מתכון לקראמבל עם שמן

סבתשי

New member
מתכון לקראמבל עם שמן

יש לי מתכון לקראמבל תפו"א מעולה אבל עם מרגרינה..
אשמח למתכון פשוט וטוב עם שמן..
ועוד שאלה,
רוצה לעשות את הקראמבל וגם בנוסף עוגת שוקולד חמה במנות אישיות במנג'טים צבעוניים,
יש טיפים, המלצות וכאלה?
(אפילו לא יודעת מה לשאול..)
ערב טוב
בתשי
 
בבקשה קראמבל תפוחים שהביא בזמנו השושן ודליה ב

הביאה אותו על בסיס שמן.




בקערה 1:
• 8 תפוחים מזן סמית קלופים, מגולענים וחתוכים לפלחים דקים (או לחלופין 12
אגסים)
• 1/2 כוס סוכר חום או כמות שוות ערך של ממתיק מלאכותי
• 1 כפית קינמון
מיץ מחצי לימון.
לערבב את הפלחים בזהירות לא לשבור את הפרי. להניח בצד עד ריכוך התפוחים.
קערה 2:
• 2 כוסות קמח (אני משתמשת בקמח מלא 70%)
• ½ כוס סוכר (או ממתיק מלאכותי)
• ½ כוס שמן קנולה
• 2 כפות דבש
לערבב בעזרת הידים עד שנוצר 'שטרויזל' (בצק חול). ה'שטרויזל' מוכן ברגע
שלוקחים חופן ולוחצים עליו כמו אגרוף. אם נשאר "גוש חול" ביד – מוכן.
לסדר הפלחים בצפיפות בתבנית 26 ס"מ משומנת. לשפוך בצורה אחידה את הנוזל
שנשאר. מעל לשים את ה'שטורייזל' בצורה אחידה ולדחוסו מעט.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, כ-35 דקות. עד שה'שטרוזייל'
מזהיב.


ולגבי עוגת שוקולד אין לי
 

חנהפ

Active member
אני פשוט המרתי את המרגרינה בשמן

אצלנו לא כל כך אהבו את התוצאה כי היא פחות קרנצ'ית, אבל זה בהחלט אפשרי
 
למעלה