מתכון לפולקע וכנפיים

טיפ_טיפ

New member
מתכון לפולקע וכנפיים

שלום לכולן אני שוב מסתערת על המטבח בסערה. קניתי 4 פולקע ו3 כנפיים ואורז פרסי של סוגת ורציתי להכין לעצמי מנה בשרית להמשך השבוע. תבלינים ומצרכים יש בשפע (כולל עלי דפנה, פפריקות וכו'), וגם שקית קוקי, וטיבולית הודית של קנור. האם למישהי יש רעיון מה אפשר להכין עם העוף
תודה מקרב לב לעונות
 
את יכולה להכין ארוחה בסיר אחד

לטגן הרבה בצל. להוסיף את העופות, פפריקה מתוקה, לסגור את הסיר לחצי שעה ואחרי חצי שעה להוציא את העופות לשפוך אורז שטוף ולערבב להניח מעל את העופות בחזרה, להוסיף מיים עד קצת מעל כיסוי האורז ולבשל עוד חצי שעה. זה מתכון הונגרי שנקרא פפריקש. אפשר כמובן להוסיף גזר מגורז או פרוס בשלב האורז.
 

טיפ_טיפ

New member
אה כן,

וכמה אורז להוסיף? אין לי מושג מבחינת נפח כמה זה יצא בסוף. כוס? כוס וחצי? שתי כוסות? תיזכורת: לצערי אני עדיין סינגלית אז רק אני אמורה לאכול את זה.
 
בואי נגיד שלשלוש מנות אני הייתי

שמה 2 כוסות אורז. אם את רוצה שיהיה בשפע תכיני כוס אורז לכל מנה. כתבת שאת מכינה את העוף לכמה ימים אז תחשבי בהתאם. הרעיון של העוף הזה זה שתבלין העיקרי הוא פפריקה והאורז יוצא מהמם כי הוא מתבשל בעצם גם במיצים שהופרשו מהעוף. אני לא זוכרת אם כתבתי אבל בתחתית העוף תפרסי בצל ואת יכולה להוסיף גם שום.
 
כתבתי חצי שעה לעוף עצמו

בגלל שקנית כנפים ושוקיים שיחסית הבישול שלהם קצר (של הכנפים הכי קצר) אבל את יכולה לבדוק. אם יש עדיין רוטב את יכולה לתת לעוף עוד קצת זמן. חושב לבדוק שישארו מיצים ולא יחרך. אם המיצים התאדו תוסיפי קצת מיים.
 
למעלה