עשית יחס של 2 וחצי כוסות מים לכל כוס אורז וכ-40 דקות בישול?
מומלץ לטגן קצת לפני כן.
(אורז רגיל את שוטף היטב במסננת ומניח לייבוש. לא יודע אם צריך גם במיקס כזה).
בתום 40 דקות על אש נמוכה טועמים קצת. אם עדיין קשה ממשיכים עוד כמה דקות. אם רך - מסירים מהאש גם אם נותרו מים. במידה ואכן נותרו מים, מסננים ומחזירים לסיר למנוחה של כ-15 דקות עם מגבת על הסיר הפתוח ומעליה המכסה.
כשמדובר בקטניות, הטריק הוא לא לבשל את הקטניות לפני הכנת הקציצות אלא להכין מקטניות לא מבושלות. אחרת רוב הסיכויים שהקציצה תתפרק בטיגון.
אולי זה המצב גם באורז?
מחממים מים בלי למדוד [אני עושה בלי מלח, לא אוהבת מלח], זורקים לשם את האורז, לא צריך לכסות, לא צריך כלום חוץ מקצת לערבב מדי פעם ולשטוף במים קרים בתוך מסננת כשמוכן.