hillabenam
Member
מרכיבים
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
1 ביצה
1 כוס חלב 200 מ"ל
2 כפות חמאה
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
1.5 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
לוקחים את האוכמניות הטריות ושוטפים אותן עד שיתייבשו.
לוקחים קערה גדולה,בתוכה שמים את הקמח,הסוכר,אבקת סודה לשתייה ואת המלח.
לאחר מכן מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה של כולם.
בקערה אחרת מטריפים את הביצה יחד עם החלב,החמאה שהמסנו ומערבבים עד לקיפול מלא.
מוסיפים את המרכיבים שערבבנו בקערה הראשונה יחד עם המרכיבים שבקערה השנייה עד שמתקבלת לנו תערובת אחידה,שימו לב ! לא לערבב יותר מידי,על מנת לשמור
על המרקם הרך של הפנקייקים.
לאחר מכן ,מוסיפים את האוכמניות לתערובת ומערבבים בעדינות,יש להוסיף אותן בהדרגה על מנת שכל התערובת תהיה צבעונית.
מחממים מחבת שהונחה ליד חנוכיות על חום בינוני ומרססים עליו שמן,מוזגים כף גדושה מהתערובת שהכנו אל תוך המחבת,במידה וברשותכם מצקת או כף גלידה,זה גם יוכל להיות פתרון מעולה.
אחרי שהוספתם את הפנקייקים,לאט לאט תתחילו לראות בועות,ברגע שהבועות מתחילות להתפוצץ,סימן שהפנקייק מוכן להפיכה.
הפכו אותו עם תרבד מסיליקון או עץ על מנת לא לפגוע בציפוי המחבת,לאחר מכן בשלו במשך 2 דקות נוספות עד שהוא מקבל גוון זהבהב ושהוא רך.
הוציאו את הפנקייקים מהמחבת והגישו אותם על צלחת,ניתן להגיש עם מעט חמאה או סירופ מייפל או אפילו ריבה.
בתיאבון!
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
חצי כפית מלח
1 ביצה
1 כוס חלב 200 מ"ל
2 כפות חמאה
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות
1.5 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן ההכנה
לוקחים את האוכמניות הטריות ושוטפים אותן עד שיתייבשו.
לוקחים קערה גדולה,בתוכה שמים את הקמח,הסוכר,אבקת סודה לשתייה ואת המלח.
לאחר מכן מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה של כולם.
בקערה אחרת מטריפים את הביצה יחד עם החלב,החמאה שהמסנו ומערבבים עד לקיפול מלא.
מוסיפים את המרכיבים שערבבנו בקערה הראשונה יחד עם המרכיבים שבקערה השנייה עד שמתקבלת לנו תערובת אחידה,שימו לב ! לא לערבב יותר מידי,על מנת לשמור
על המרקם הרך של הפנקייקים.
לאחר מכן ,מוסיפים את האוכמניות לתערובת ומערבבים בעדינות,יש להוסיף אותן בהדרגה על מנת שכל התערובת תהיה צבעונית.
מחממים מחבת שהונחה ליד חנוכיות על חום בינוני ומרססים עליו שמן,מוזגים כף גדושה מהתערובת שהכנו אל תוך המחבת,במידה וברשותכם מצקת או כף גלידה,זה גם יוכל להיות פתרון מעולה.
אחרי שהוספתם את הפנקייקים,לאט לאט תתחילו לראות בועות,ברגע שהבועות מתחילות להתפוצץ,סימן שהפנקייק מוכן להפיכה.
הפכו אותו עם תרבד מסיליקון או עץ על מנת לא לפגוע בציפוי המחבת,לאחר מכן בשלו במשך 2 דקות נוספות עד שהוא מקבל גוון זהבהב ושהוא רך.
הוציאו את הפנקייקים מהמחבת והגישו אותם על צלחת,ניתן להגיש עם מעט חמאה או סירופ מייפל או אפילו ריבה.
בתיאבון!
נערך לאחרונה ב: