מתכון: מוסקה אפויה בכיכר לחם

clcl

New member
מתכון: מוסקה אפויה בכיכר לחם

מתכון: מוסקה אפויה בכיכר לחם מצרכים: 4 לחמים עגולים במשקל 300 גר' 4 חצילים בינוניים צלויים בגריל פחמים (או על אש גלויה בכיריים) 2 לימונים 400 גר' בשר טלה טחון (פלדה או צוואר) 300 גר' בשר בקר טחון ( צוואר או מכסה צלע) 8 עגבניות אדומות 1 ענף רוזמרין 1/2 כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים 10 שיני שום 1 כפית ראס אל חנות (תבלין שניתן לקנות בחנויות התבלינים) 1/2 כפית פלפל אנגלי 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר מלח ופלפל שחור טחון טרי עלי רשאד לקישוט לרוטב בשמל: 30 גר' חמאה 30 גר' קמח 1/2 ליטר חלב 100 גר' גבינת פטה מלח ופלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: מחממים תנור ל-°180. חוצים פתח בצורת כיפה בכל לחם, מרוקנים את התוכן ושומרים לסלט לחם. מקלפים ומרוקנים את תוכן החצילים לקערה, מתבלים במלח ולימון. פורסים עגבניות לרבעים, מתבלים ברוזמרין, מלח, פלפל ושמן זית וצולים עד להשחמה קלה (כ- 20 דקות). קוצצים ומניחים בצד. בסיר גדול מחממים שמן זית, מאדים בצל עד לשקיפות, מוסיפים שום, מערבבים כ-דקה. מוסיפים את בשר הבקר והטלה, מערבבים עד שהבקר משנה את צבעו. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מתבלים במלח, פלפל והתבלינים, טועמים מתקנים טיבול ומסירים מהאש. בסיר קטן מערבבים חמאה וקמח עד שמתקבלת רביכה צהובה/חומה, מוסיפים חלב בזילוף דק תוך ערבוב מתמיד. מבשלים כ-3 דקות, מסירים מהאש ומפוררים פנימה גבינת פטה. מניחים את כיכרות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מסדרים שכבת חצילים בכל כיכר ומעל שכבת בשר, שום חצילים ומסיימים בשכבת בשר בדיוק בגובה שולי הלחם. מורחים בנדיבות רוטב בשמל על כל כיכר ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מעבירים לצלחות ומקשטים בעלי רשאד. הערות: מקור המתכון: ארז קומרובסקי
 

clcl

New member
מתכון: שישליק טלה עם שום ירוק ופטרוזיליה

מתכון: שישליק טלה עם שום ירוק ופטרוזיליה חומרים: 1/2 רגל טלה צעיר מפורק לקוביות 10 ראשי שום ירוק מקולף חתוך לרבעים (נא לשמור את הגבעולים!!) 1 כוס שמן זית 3 כוסות עלי פטרוזיליה מופרדים מיץ מלימון אחד גדול ועסיסי. למרינדה: 1/2 כוס שמן זית 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק 1 קורט הל, פלפל אנגלי, קינמון, ציפורן 2 בצלים בינוניים קצוצים דק 2 פלפל ירוק חריף מגולען קצוץ דק 3 כפות דבש 1 כף גרידת לימון אופן ההכנה: לבשל את רבעי השום הירוק בשמן זית על אש נמוכה מאוד במשך 20-25 דקות, עד שהשום יתרכך וייהפך למתוק. להיזהר לא לפרק את רבעי השום על ידי ערבוב חזק מידי תוך כדי בישול. לקרר. לשפד את קוביות הטלה שהושרו 12 שעות במרינדה על הגבעולים הקשים של השום הירוק. לצלות את השיפודים על גחלים חזקות. לערבב את עלי הפטרוזיליה עם מיץ הלימון. להוסיף את רבעי השום הירוק המבושל והמקורר לטמפ' החדר ולתבל במלח. להגיש את השיפודים עם הסלט של הפטרוזיליה והשום הירוק. הארות: ליד כדאי מאוד להגיש סלט קטן של עגבניות בשלות פרוסות גס עם מיץ לימון טרי סחוט מלמעלה, שמן זית חזק בנדיבות ומעט עלי מרווה קרועים. לבזוק מלח ים גס. מקור המתכון: ארז קומרובסקי
 

clcl

New member
מתכון: קדירת כתף טלה וחיטה

מתכון: קדירת כתף טלה וחיטה חומרים: 1 כתף טלה מפורקת (לבקש מהקצב) 1/2 ק"ג חיטה שטופה היטב ומושרית כשעתיים במים 2 בצלים קצוצים דק 2 גבעולי סלרי קצוצים דק 2 יחידות שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות קטנות 1 כוס פיסטוקים מקולפים 1 כף בהרט לבנוני מלח ים גס פלפל שחור הירקות שמסביב: בין 10 ל-15 יחידות קולרבי קטנים קלופים 10 בצלצלים קטנים קלופים 1/2 כוס שמן זית מספר ענפי תימין טרי מלח ופלפל אופן הכנה: מטגנים במעט שמן זית את הבצלים, שורש הפטרוזיליה והסלרי הקצוצים למספר דקות. להוריד מהאש ולערבב עם החיטה המושרית לאחר סינון. להוסיף פיסטוקים, בהרט, מלח ופלפל. בקדירת חרס להניח את הקולרבי והבצלצלים על התחתית. למלא את הכתף במילוי החיטה ולקשור בחוט שפגאט (או לתפור בחוט משי של מנתחים). להכניס הכתף לקדירת החרס ולמזוג מעט שמן זית מלמעלה. לפזר את ענפי התימין הטרי ולהציף במים, לא עד למעלה (כדי להימנע מנזיד). לכסות בניר כסף ולאפות בתנור בחום של °150, במשך חמש שעות. לא להזדרז. לבדוק מדי פעם שלא חסרים נוזלים. להגיש חם עם כפות מרק וחיוך. הערות: מקור המתכון: ארז קומרובסקי
 

clcl

New member
מתכון לבהרט לבנוני:

מתכון לבהרט לבנוני: כף פלפל שחור גרוס טרי כף כוסברה טחונה כף קינמון טחון כף ציפורן טחונה כף זרעי כמון טחונים רבע כפית הל טחון חצי כף אגוז מוסקט כף וחצי פפריקה או פלפל קיין חצי כף קליפת לימון יבשה, מגוררת.
 

clcl

New member
מתכון: בשר בקר ממולא

מתכון: בשר בקר ממולא החומרים: 1 קג' בשר בקר (13) או חזה בקר או חזה כבש או טלה שמן לטיגון 2, 3, בצלים קצוצים 200 גר' פסטרמה הודו או עוף או אפילו קבנוז קצוצים 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה 1/2 כוס נענע קצוצה 50 גר' פירורי לחם קליפת לימון שלם מגוררת 1 ביצה 1 כפית מלאה חרדל מלח ופלפל שחור גרוס 1 כף אבקת חרדל 30 גר' מרגרינה/חמאה אופן ההכנה : במחבת עמוקה מטגנים את הבצל בשמן עד שהופך רך ושקוף. מוסיפים את הבשר הקצוץ וממשיכים לטגן עוד כמה דקות תוך ערבוב. מורידים מהאש ומוסיפים את הפטרוזיליה והנענע הקצוצות,קליפת הלימון המגוררת, הביצה והחרדל ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור . חותכים את רצועות הבשר לחתיכות מספיק גדולות. ממלאים כל חתיכה בכ 2 כפות מהמילוי ומגלגלים לרולדה. קושרים את הרולדה בחוטים או שסוגרים בקיסמים. מתבלים את הרולדות באבקת חרדל ופלפל שחור ומטגנים אותם טיגון ממש קצר מסביב סביב בשמן חם מאד. רק רואים שהבשר משנה את צבעו ומזהיב ומיד הופכים את הרולדה במחבת. זה קורה מהר. מניחים את הרולדות זו לצד זו בקדירה או כל כלי חסין חום כבד אחר עם מכסה. מנקדים את הרולדות במרגרינה/בחמאה. מכסים בנייר כסף ובמכסה ואופים בתנור שחומם לחום של °200 רק חמש דקות. מנמיכים את חום התנור ל°180 וממשיכים לאפות עוד 55 דקות. הבשר מפריש נוזלים ויחד עם התבלינים מתקבל רוטב טעים. בסוף הבישול פורסים את הגלילים לפרוסות עבות של כ 2 סמ' ומגישים עם הרוטב שבתחתית הקדירה. הארות: למנה הזו אפשר להשתמש בחזה כבש (הכי מומלץ) חזה בקר אבל כיוון שהייתי בסופר ולא היה לא כבש ולא חזה בקר התייעצתי עם הקצב והוא המליץ על השייטל – מס' 13 אז ניסיתי ולא התאכזבתי. בתעודת זהות: שייטל על המפה: נתח מס' 13 מוכר בעולם כ: Rump שמות נוספים: כנף העוקץ נתח עגול ועסיסי, ובמילים קצת פחות עדינות: השייטל הוא בעצם האחוריים של הפרה (בקר). השייטל הוא מלך הנתחים דלי שומן: עסיסי מאוד ודר בשכנות עם הסינטה, מתאים להכנת סטייקים, שניצלים או נתחי אסקלופ (בעיקר משייטל של עגל). השייטל מתאים גם לתבשילי צלי בתנור ובישול בנוזלים. סופו של הנתח הוא... השפיץ כמובן, או הכנף של העוקץ, גם הוא מצטיין בעסיסיות אבל מתבשל ונצלה במהירות מקור המתכון: אסנת לסטר/סיר לשבת
 

clcl

New member
מתכון: פריק - חמין חיטה עם שום ובשר

מתכון: פריק - חמין חיטה עם שום ובשר המצרכים: 250 גר' חיטה 1 קג' בשר בקר חתוך לקוביות די גדולות 2 ראשי שום שלמים לא קלופים ולא מופרדים לשיניים 1/4 כוס שמן 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה ההכנה: שוטפים את החיטה ומשרים אותה ל-1/4 שעה לפחות. מערבבים יחד את החיטה , השמן והתבלינים ומכניסים לסיר יחד עם הבשר וראשי השום. רצוי שנתחי הבשר יכוסו בנוזלים. מוסיפים לסיר מים עד שהמים מגיעים לגובה המצרכים ולא יותר. מחממים על האש, מביאים לרתיחה ומעבירים לפלטה של שבת לכל הלילה. החיטה יוצאת קצת יבשה. הערות: מקור המתכון: שמחה סלם/רדיו קול רגע
 
למעלה