hillabenam
New member
מרכיבים:
להכנת הבצק:
7 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
500 גרם קמח פיצה
300 מ"ל מים
10 גרם מלח
לרוטב:
400 גרם רסק עגבניות
2 שיני שום, קצוצות דק
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף שמן זית
לתוספות:
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
חצי פלפל חריף
עלי בזיליקום טריים
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם זיתים שחורים או ירוקיםחצויים
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
לוקחים קערה גדולה, שמים את המים הפושרים ומוסיפים את השמרים והסוכר. מערבבים היטב ומשאירים לעמוד כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
מוסיפים לקערה את הקמח והמלח, ואז את שמן הזית. לאח מכן מתחילים לערבב עם כף עד שהתערובת אחידה לבצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומתחילים ללוש במשך כעשר דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומשאירים לתפוח במקום חם במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
הכנת הרוטב:
בזמן שהבצק תפח, מכינים את הרוטב. במחבת על חום בינוני, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את השום הקצוץ במשך דקה עד שהוא מתחיל להתרכך.
מוסיפים את רסק העגבניות, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. מבשלים על חום נמוך כעשר דקות, עד שהרוטב נעשה סמיך.
לאחר שהבצק מוכן, מחממים תנור ל-220 מעלות .
מחלקים את הבצק לשניים או משאירים אותו שלם כפיצה גדולה. מרדדים את הבצק בעובי הרצוי על משטח מקומח.
מניחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מורחים את הרוטב על הבצק בצורה אחידה, מפזרים את גבינת המוצרלה, ולאחר מכן את הזיתים (ואת הפרמזן, אם רוצים).
אם אוהבים חריף, מפזרים גם את הפלפל החריף.
מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהבצק מתייבש והשוליים מקבלים צבע זהוב.
מוציאים מהתנור ומקשטים בעלי בזיליקום טריים אם רוצים.
חותכים את הפיצה לפיסות ומגישים חם עם זחוק.
בתיאבון!
להכנת הבצק:
7 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר
2 כפות שמן זית
500 גרם קמח פיצה
300 מ"ל מים
10 גרם מלח
לרוטב:
400 גרם רסק עגבניות
2 שיני שום, קצוצות דק
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית בזיליקום יבש
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כף שמן זית
לתוספות:
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
חצי פלפל חריף
עלי בזיליקום טריים
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם זיתים שחורים או ירוקיםחצויים
אופן הכנה:
הכנת הבצק:
לוקחים קערה גדולה, שמים את המים הפושרים ומוסיפים את השמרים והסוכר. מערבבים היטב ומשאירים לעמוד כעשר דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
מוסיפים לקערה את הקמח והמלח, ואז את שמן הזית. לאח מכן מתחילים לערבב עם כף עד שהתערובת אחידה לבצק.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומתחילים ללוש במשך כעשר דקות, עד שהבצק חלק וגמיש.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומשאירים לתפוח במקום חם במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
הכנת הרוטב:
בזמן שהבצק תפח, מכינים את הרוטב. במחבת על חום בינוני, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את השום הקצוץ במשך דקה עד שהוא מתחיל להתרכך.
מוסיפים את רסק העגבניות, אורגנו, בזיליקום, מלח ופלפל. מבשלים על חום נמוך כעשר דקות, עד שהרוטב נעשה סמיך.
לאחר שהבצק מוכן, מחממים תנור ל-220 מעלות .
מחלקים את הבצק לשניים או משאירים אותו שלם כפיצה גדולה. מרדדים את הבצק בעובי הרצוי על משטח מקומח.
מניחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מורחים את הרוטב על הבצק בצורה אחידה, מפזרים את גבינת המוצרלה, ולאחר מכן את הזיתים (ואת הפרמזן, אם רוצים).
אם אוהבים חריף, מפזרים גם את הפלפל החריף.
מכניסים לתנור ואופים כ-15-20 דקות, או עד שהבצק מתייבש והשוליים מקבלים צבע זהוב.
מוציאים מהתנור ומקשטים בעלי בזיליקום טריים אם רוצים.
חותכים את הפיצה לפיסות ומגישים חם עם זחוק.
בתיאבון!