מתכון מומלץ לאורז אבל לבישול בסיר

dory039

Active member
אני לרוב מבשל את האורז במיקרו. לאור בקשות מצד הנוגעים בדבר, יש מתכון מנצח לאורז וירקות בסיר? תודה.
 

אבי בן 1231

Well-known member
אני לרוב מבשל את האורז במיקרו. לאור בקשות מצד הנוגעים בדבר, יש מתכון מנצח לאורז וירקות בסיר? תודה.
אני...............
יוצק מעט מאוד שמן בסיר מוסיף אורז, מטגן עד להשחמת האורז, ניתן להוסיף ירקות קצוצים קטן-קטן, אני לא מוסיף.
יוצק מים ביחס של 2 כוסות מים לכוס אורז, ניתן להוסיף מעט זעפרן ומלח לפי הטעם, להביא לרתיחה, להקטין חום למינימום עד שכל המים מתנדפים.
אם יש לך שארית של ציר בשר ניתן להשתמש במקום בחלק מהמים בציר.
 

yair_bar

New member
מנהל
האם יש לך העדפות לסגנון מסוים? יש למשל מקלובה ערבית. יכול להתאים?
 

dory039

Active member
אני עוד לא כזה מומחה, בטח שלא בקינוחים. אתה יכול להמליץ בלי שום קשר. אולי אגיע לשם, באיזשהי נקודה בעתיד.
 
יש המון שיטות לבישול בסיר, וכל אחד נשבע ששלו הכי טובה. אבל כולם טועים, ושלי הכי טובה:
כוס וחצי מים לכוס אורז. מטגן כמה דקות את האורז, לפני הוספת המים, עד שהוא מלבין מעט. מוסיף את המים עד רתיחה. מקטין את האש למינימום. מכסה ומבשל 17 דקות. מכבה, ומשאיר מכוסה 10-15 דקות.
זה לאורז לבן בסיסי. מכאן אפשר להתפרע, עם בצל מטוגן. עדשים, ירקות, תבלינים, בשר קצוץ מטוגן, אורז מלא. הכוווול הולך.
ואם ירקות - "מירפואה" נעים להכיר. השילוש הקדוש: בצל, סלרי וגזר, בכמויות שוות. קצוצים דק ומטוגנים קלות. הולכים מצוין (ביחד) בהרבה מאוד מתכונים. וגם עם האורז.
 

אבי בן 1231

Well-known member
יש המון שיטות לבישול בסיר, וכל אחד נשבע ששלו הכי טובה. אבל כולם טועים, ושלי הכי טובה:
כוס וחצי מים לכוס אורז. מטגן כמה דקות את האורז, לפני הוספת המים, עד שהוא מלבין מעט. מוסיף את המים עד רתיחה. מקטין את האש למינימום. מכסה ומבשל 17 דקות. מכבה, ומשאיר מכוסה 10-15 דקות.
זה לאורז לבן בסיסי. מכאן אפשר להתפרע, עם בצל מטוגן. עדשים, ירקות, תבלינים, בשר קצוץ מטוגן, אורז מלא. הכוווול הולך.
ואם ירקות - "מירפואה" נעים להכיר. השילוש הקדוש: בצל, סלרי וגזר, בכמויות שוות. קצוצים דק ומטוגנים קלות. הולכים מצוין (ביחד) בהרבה מאוד מתכונים. וגם עם האורז.
צודק, בבישול ניתן להתפרע, כיד הדמיון.
 

עדיקים

Active member
מסכימה עם מה שכתבו כאן, כל אחד מוצא את הדרך המתאימה לו לבישול האורז, זה תלוי גם בסוג האורז שמבשלים (אני משתמשת רק ביסמין) וכמובן בחוזק הלהבה בגז שלך.

אני לא מטגנת את האורז לפני פשוט שמה בסיר על כל כוס אורז כוס וחצי מים מעט שמן וכפית מלח. חמותי שמכינה בדיוק כמוני שמה כוס ורבע מים.
תוספות זה ענין של טעם תכתוב מה אתה אוהב.

אפשר בצל מטוגן שאותו צריך לאדות לפני שמכניסים את האורז לסיר, אפשר להוסיף אפונה וגזר ואז אפשר להוסיף אותם יחד עם האורז.
אפשר להכין אורז בטעמים אני קוראת לזה מג'זרה למשל קיצ'רי שזה אורז צהוב של עירקים עם עדשים כתומות, אורז אדום שמוסיפים לו עגבניות ורסק או סתם להתפרע ולהוסיף סוגי ירקות שונים.
תכתוב מה הכיוון שלך ואוכל לתת לך מתכונים.
 
למעלה