכן מקציפים בתוכה את הסוכר עם החמאה עד שהסוכר נמס לחלוטין.יש להקציף היטב על מנת לקבל מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ואז מקציפים תוך כדי כל הוספה של ביצה.
מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת,מערבבים היטב עד שהתערובת סופגת את טעם הלימון.
לוקחים קערה נפרדת ,שמים בתוכה את הקמח,סודה לשתייה,קינמון מלח,ממשיכים לערבב.
מוסיפים את שאר המריכיבם היבשים בהדרגה לתערובת תוך כדי ערבוב עדין עם כף,מוסיפים את השמנת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך חצי שעה או שעד שקיסם יוצא יבש מהעוגה.
אחרי שסיימת את האפייה,תנו לעוגה להתקרר במשך 10 דקות בטמפרטורת החדר..
להכנת קרם הלימון
לוקחים קלחת או סיר קטן ומקציפים את הסוכר עם הביצים עד שהתערובת יוצאת חלקה.
מוסיפים את מיץ הלימון,קמח חמאה ומבשלים על להבה נמוכה עד לכדי קבלת תעורבת סמיכה.
אפשר לשדרג את העוגה על ידי הוספת שוקולד צ׳יפס או אגוזים קצוצים לתערובת.
בתיאבון