מתכון לקראנץ' שמרים שלא בטוחה שיצא טוב

Einavc4

New member
מתכון לקראנץ' שמרים שלא בטוחה שיצא טוב

שלום,
הכנתי היום מתכון לקראנץ' שמרים מגיליון של על השולחן- את המתכון המקורי חילקתי לשתיים.
יש לי תחושה שמשהו לא בסדר.. בעיקר מבחינת הנוזלים. הבצק בתפיחה במקרר והוא נראה לי יבש

1 ק"ג קמח
1/4 כוס חלב
50 גרם שמרים טריים
3/4 כוס סוכר
1 כפית שטוחה מלח
4 ביצים
250 גר חמאה רכה


מה דעתכם?
 

bali

New member
מנהל
מעט מדיי נוזלים

לא יודעת אם אפשר להציל אותו מחר. קשה להוסיף נוזלים לבצק שכבר ממש התגבש.
אפשר לנסות ללוש אותו שוב עד שיתחמם ויקבל אלסטיות ולהוסיף נוזלים טיפין טיפין עד שהוא יספוג אותם. זה יכול לקחת זמן לישה רציני.
אופציה שנייה, אם העוגה מרגישה יבשה קצת אחרי האפייה היא להרטיב את העוגות בסירופ של מים או חלב עם קצת סוכר בנדיבות, מייד כשהעוגות יוצאות מהתנור.
 
למעלה