מתכון לפיצה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
תוסיפו מה שאתם אוהבים :-): 🍄🌶🫑🍄🟫🧅🧄🧀

חומרים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • תוספות מה שאתם אוהבים:
  • גבינה צהובה
  • רוטב עגבניות
  • זיתים

    שלבי הכנה

    • לערבב ביחד את הקמח והשמרים.
    • להוסיף 2 כפות סוכר 1/4כוס שמן 1וחצי כוסות מים פושרים וללוש כמה דקות.
    • להוסיף כף מלח ועוד כוס מים פושרים – אולי נצטרך עוד רבע כוס מים וללוש כמה דקות.
    • לבסוף נמזוג עוד רבע כוס שמן ובתנועות עטיפה להחדיר לבצק.
    • לכסות בניילון ולהתפיח להכפלה.
    • לקחת תבנית להניח עליה נייר אפיה לשמן להוריד נפח.
    • על שיש משומן להוציא כדורי בצק בגודל פינג פונג. ולכדרר על השיש המשומן.
    • לפתוח עם היד מעט לגודל פיתה קטנה.
    • להניח על תבנית עם נייר אפיה במעט מרווחים כי זה תופח.
    • למרוח רוטב עגבניות ולסדר את התוספות יפה במעגל ומעל את הגבינה והזיתים.
    • לאפות ב 180 טורבו

    בתאבון🤗🌹🤠

 
תוסיפו מה שאתם אוהבים :-): 🍄🌶🫑🍄🟫🧅🧄🧀

חומרים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • תוספות מה שאתם אוהבים:
  • גבינה צהובה
  • רוטב עגבניות
  • זיתים

    שלבי הכנה

    • לערבב ביחד את הקמח והשמרים.
    • להוסיף 2 כפות סוכר 1/4כוס שמן 1וחצי כוסות מים פושרים וללוש כמה דקות.
    • להוסיף כף מלח ועוד כוס מים פושרים – אולי נצטרך עוד רבע כוס מים וללוש כמה דקות.
    • לבסוף נמזוג עוד רבע כוס שמן ובתנועות עטיפה להחדיר לבצק.
    • לכסות בניילון ולהתפיח להכפלה.
    • לקחת תבנית להניח עליה נייר אפיה לשמן להוריד נפח.
    • על שיש משומן להוציא כדורי בצק בגודל פינג פונג. ולכדרר על השיש המשומן.
    • לפתוח עם היד מעט לגודל פיתה קטנה.
    • להניח על תבנית עם נייר אפיה במעט מרווחים כי זה תופח.
    • למרוח רוטב עגבניות ולסדר את התוספות יפה במעגל ומעל את הגבינה והזיתים.
    • לאפות ב 180 טורבו

    בתאבון🤗🌹🤠
תודה
 

אלפיני

Well-known member
תוסיפו מה שאתם אוהבים :-): 🍄🌶🫑🍄🟫🧅🧄🧀

חומרים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • ¼ כוס שמן
  • ½2 כוסות מים פושרים
  • 1 כף מלח
  • ¼ כוס שמן
  • תוספות מה שאתם אוהבים:
  • גבינה צהובה
  • רוטב עגבניות
  • זיתים

    שלבי הכנה

    • לערבב ביחד את הקמח והשמרים.
    • להוסיף 2 כפות סוכר 1/4כוס שמן 1וחצי כוסות מים פושרים וללוש כמה דקות.
    • להוסיף כף מלח ועוד כוס מים פושרים – אולי נצטרך עוד רבע כוס מים וללוש כמה דקות.
    • לבסוף נמזוג עוד רבע כוס שמן ובתנועות עטיפה להחדיר לבצק.
    • לכסות בניילון ולהתפיח להכפלה.
    • לקחת תבנית להניח עליה נייר אפיה לשמן להוריד נפח.
    • על שיש משומן להוציא כדורי בצק בגודל פינג פונג. ולכדרר על השיש המשומן.
    • לפתוח עם היד מעט לגודל פיתה קטנה.
    • להניח על תבנית עם נייר אפיה במעט מרווחים כי זה תופח.
    • למרוח רוטב עגבניות ולסדר את התוספות יפה במעגל ומעל את הגבינה והזיתים.
    • לאפות ב 180 טורבו

    בתאבון🤗🌹🤠
פעם , לפני שנים רבות, התפרנסתי מזה.
לדעתי, מה שחשוב בפיצות הוא לדעת למתוח אותן ללא שימוש במערוך וע"י כך לעזור לה לתפוח.
עדיף גם לשים שכבה דקה של גבינה על הפיצה , מעט תוספות , ואז שכבה דקה של גבינה מעל.

כדאי לא להיות נציב מדי בכמויות שכן הדבר רק יוצר שמן המוריד מהפריחות של הפיצה.

טכניקת דומינוס להלן.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
באהבה🌹
פעם , לפני שנים רבות, התפרנסתי מזה.
לדעתי, מה שחשוב בפיצות הוא לדעת למתוח אותן ללא שימוש במערוך וע"י כך לעזור לה לתפוח.
עדיף גם לשים שכבה דקה של גבינה על הפיצה , מעט תוספות , ואז שכבה דקה של גבינה מעל.

כדאי לא להיות נציב מדי בכמויות שכן הדבר רק יוצר שמן המוריד מהפריחות של הפיצה.

טכניקת דומינוס להלן.
מעט בעייתי, אולי תעזור לי לפתור את הבעיה, איך להפחית תפיחה? חלק אוהבים בצק דק, וחלק בצק עבה.
 

אלפיני

Well-known member
באהבה🌹

מעט בעייתי, אולי תעזור לי לפתור את הבעיה, איך להפחית תפיחה? חלק אוהבים בצק דק, וחלק בצק עבה.
להפחית תפיחה אומר למתוח את הבצק דק יותר. בזמנו כשבקשו את זה הייתי לוקח פיצה בינונית ומותח לעבה.


אם חלק אוהבים דק וחלק עבה צריך 2 פיצות.

דרך נוספת היא השיטה הנאפוליטנית : כלומר אוטמים את הקצוות כמו שמתואר רק לא בקצה אלא כאינץ' - שזה כשני ס"מ מהקצה לקוטר הפיצה
ואז מותחים. כך מקבלים קצוות עבים ופנים ממש דק.
 

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
באהבה🌹
פעם , לפני שנים רבות, התפרנסתי מזה.
לדעתי, מה שחשוב בפיצות הוא לדעת למתוח אותן ללא שימוש במערוך וע"י כך לעזור לה לתפוח.
עדיף גם לשים שכבה דקה של גבינה על הפיצה , מעט תוספות , ואז שכבה דקה של גבינה מעל.

כדאי לא להיות נציב מדי בכמויות שכן הדבר רק יוצר שמן המוריד מהפריחות של הפיצה.

טכניקת דומינוס להלן.
מעט בעייתי, אולי תעזור לי לפתור את הבעיה, איך להפחית תפיחה? חלק אוהבים בצק דק, וחלק בצק עבה.
להפחית תפיחה אומר למתוח את הבצק דק יותר. בזמנו כשבקשו את זה הייתי לוקח פיצה בינונית ומותח לעבה.


אם חלק אוהבים דק וחלק עבה צריך 2 פיצות.

דרך נוספת היא השיטה הנאפוליטנית : כלומר אוטמים את הקצוות כמו שמתואר רק לא בקצה אלא כאינץ' - שזה כשני ס"מ מהקצה לקוטר הפיצה
ואז מותחים. כך מקבלים קצוות עבים ופנים ממש דק.
תודה על הטיפ.


כאינץ' - שזה כשני ס"מ מהקצה לקוטר הפיצה
ואז מותחים. כך מקבלים קצוות עבים ופנים ממש דק.
 

raya

Well-known member
אני מכינה את בצק הפיצה מקמח לבן רגיל, לרוב מחליפה חלק ממנו בקמח חלא. מוסיפה נבט חיטה, סובין שיבולת שועל, פסיליום וזרעי פשתן טחונים בזמן הכנת הבצק.
זה גם חלק מהבסיס ללחם שאני אופה.
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה