מתכון לשוקי עוף בתנור בבקשה...

V Has Come To

New member
מתכון לשוקי עוף בתנור בבקשה...

רוצה להכין אבל לא יודע בידיוק איך...
חשבתי מרינדה על בסיס מיונז, קטשופ, שום ובירה כי אני אוהב יותר טעמים מערביים מאשר הודים...איך נשמע לכם?
אגב צריך להסיר את העור מהעוף או לא?
 
משרה

מיונז קטשופ שום ובירה - מישמש לא ברור ולי נשמע לא טעים.

שום ,לימון סחוט וגרידה ,פפריקה מלח פלפל - טעים

דבש, שום , פפריקה , פ.מ - טעים

בירה , לימון ,שום, מ.פ , פפריקה, שמן , פטרוזיליה - טעים

רוויון , תבלינים ומעט שום - טעים

מיונז , פרמזן , שום , מ.פ - טעים

תערובת יבשה של תבלינים - פלפל צ'ילי , אורגנו, מלח , פלפל .
 

V Has Come To

New member
תודה!

השילובים נשמעים טובים...
מה לגבי האפייה עצמה? כמה מעלות וכמה זמן?
 
בבקשה:

משרה לפחות 6 שעות , לרוב מכינה מס' שקיות בהקפאה עם משרה שונה .
מהמקפיא לתבנית (בלי להפשיר ) מכסה את התבנית ואופה בין שעה לשעה וחצי 170-180 מעלות בתנור שלי (חום בינוני), מסירה כיסוי ומאפשרת לעוף להשחים בחום גבוה בערך 5 דקות.

המלצה - תבנית עם עומק כי יש הרבה רוטב משובח .

עוף מופשר - אפיה 40 דקות בחום בינוני והשחמה בחום גבוה דקות ספורות (5-7).
לא להרוג את העוף ולייבש לו את החיים.

מאד טעים גם במחבת - לשמן מעט ולסדר את העוף , לכסות ועל אש נמוכה + לבשל ,להפוך מפעם לפעם , לקראת סוף הבישול להסיר מכסה ולהשחים .

אפשר ורצוי להוסיף לעוף בתנור או במחבת - גזר חתוך גס ובצל חתוך גס (רבעים)
 
שאלה לגבי העוף

את לוקחת עוף/טרי או קפוא להשריה בשקיות במקפיא 6 שעות?
האם את מכניסה את המשרה עצמה לשקית קוקי ומקפיאה מיד?
ומדוע דווקא להקפיא?

לא שמעתי על שיטה כזו לבישול עוף וזה מסקרן אותי למה את מבשלת ככה.
 
כי... אני יושבת ראש הוועדה לקיצור תהליכים


עוף טרי - מתבלת במשרה כולל משרה נוזלי ומקפיאה לתקופות ארוכות (חודשיים ויותר, כותבת בטוש את התכולה והתאריך) בשקית זיפלוק , בשום פנים ואופן לא שקית קוקי !! .
מקפיאה מיד למען הנוחות בעתיד.
יש במקפיא מס' אפשרויות של עוף מתובל לימים עמוסים , מוציאה מהשקית, שמה בתבנית ולתנור , 45 דקות , מוסיפה תפ"א קטנים ובצלי שאלוט וארוחה מוכנה ללא טרחה.
גם בארוחת סטייקים ...מהמקפיא למחבת .
נוחות - הסיסמא הרשמית של הוועדה לקיצור הליכים :))
 
תיבול זה עניין של טעם

בירה מתאימה יותר לתבשיל קדירה ולא לעוף בתנור כי העוף מפריש נוזלים בזמן הצליה והוספת הבירה תהפוך אותו לתבשיל.
אני בדרך כלל משתמשת לצליית עוף בתנור בשקית קוקי והתיבול הוא לפי טעמם של הסועדים. פיקנטי למבוגרים, מינימאלי לילדים.
הסרת העור נתונה גם כן לבחירך. אני מסירה מטעמי חיסכון בשומן, אבל המחיר הוא שהעוף מתייבש מעט (בשוקיים זה לא קריטי כי הנתח עסיסי גם כך).
הצליה כ 45 דקות ב 180 מ"צ בתוך השקית. אני גוזרת את החלק העליון אחרי 45 דקות ונותנת לעוף להשחיר לא מכוסה כ 15 דקות.
אם אתה מעדיף לצלות בתבנית ולא בשקית קוקי, אותו תהליך 45 דקות צליה בתבנית מכוסה ו15 דקות הסרת הכיסוי. הבדיקה היא ע"י נעיצת מזלג בחלק הרחב של השוק. הוא אמור לחדור את בקלות לתוך הבשר ולהפריש נוזל שקוף ולא דמי. בהצלחה.
 

Maldini Girl

New member
ממליצה על

משרה של יין אדום, דבש קטשופ ושום. לא להוריד את העור. לצלות בתנור שעה עד שעה וחצי (תלוי בכמות ובעוצמה של התנור) על חום של כ180.
 

Maldini Girl

New member
או ששורשר אליי בטעות או שלא הבנת את דבריי

כתבתי לא להוריד את העור. מסכימה ששומר את העוף עסיסי ועצוב לומר שלמרות שהוא לא בריא הוא טעים...
 

פוקסי99

New member
עוף וחלקי עוף על אורז בתנור

ראשית לא מבשלים עוף לפני הצליה בתנור. שוטפים הייטב ומיבשים.
בשר קפוא מפשירים אט אט במקרר מדובר אפילו ב12 שעות כדי שמרקם התאים לא יפגע
דבר שני לפני הבישול מטגנים במחבת חם כדי שיכרך ויסגר ורק לאחר מכן מבשלים
מוסיף לך מתכון של עוף על אורז אפשר להשתמש גם בחלקי עוף

זה מתכון של עוף שלם את יכולה להשתמש בחלקי עוף
אפשר לרכוש חומוס מבושל מוכן של סנפרוסט ולהוסיף לאורז יצא נהדר

בשיטה שלי אני מכין את האורז בנפרד.
אז בישלתי שני כוסות אורז לפי כוס מים לכוס אורז.
חצי בישול רק עד שכל המים נספגים
ובמחבת כך:
טיגנתי בצל שלם קצוץ.
הוספתי פלפל חריף חתוך לרצועות
גזר חתוך כמו גפרורים במנדולינה
כפית כמון
פלפל שחור
כפית חוויג' למרק
ומלח
קצצתי דק חבילה כוסברה
והוספתי
3 כפות רסק עגבניות
טיגנתי את כל זה כ3 דקות תוך בחישה
הוספתי כוס מים רותחים
והמשכתי בבישול על אש קטנה כחצי שעה(להוריד לרסק את החמיצות)
לאחר מכן חיברתי בין האורז לבין התוצר במחבת
פרסתי נייר אלומיניום על תבנית ומרחתי מרגרינה
שפכתי את האורז במרכז התבנית
חתכתי עוף עוף עם סכין חדה לאורת הגב ושמתי על האורז ומנס שהעוף יכסה את כל ערמת האורז
בתחילה אני שם את העוף כאשר בחלק בםנימי כלפי מעלה לאחר מספר דקות כאשר העוף משחים הופך כך שהחלק הפנימי כלפי האורז וממשיך עד אשר העוף משחים
יש למרוח את העוף בשמן זית לפני בכנסתו לתנור
סביב העוף על התבנית ניתן להוסיף עגבניות חתוכות בצל חתוך לפרוסות
מספר עלי רוזמרין ובטטות שלמות עם הקליפה
 
למעלה