מתכון: מאפה בשר טחון במילוי עשבי תיבול ועגבני
מתכון: מאפה בשר טחון במילוי עשבי תיבול ועגבניות מיובשות לתערובת הבשר: 1 מגש (1/2 ק"ג) בשר טחון "אדום אדום" 2 תפו"א בינוניים מבושלים מעוכים 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום בינונית כתושה 2 כפות גדושות פרורי לחם 1 ביצה 3/4 כפית מלח קורט סוכר נייר אפייה תבנית חד פעמית לאינגליש קייק למילוי: 2 כפות גדושות בזיליקום קצוץ גס 4 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום בינונית כתושה 1 כפית שטוחה עלי תימין/קורנית טרי 4 כפות גדושות פירורי לחם 7 כפות שמן זית 1 כפית שטוחה סוכר 1/2 כפית מלח 20 עגבניות מיובשות קצוצות גס אופן ההכנה 1. מחממים תנור אפייה ל °C250. 2. מערבבים את כל רכיבי תערובת הבשר לתערובת אחידה. 3. מערבבים את כל רכיבי המלית (למעט העגבניות) לתערובת אחידה. 4. משמנים ומקמחים היטב את תבנית האפייה. 5. פורסים מחצית מכמות הבשר בתחתית התבנית ומעט בדפנות . 6. מורחים את תערובת עשבי התיבול בפיזור אחיד ומעליה את העגבניות המיובשות הקצוצות. 7. מכסים את תערובת עשבי התיבול והעגבניות בתערובת הבשר שנותרה. 8. בעזרת נייר האפייה, עוטפים את התבנית מבחוץ כך שמשני הצדדים יישאר פתוח. 9. בידיים רטובות, מרטיבים מעט את הנייר ומכניסים לתנור החם לאפייה של 30 דקות. 10.מוציאים את הרולדה, ממתינים כ 10 - 15 דקות לפני שמסירים את הנייר. פורסים ומגישים חם. הערות: מקור המתכון: "אדום אדום"
מתכון: מאפה בשר טחון במילוי עשבי תיבול ועגבניות מיובשות לתערובת הבשר: 1 מגש (1/2 ק"ג) בשר טחון "אדום אדום" 2 תפו"א בינוניים מבושלים מעוכים 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום בינונית כתושה 2 כפות גדושות פרורי לחם 1 ביצה 3/4 כפית מלח קורט סוכר נייר אפייה תבנית חד פעמית לאינגליש קייק למילוי: 2 כפות גדושות בזיליקום קצוץ גס 4 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום בינונית כתושה 1 כפית שטוחה עלי תימין/קורנית טרי 4 כפות גדושות פירורי לחם 7 כפות שמן זית 1 כפית שטוחה סוכר 1/2 כפית מלח 20 עגבניות מיובשות קצוצות גס אופן ההכנה 1. מחממים תנור אפייה ל °C250. 2. מערבבים את כל רכיבי תערובת הבשר לתערובת אחידה. 3. מערבבים את כל רכיבי המלית (למעט העגבניות) לתערובת אחידה. 4. משמנים ומקמחים היטב את תבנית האפייה. 5. פורסים מחצית מכמות הבשר בתחתית התבנית ומעט בדפנות . 6. מורחים את תערובת עשבי התיבול בפיזור אחיד ומעליה את העגבניות המיובשות הקצוצות. 7. מכסים את תערובת עשבי התיבול והעגבניות בתערובת הבשר שנותרה. 8. בעזרת נייר האפייה, עוטפים את התבנית מבחוץ כך שמשני הצדדים יישאר פתוח. 9. בידיים רטובות, מרטיבים מעט את הנייר ומכניסים לתנור החם לאפייה של 30 דקות. 10.מוציאים את הרולדה, ממתינים כ 10 - 15 דקות לפני שמסירים את הנייר. פורסים ומגישים חם. הערות: מקור המתכון: "אדום אדום"