מתכון לקובנה (מתיקי)
מתכון לקובנה (הכמות מתאימה ל-5 סועדים לא זללנים, אפשר כמובן להכפיל או לשלש, לפי הצורך) החומרים 2 כוסות קמח 1 כפית מחוקה שמרים יבשים 1/4 כפית מלח כפית שטוחה קצח (אם אוהבים) כרבע כוס שמן (אפשר קצת פחות) מים פושרים לפי הצורך (עד להיווצרות בצק נעים, לא קשה אבל גם לא רך כמו בצק לפנקייק) אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את השמן. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כל הזמן עד שנוצר בצק נוח לעיבוד, לא קשה מדי ולא רך מדי. נותנים לבצק לנוח רבע שעה ומעבדים עוד פעם. חוזרים על התהליך הזה 4-3 פעמים, עד שמתקבל בצק חלק לגמרי. מתפיחים התפחה אחרונה עד הכפלת הכמות. לוקחים ביד עיגול בצק, טובלים אותו בקמח ומניחים בסיר קובנה שבתחתיתו מעט שמן. הופכים את עיגול הבצק כדי שיספוג שמן מכל הצדדים. מניחים את העיגולים עד לכיסוי כל התחתית ונותנים להם לתפוח עוד כחצי שעה. אופים על כיריים או בתנור. אם אופים על כיריים, יש להניח את הסיר על מחבת ולא על אש ישירה. אופים חצי שעה בלהבה גבוהה ועוד חצי שעה בלהבה נמוכה - יחד שעה. אם אופים בתנור , אופים בחום של 180 מעלות במשך שעה. בהצלחה
מתכון לקובנה (הכמות מתאימה ל-5 סועדים לא זללנים, אפשר כמובן להכפיל או לשלש, לפי הצורך) החומרים 2 כוסות קמח 1 כפית מחוקה שמרים יבשים 1/4 כפית מלח כפית שטוחה קצח (אם אוהבים) כרבע כוס שמן (אפשר קצת פחות) מים פושרים לפי הצורך (עד להיווצרות בצק נעים, לא קשה אבל גם לא רך כמו בצק לפנקייק) אופן ההכנה מערבבים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את השמן. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים כל הזמן עד שנוצר בצק נוח לעיבוד, לא קשה מדי ולא רך מדי. נותנים לבצק לנוח רבע שעה ומעבדים עוד פעם. חוזרים על התהליך הזה 4-3 פעמים, עד שמתקבל בצק חלק לגמרי. מתפיחים התפחה אחרונה עד הכפלת הכמות. לוקחים ביד עיגול בצק, טובלים אותו בקמח ומניחים בסיר קובנה שבתחתיתו מעט שמן. הופכים את עיגול הבצק כדי שיספוג שמן מכל הצדדים. מניחים את העיגולים עד לכיסוי כל התחתית ונותנים להם לתפוח עוד כחצי שעה. אופים על כיריים או בתנור. אם אופים על כיריים, יש להניח את הסיר על מחבת ולא על אש ישירה. אופים חצי שעה בלהבה גבוהה ועוד חצי שעה בלהבה נמוכה - יחד שעה. אם אופים בתנור , אופים בחום של 180 מעלות במשך שעה. בהצלחה