hillabenam
Member
קציצות מטוגנות הן אחת ממנות הדגל של המטבח הביתי,קציצות רכות וטעימות, שיכולות להתאים כמעט לכל ארוחה.
מרכיבים:
500 גרם בשר טחון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס ירקות קצוצים (גזר, קישוא, תפוחי אדמה )
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
2 כפות שמן זית או שמן חמניות
חצי כוס מים (לפי הצורך)
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם( ניתן גם מוזהבים)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון ומועכים אותו מעט עם הידיים כדי להעלים גושים ממנו. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הירקות הקצוצים ולאחר מכן את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים היטב עד שהתערובת שלנו אחידה.
לאחר מכן,מוסיפים את פירורי הלחם , את התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל) ומערבבים שוב עד שהתערובת נעשית אחידה. אם התערובת דלילה מדי, ניתן להוסיף עוד פירורי לחם או קמח, ואם היא יבשה מדי, הוסיםו מעט מים כדי להשיג תערובת רכה ומעט דביקה.
ניתן להוסיף לתערובת גם גבינת פטה מפוררת, צנוברים קלויים או חומוס מבושל, לשדרוג הטעמים והמרקם של הקציצות.
הרטיבו את הידיים במעט מים או בשמן זית כדי למנוע הידבקות, ואז קחו כמות קטנה של התערובת וצרו כדור בידיים. לאחר מכן, שטחו את הכדור לכדי קציצה שטוחה. חזרו על הפעולה עד שכל התערובת נוצרת לכדורים שטוחים בגודל אחיד.
מחמימים מראש שמן במחבת גדולה שהונחה על להבה בינונית. ברגע שהשמן חם , מניחים את הקציצות בזהירות למחבת, מבלי להעמיס את המחבת יותר מדי. טגנו את הקציצות במשך מספר דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומבושלות היטב מבפנים. אם יש צורך, הורידו את הלהבה כדי שלא הקציצות.
לאחר שהקציצות טוגנו והן רכות ובצבע זהוב יפה, הניחו אותן על נייר סופג לספוג את השמן העודף.
אם אוהבים קציצות רכות במיוחד, ניתן להוסיף לתערובת גם 2 כפות של רסק עגבניות.
הקציצות המוכנות הן טעימות במיוחד לצד חומוס, סלט ירקות טרי, או אפילו בלחם פיתה או בלאפה.
בתיאבון!
מרכיבים:
500 גרם בשר טחון
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
חצי כוס ירקות קצוצים (גזר, קישוא, תפוחי אדמה )
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
2 כפות שמן זית או שמן חמניות
חצי כוס מים (לפי הצורך)
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 ביצה
חצי כוס פירורי לחם( ניתן גם מוזהבים)
אופן ההכנה:
בקערה גדולה, מניחים את הבשר הטחון ומועכים אותו מעט עם הידיים כדי להעלים גושים ממנו. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הירקות הקצוצים ולאחר מכן את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים היטב עד שהתערובת שלנו אחידה.
לאחר מכן,מוסיפים את פירורי הלחם , את התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל) ומערבבים שוב עד שהתערובת נעשית אחידה. אם התערובת דלילה מדי, ניתן להוסיף עוד פירורי לחם או קמח, ואם היא יבשה מדי, הוסיםו מעט מים כדי להשיג תערובת רכה ומעט דביקה.
ניתן להוסיף לתערובת גם גבינת פטה מפוררת, צנוברים קלויים או חומוס מבושל, לשדרוג הטעמים והמרקם של הקציצות.
הרטיבו את הידיים במעט מים או בשמן זית כדי למנוע הידבקות, ואז קחו כמות קטנה של התערובת וצרו כדור בידיים. לאחר מכן, שטחו את הכדור לכדי קציצה שטוחה. חזרו על הפעולה עד שכל התערובת נוצרת לכדורים שטוחים בגודל אחיד.
מחמימים מראש שמן במחבת גדולה שהונחה על להבה בינונית. ברגע שהשמן חם , מניחים את הקציצות בזהירות למחבת, מבלי להעמיס את המחבת יותר מדי. טגנו את הקציצות במשך מספר דקות מכל צד עד שהן מזהיבות ומבושלות היטב מבפנים. אם יש צורך, הורידו את הלהבה כדי שלא הקציצות.
לאחר שהקציצות טוגנו והן רכות ובצבע זהוב יפה, הניחו אותן על נייר סופג לספוג את השמן העודף.
אם אוהבים קציצות רכות במיוחד, ניתן להוסיף לתערובת גם 2 כפות של רסק עגבניות.
הקציצות המוכנות הן טעימות במיוחד לצד חומוס, סלט ירקות טרי, או אפילו בלחם פיתה או בלאפה.
בתיאבון!