אני מכינה תמיד בימי הולדת את עוגת השוקולד
מנירה שויאר בשינוי קל שלי. זו עוגה קלה ואורירית ומאד שוקולדית. לי היא יוצאת ישרה ויפה ולכן אני אוהבת להכינה לימי הולדת. הכמויות: 200 גרם שוקולד מריר כוס חד פעמית שמן (קנולה) חצי כוס מידה סוכר. רבע כוס יין אדום מתוק . ----- להמיס בכל יחד במיקרו 2 דקות. לערבב היטב עד שהבלילה אחידה, לצנן מעט. 6 חלמונים ---להוסיף לבלילה אחד אחד תוך כדי ערבוב במטרפת יד. כוס ובע קמח וחצי שקית אבקת אפיה ----- לערבב פנימה במטרפה ערבוב מהיר. 6 חלבונים חצי כוס סוכר. --- להקציף במיקסר, ולהוסיף לתערובת השוקולד קמח קודם שליש מן הקצף בערבוב יותר מסיבי ואחר כך את השאר בתנועות קיפול זהירות. להכניס לתבנית קפיצית 24/26 ולאפות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות. במשך 40- 45 דקות. לתת לעוגה להתקרר טוב לפני שאת מוציאה מן התבנית. (עדיף לאפות אותה יום לפני שאת מקשטת. כדאי להפוך את העוגה את התחתית כלפי מעלה ואז פני העוגה יהיו ישרים ויפים. בהצלחה.