hillabenam
Member
מצרכים:
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כמון
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שמן זית
חצי כוס אורז (לא מבושל)
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
להכנת הרוטב:
רבע כוס שמן זית
לימון אחד סחוט
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה להגשה
4-5 שיני שום, פרוסות דק
700 גרם עגבניות מרוסקות
חצי כפית סוכר
אופן הכנה:
הכנת הקציצות:
בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון,לאחר מכן מוסיפים את האורז היבש, השום הכתוש, הביצה, הפטרוזיליה,הבצל הקצוץ, הכמון, המלח והפלפל.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
משרים את התערובת במקרר למשך חצי שעה
לאחר שנתנו לתערובת "לנוח" , יוצרים קציצות בגודל כף. אפשר להרטיב מעט את הידיים כדי למנוע הידבקות.
מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את הקציצות ומטגנים משני הצדדים, כ-3 דקות לכל צד,עד שהקציצות
מזהיבות. ברגע שהקציצות מוכנות, מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.
באותה המחבת, מוסיפים שמן זית ומחממים על חום בינוני. מוסיפים את חתיכות השום ומטגנים עד שהן מתחילות להזהיב.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על חום נמוך במשך רבע, עד שהרוטב נעשה סמיך.
כאשר הרוטב מוכן, מחזירים את הקציצות למחבת ומבשלים על חום נמוך עוד רבע שעה, עד שהקציצות מבושלות לחלוטין והטעמים מתמזגים.
מגישים את הקציצות חמות, עם רוטב עגבניות מעל.
בתיאבון!
לקציצות:
500 גרם בשר בקר טחון
1 ביצה
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית כמון
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
שמן זית
חצי כוס אורז (לא מבושל)
1 בצל קטן, קצוץ דק
2 שיני שום, כתושות
להכנת הרוטב:
רבע כוס שמן זית
לימון אחד סחוט
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
פטרוזיליה קצוצה להגשה
4-5 שיני שום, פרוסות דק
700 גרם עגבניות מרוסקות
חצי כפית סוכר
אופן הכנה:
הכנת הקציצות:
בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון,לאחר מכן מוסיפים את האורז היבש, השום הכתוש, הביצה, הפטרוזיליה,הבצל הקצוץ, הכמון, המלח והפלפל.
מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
משרים את התערובת במקרר למשך חצי שעה
לאחר שנתנו לתערובת "לנוח" , יוצרים קציצות בגודל כף. אפשר להרטיב מעט את הידיים כדי למנוע הידבקות.
מחממים שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את הקציצות ומטגנים משני הצדדים, כ-3 דקות לכל צד,עד שהקציצות
מזהיבות. ברגע שהקציצות מוכנות, מוציאים אותן מהמחבת ומניחים בצד.
באותה המחבת, מוסיפים שמן זית ומחממים על חום בינוני. מוסיפים את חתיכות השום ומטגנים עד שהן מתחילות להזהיב.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות, הסוכר, מיץ הלימון, המלח והפלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה. מבשלים על חום נמוך במשך רבע, עד שהרוטב נעשה סמיך.
כאשר הרוטב מוכן, מחזירים את הקציצות למחבת ומבשלים על חום נמוך עוד רבע שעה, עד שהקציצות מבושלות לחלוטין והטעמים מתמזגים.
מגישים את הקציצות חמות, עם רוטב עגבניות מעל.
בתיאבון!