מתכון: מאפה בשר טחון במילוי עשבי תיבול ועגבני

clcl

New member
מתכון: מאפה בשר טחון במילוי עשבי תיבול ועגבני

מתכון: מאפה בשר טחון במילוי עשבי תיבול ועגבניות מיובשות לתערובת הבשר: 1 מגש (1/2 ק"ג) בשר טחון "אדום אדום" 2 תפו"א בינוניים מבושלים מעוכים 1 כף גדושה פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום בינונית כתושה 2 כפות גדושות פרורי לחם 1 ביצה 3/4 כפית מלח קורט סוכר נייר אפייה תבנית חד פעמית לאינגליש קייק למילוי: 2 כפות גדושות בזיליקום קצוץ גס 4 כפות גדושות פטרוזיליה קצוצה 1 שן שום בינונית כתושה 1 כפית שטוחה עלי תימין/קורנית טרי 4 כפות גדושות פירורי לחם 7 כפות שמן זית 1 כפית שטוחה סוכר 1/2 כפית מלח 20 עגבניות מיובשות קצוצות גס אופן ההכנה 1. מחממים תנור אפייה ל °C250. 2. מערבבים את כל רכיבי תערובת הבשר לתערובת אחידה. 3. מערבבים את כל רכיבי המלית (למעט העגבניות) לתערובת אחידה. 4. משמנים ומקמחים היטב את תבנית האפייה. 5. פורסים מחצית מכמות הבשר בתחתית התבנית ומעט בדפנות . 6. מורחים את תערובת עשבי התיבול בפיזור אחיד ומעליה את העגבניות המיובשות הקצוצות. 7. מכסים את תערובת עשבי התיבול והעגבניות בתערובת הבשר שנותרה. 8. בעזרת נייר האפייה, עוטפים את התבנית מבחוץ כך שמשני הצדדים יישאר פתוח. 9. בידיים רטובות, מרטיבים מעט את הנייר ומכניסים לתנור החם לאפייה של 30 דקות. 10.מוציאים את הרולדה, ממתינים כ 10 - 15 דקות לפני שמסירים את הנייר. פורסים ומגישים חם. הערות: מקור המתכון: "אדום אדום"
 

clcl

New member
מתכון: שוק טלה בשום ואנשובי בנוסח גסקון Gasco

מתכון: שוק טלה בשום ואנשובי בנוסח גסקון Gasconnade המון שום מבושל יש במתכון הזה, והתוצאה טעימה ביותר: שיני השום נטחנות למרקם חלק, מתערבבות עם ציר ויוצרות רוטב סמיך וארומטי — מלווה מושלם לנתח טלה עסיסי. חומרים ל-6 מנות: 1 שוק טלה במשקל ½2 ק”ג מפורקת באופן חלקי (ראו הסבר בהערות) 1 גזר קצוץ גס 1 גבעול סלרי קצוץ גס 1 בצל גדול קצוץ גס 1 עלה דפנה 1 זר עשבי תיבול 2 שיני שום כתושות 6 פילטים של אנשובי 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה דק 2 כפיות עלי תימין קצוצים 2 כפיות עלי רוזמרין קצוצים 3 כפות שמן זית פלפל שחור גרוס טרי 25 שיני שום שלמות עם הקליפה אופן ההכנה: מחממים תנור ל-220 מעלות. מכינים ציר טלה: 1.שמים את עצם השוק המפורקת בסיר גדול יחד עם גזר, סלרי, בצל, עלה דפנה וזר עשבי תיבול. 2.מוסיפים מים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש בינונית. 3. מסננים וממשיכים לבשל עד שנותר כחצי ליטר נוזל. בינתיים מערבבים שום כתוש, אנשובי, עשבי תיבול, שמן זית ופלפל בקערה קטנה. 1. מעסים את החלק הפנימי של הטלה עם רוב התערובת. 2. מגלגלים את הבשר וקושרים בחוט מטבח. 3. מעסים את הטלה מבחוץ ביתרת התערובת ומעבירים לתבנית צלייה גדולה. אופים 15 דקות ומנמיכים את החום ל-180 מעלות. אופים 55-45 דקות נוספות (לדרגת מדיום). מדי פעם מרטיבים את הטלה במיצים שהצטברו בתבנית. מביאים סיר קטן עם מים לרתיחה ומוסיפים שיני שום. 1. חולטים 5 דקות במים רותחים, מסננים, שוטפים במים קרים, מקלפים וטוחנים במעבד מזון למחית. 2. שמים בסיר קטן עם ציר הטלה המרוכז ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה 10 דקות.יש המשך מעבירים את הטלה לקרש חיתוך ושומרים חם. ההמשך מוציאים את השומן בעזרת כף ויוצקים את מיצי הצלייה שנותרו בתבנית לסיר עם הציר. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם למחצית. מתקנים תיבול ומגישים עם הטלה. הערות: חשוב לתת לבשר לנוח אחרי שהוא יוצא מהתנור ולפני שפורסים אותו, אחרת המיצים ניגרים החוצה והבשר נותר יבשושי. בקשו מהקצב שיפרק באופן חלקי את העצם — ינסר אותה עד אמצע הנתח. העצם שנוסרה תשמש אתכם להכנת ציר טלה. מקור המתכון+התמונה: "מבשלים בצרפתית"
 
למעלה