לעבד מתכונים
נשמה יקרה שלנו אתן לך מתכון בשמחה רבה, אבל בואי ואגלה לך סוד. למי שלא ממש מתמצא בבישול, מספיק לקחת מתכון שיבהיר את היסודות- ואסביר את עצמי: במתכון של פלפלים ממולאים באורז ובשר, יש לך כבר את כל המידע בדבר מצב האורז, הפלפלים ושאר אמצעי התיבול- וגם את דרך המילוי והבישול של כל התבשיל. פשוט הסירי ממנו את המרכיב הבלתי רצוי והוסיפי את שחשקה נפשך, כמו צנוברים מטוגנים או כל אגוז אחר, שנותן תחליף מצויין לבשר. פלפלים ממולאים באורז ותפוזונים 5 פלפלים אדומים 5 פלפלים צהובים 3 כפות שמן זית 2 כוסות אורז בצל אדום קצוץ 2 שיני שום קצוצות כוס עלי כוסברה קצוצים גס כוס תפוזונים (קומקוואט) פרוסים דק 2 כוסות מים 1/2 כוס צנוברים מטוגנים 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת מלח, פלפל 2 כפיות סוכר 2 כפיות פלפל ליטר מיץ שזיפים 1 רסק עגבניות מכינים את הפלפלים למילוי. מסירים את חלקם העליון של הפלפלים, בצמוד לגבעול. שומרים את ה``כובעים``. מרוקנים את הגרעינים ואת הקרום הלבן בעדינות, כך שהפלפלים נשארים בשלמותם. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק. מוסיפים את השום והבצל ומאדים קלות. מוסיפים את האורז, הכוסברה והתפוזונים. מערבבים על להבה גבוהה עד שהאורז הופך שקוף. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שהמים מגיעים לגובה האורז. מצננים. מוסיפים לתערובת האורז את הצנוברים והגבינה ומתבלים. ממלאים את הפלפלים בתערובת, מניחים בסיר כבד וסוגרים כל פלפל עם כובעי הגבעולים. לתוך הסיר יוצקים את מיץ השזיפים, רסק העגבניות, המלח והסוכר. מביאים את הכל לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 30 דקות.