מתכון לצ'ורוס ארגנטינאי

מתכון לצ'ורוס ארגנטינאי

החומרים הדרושים: ½ ליטר חלב 1 כף סוכר 1/4 כפית מלח 200 גרם חמאה 400 גרם קמח {3 כוסות של 140 גר` פחות 1 כף מחוקה} 3 ביצים ½ כפית קינמון סוכר לציפוי שמן לטיגון דולסה דה לצ`ה {ריבת חלב } להגשה אופן ההכנה: בסיר קטן מרתיחים חלב+ חמאה +מלח +סוכר +קינמון. כשהתערובת רותחת מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהבצק נפרד מקצוות הסיר. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, ומערבבים היטב אחרי כל ביצה. מכניסים את הבצק לתוך שקית זילוף עם צנטר משונן בקוטר בינוני-גדול. דוחסים את הבצק לכוון פיית הצנטר ובעזרת סכין חדה מנתקים את הבצק מהפיה ,כך שנוצרים חתיכות בצק יפות באורך הרצוי. מרתיחים שמן עמוק ומטגנים את חתיכות הבצק , עד הזהבה . מניחים את הצ`ורוס המדהימים על נייר סופג, ומפזרים מעט סוכר מלמעלה. אוכלים עם ריבת חלב ומתעלפים.... לסיפור המלא
 

bali

New member
מנהל
אוי אוי כמה שנשפכתי מצחוק מהסיפור

וכמה בא לי עכשיו צ'ורוס כאלה! שאלונת - את מזלפת את הבצק ישר לשמן או שקודם מזלפת על איזו תבנית ואז מעבירה לשמן? האם הבצק רך ובאמת ניתן לזלף אותו בלי לקרוע את השק זילוף מהמאמץ? חייבת להכין כאלה!!!
 
היי ענבל!

ובכן, כן... היה די מביך, אבל זה כל כך מתאים לי להקלע לכאלו שטויות. ת-מיד אני אפול בשטויות האלו. וכעת לשאלתך: אני מזלפת ושמה במגש. לפעמים הקמח סופח יותר מים וזה יוצא יותר נוזלי, אבל ברמת העיקרון הוא ממש נוח לעיבוד. אפשר כמובן להזליף ישירות לשמן. אני רכשתי שק זילוף איכותי, זה לא יקר. קודם עבדתי עם שק מעאפן שעלה לי 10 שקלים בסופר... זה עובד, אבל לא משהו... בהצלחה מותק, ספרי לי איך יצא!!!
 

bali

New member
מנהל
תודה רבה על התשובות

יש לי שק זילוף מסיליקון, שאמור להיות מספיק חזק אבל עדיין אני מפחדת עליו תמיד. בהזדמנות אני אנסה ואספר איך יצא.
 
למעלה