hillabenam
Member
מתכון מעולה וטעים במיוחד לעוגת קוקוס יחד עם המרקם הרך והאוורירי שלה.
מרכיבים:
200 גרם קמח
200 גרם סוכר
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
100 גרם קוקוס טחון
4 ביצים
100 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות,משמנים תבנית אינגליש קייק 28 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ,ולאחר מכן מניחים בתוכה נייר אפייה
,לאחר מכן לוקחים קערה גדולה ובתוכה שמים את החמאה עם הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
יש להקציף היטב על מנת שהמרקם לא יהיה סמיך מידי.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ואז מקציפים היטב תוך כדי הוספת כל ביצה,עד שהתערובת חלקה לחלוטין,ללא גרגירים.
בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, הקוקוס, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון והמלח, ומערבבים היטב עד שהתערובת תהיה אחידה. סודה לשתייה תעזור לעוגה לתפוח ולהיות רכה ומאווררת.
מוסיפים לסוכר והחמאה את החומרים היבשים בהדרגה, לסירוגין עם החלב.מערבבים את הכל עם כף עץ או מרית, עד שהתערובת אחידה וללא קמח גולמי.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, ומיישרים את פני העוגה כך שתהיה אחידה בגובהה. מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
בודקים אם העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה וקיסם חודר אליו – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
לאחר סיום האפייה, מכניסים את העוגה לתנור למשך כ-5 דקות נוספות, ורק אז משאירים אותה להתקרר לטמפ' החדר.
אפשר לפזר קוקוס קלוי על העוגה לאחר שהיא יוצאת מהתנור כדי לתת לה עוד טעם מרענן.
מרכיבים:
200 גרם קמח
200 גרם סוכר
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת סודה לשתייה
חצי כפית קינמון
קורט מלח
100 גרם קוקוס טחון
4 ביצים
100 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות,משמנים תבנית אינגליש קייק 28 ס"מ או תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ,ולאחר מכן מניחים בתוכה נייר אפייה
,לאחר מכן לוקחים קערה גדולה ובתוכה שמים את החמאה עם הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה.
יש להקציף היטב על מנת שהמרקם לא יהיה סמיך מידי.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ואז מקציפים היטב תוך כדי הוספת כל ביצה,עד שהתערובת חלקה לחלוטין,ללא גרגירים.
בקערה נפרדת, מניחים את הקמח, הקוקוס, אבקת הסודה לשתייה, הקינמון והמלח, ומערבבים היטב עד שהתערובת תהיה אחידה. סודה לשתייה תעזור לעוגה לתפוח ולהיות רכה ומאווררת.
מוסיפים לסוכר והחמאה את החומרים היבשים בהדרגה, לסירוגין עם החלב.מערבבים את הכל עם כף עץ או מרית, עד שהתערובת אחידה וללא קמח גולמי.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית המשומנת, ומיישרים את פני העוגה כך שתהיה אחידה בגובהה. מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
בודקים אם העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה וקיסם חודר אליו – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.
לאחר סיום האפייה, מכניסים את העוגה לתנור למשך כ-5 דקות נוספות, ורק אז משאירים אותה להתקרר לטמפ' החדר.
אפשר לפזר קוקוס קלוי על העוגה לאחר שהיא יוצאת מהתנור כדי לתת לה עוד טעם מרענן.