מתכון לתירס מצופה גבינות ומיונז - אוכל רחוב מקסיקני
יש עכשיו בשווקים כל מיני זנים נהדרים של תירסים מתוקים. הנה רעיון מעולה לגוון את מתכוני התירס שלכם
תירס בציפוי שמנת, מיונז ופרמזן - אוכל רחוב מקסיקני
מרכיבים
5 קלחי תירס מתוקים, נקיים
1/3 כוס שמנת
1/3 כוס מיונז
צרור קטן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (אפשר לוותר עם הילדים לא אוהבים)
1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר לוותר עם הילדים לא אוהבים חריף)
שן שום מגוררת
קליפה מגוררת מליים או לימון אחד
2 כפות מיץ ליים או לימון
מלח לפי הטעם
פרמזן מגורר
פפריקה (אם רוצים)
אופן ההכנה
מחממים תנור במצב גריל עליון ל-200 מעלות (או אם יש לכם מנגל בהישג יד אז בכלל טוב).
צולים את קלחי התירס בתנור על הרשת, במדף העליון ביותר. מסובבים מדי כמה דקות עד שהם מזהיבים יפה מכל הצדדים.
בינתיים מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה, פרט לפרמזן. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מצפים כל קלח בתערובת השמנת והמיונז, ומסיימים בשפע פרמזן מגורר ופפריקה אם רוצים.
יש עכשיו בשווקים כל מיני זנים נהדרים של תירסים מתוקים. הנה רעיון מעולה לגוון את מתכוני התירס שלכם
תירס בציפוי שמנת, מיונז ופרמזן - אוכל רחוב מקסיקני
מרכיבים
5 קלחי תירס מתוקים, נקיים
1/3 כוס שמנת
1/3 כוס מיונז
צרור קטן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (אפשר לוותר עם הילדים לא אוהבים)
1/4 פלפל ירוק חריף, קצוץ דק (אפשר לוותר עם הילדים לא אוהבים חריף)
שן שום מגוררת
קליפה מגוררת מליים או לימון אחד
2 כפות מיץ ליים או לימון
מלח לפי הטעם
פרמזן מגורר
פפריקה (אם רוצים)
אופן ההכנה
מחממים תנור במצב גריל עליון ל-200 מעלות (או אם יש לכם מנגל בהישג יד אז בכלל טוב).
צולים את קלחי התירס בתנור על הרשת, במדף העליון ביותר. מסובבים מדי כמה דקות עד שהם מזהיבים יפה מכל הצדדים.
בינתיים מערבבים את כל שאר המרכיבים בקערה, פרט לפרמזן. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מצפים כל קלח בתערובת השמנת והמיונז, ומסיימים בשפע פרמזן מגורר ופפריקה אם רוצים.
