דבש ה י ח י ד ה
New member
מתכון לצ'יבורקי בשר.
חומרים ל 20 צ'יבורקי מצרכים למילוי: בשר בקר רזה 700 ג"ר (ניתן להשתמש בבשר שמן כל אחד לפי טעמו.) 2 בצלים גדולים קצוצים דק (אפשר טחון) 6 שיני שום שנכתשו. מלח ופלפל שחור (לא בקמצנות כמובן לפי הטעם.) קוסברה גרגרים טחונים מעט פלפל שטה חריף טחון אופן הכנת הבשר: מכניסים את כל החומרים לתוך קערה. הבשר עם התבלינים. מערבבים עד להתערבבות מולטת ובהדרגה מוסיפים חצי כוס מים מהברז עד לספיגה מלאה של המים בבשר. את הבצק מומלץ להניח במקרר למספר שעות על מנת שייספגו בו כל הטעמים וכך יצאו הצ'יבורקי טעימים יותר. (ניתן להבחין בהבדל בין בשר ש"נח" מס' שעות לבשר שטוגן מיד.) חומרים להכנת הבצק: 1 ק"ג קמח 2 ביצים מעט מלח 3 כפות שמן (ניתן להוסיף בהדרגה לפי הצורך 2 כוסות סודה לשתיה) אופן הכנת הבצק: שמים את כל החומרים יחד לתוך קערה, מעבדים אותם ולשים את הבצק עד ליצירת בצק חלק ונעים לעבודה. מקמחים את הבצק במידת הצורך בזמן העיבוד כדי שיהיה חלק ולא דביק. נותנים לבצק מנוחה של כ15 דקות ויוצרים כדורים קטנים. בגודל של כדור פינג פונג בערך אולי טיפה קטנים יותר. מחזירים את הבצק שוב למצב של מנוחה של כ10 דקות נוספות כשהבצק מכוסה במגבת. לאחר שהבצק נח ותפח עוד קצת פונים למתאכת הכנת הצ'יבורקי. מרדדים בעזרת מערוך את כדורי הבצק לעיגולים גדולים ושטוחים, לא עבים ולא דקים (בעובי של חצי ס"מ או טיפה פחות). לוקחים בכף גדולה את מלית הבשר וממלאים את עיגולי הבצק בהתאם לגודלם. סוגרים חצי מהעיגול כך שנוצר לנו חצי עיגול של בצק מלא בבשר ומהדקים את קצות הבצק בעזרת שיני מזלג. מביאים שמן במחבת עמוקה למצב של רתיחה ומטגנים את הצ'יבורקי בשמן העמוק עד שהם מקבלים גוון זהוב יפה. מניחים על נייר סופג להספגת מעט מהשמן ובאתאבון! *יש להגיש חם.
חומרים ל 20 צ'יבורקי מצרכים למילוי: בשר בקר רזה 700 ג"ר (ניתן להשתמש בבשר שמן כל אחד לפי טעמו.) 2 בצלים גדולים קצוצים דק (אפשר טחון) 6 שיני שום שנכתשו. מלח ופלפל שחור (לא בקמצנות כמובן לפי הטעם.) קוסברה גרגרים טחונים מעט פלפל שטה חריף טחון אופן הכנת הבשר: מכניסים את כל החומרים לתוך קערה. הבשר עם התבלינים. מערבבים עד להתערבבות מולטת ובהדרגה מוסיפים חצי כוס מים מהברז עד לספיגה מלאה של המים בבשר. את הבצק מומלץ להניח במקרר למספר שעות על מנת שייספגו בו כל הטעמים וכך יצאו הצ'יבורקי טעימים יותר. (ניתן להבחין בהבדל בין בשר ש"נח" מס' שעות לבשר שטוגן מיד.) חומרים להכנת הבצק: 1 ק"ג קמח 2 ביצים מעט מלח 3 כפות שמן (ניתן להוסיף בהדרגה לפי הצורך 2 כוסות סודה לשתיה) אופן הכנת הבצק: שמים את כל החומרים יחד לתוך קערה, מעבדים אותם ולשים את הבצק עד ליצירת בצק חלק ונעים לעבודה. מקמחים את הבצק במידת הצורך בזמן העיבוד כדי שיהיה חלק ולא דביק. נותנים לבצק מנוחה של כ15 דקות ויוצרים כדורים קטנים. בגודל של כדור פינג פונג בערך אולי טיפה קטנים יותר. מחזירים את הבצק שוב למצב של מנוחה של כ10 דקות נוספות כשהבצק מכוסה במגבת. לאחר שהבצק נח ותפח עוד קצת פונים למתאכת הכנת הצ'יבורקי. מרדדים בעזרת מערוך את כדורי הבצק לעיגולים גדולים ושטוחים, לא עבים ולא דקים (בעובי של חצי ס"מ או טיפה פחות). לוקחים בכף גדולה את מלית הבשר וממלאים את עיגולי הבצק בהתאם לגודלם. סוגרים חצי מהעיגול כך שנוצר לנו חצי עיגול של בצק מלא בבשר ומהדקים את קצות הבצק בעזרת שיני מזלג. מביאים שמן במחבת עמוקה למצב של רתיחה ומטגנים את הצ'יבורקי בשמן העמוק עד שהם מקבלים גוון זהוב יפה. מניחים על נייר סופג להספגת מעט מהשמן ובאתאבון! *יש להגיש חם.