וזו עוגת שוקולד יותר עשירה
עם שוקולד אמיתי, ויוצאת גבוהה.
מתכון: עוגת שוקולד של אמא
רכיבים:
250 גרם שוקולד מריר
1 כוס סוכר
¾ כוס חלב
3 כפות קקאו
1 כפית אבקת קפה נמס
200 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים מופרדות
1 כוס קמח תופח
אופן הכנה:
משמנים ומקמחים תבנית עגולה מס' 26. מחממים תנור לחום בינוני (170 מעלות צלזיוס)
ממיסים בסיר את השוקולד עם החלב, החמאה, הקקאו, הקפה ומחצית מכמות הסוכר. מצננים את התערובת ומוסיפים את תמצית הוניל ואת החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר, למניעת התקרשות החלמונים.
מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה.
מקפלים בעדינות את הקמח לתערובת. אח"כ מקפלים את הקצף לתערובת בפעמיים שלוש.
מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ויבש ממרכז העוגה.
הערות:
אם רוצים גרסה פרווה של העוגה, מחליפים את החלב במיץ תפוזים או יין מתוק מדולל במים, ואת החמאה במרגרינה.
אפשר להכין גנאש שוקולד ולצפות את העוגה מעל- מרתיחים 1/2 מיכל שמנת מתוקה, מורידים מהאש ומערבבים עם 100-150 גרם שוקולד מריר עד שהשוקולד נמס ונוצר ציפוי חלק ואחיד. מוזגים אותו על העוגה אחרי שהיא קצת התקררה, ושומרים במקרר עד ההגשה כדי שהציפוי יתמצק.
טעימה ונימוחה גם בלי שום ציפוי.