מתכון: מוסקה אפויה בכיכר לחם
מתכון: מוסקה אפויה בכיכר לחם מצרכים: 4 לחמים עגולים במשקל 300 גר' 4 חצילים בינוניים צלויים בגריל פחמים (או על אש גלויה בכיריים) 2 לימונים 400 גר' בשר טלה טחון (פלדה או צוואר) 300 גר' בשר בקר טחון ( צוואר או מכסה צלע) 8 עגבניות אדומות 1 ענף רוזמרין 1/2 כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים 10 שיני שום 1 כפית ראס אל חנות (תבלין שניתן לקנות בחנויות התבלינים) 1/2 כפית פלפל אנגלי 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר מלח ופלפל שחור טחון טרי עלי רשאד לקישוט לרוטב בשמל: 30 גר' חמאה 30 גר' קמח 1/2 ליטר חלב 100 גר' גבינת פטה מלח ופלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: מחממים תנור ל-°180. חוצים פתח בצורת כיפה בכל לחם, מרוקנים את התוכן ושומרים לסלט לחם. מקלפים ומרוקנים את תוכן החצילים לקערה, מתבלים במלח ולימון. פורסים עגבניות לרבעים, מתבלים ברוזמרין, מלח, פלפל ושמן זית וצולים עד להשחמה קלה (כ- 20 דקות). קוצצים ומניחים בצד. בסיר גדול מחממים שמן זית, מאדים בצל עד לשקיפות, מוסיפים שום, מערבבים כ-דקה. מוסיפים את בשר הבקר והטלה, מערבבים עד שהבקר משנה את צבעו. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מתבלים במלח, פלפל והתבלינים, טועמים מתקנים טיבול ומסירים מהאש. בסיר קטן מערבבים חמאה וקמח עד שמתקבלת רביכה צהובה/חומה, מוסיפים חלב בזילוף דק תוך ערבוב מתמיד. מבשלים כ-3 דקות, מסירים מהאש ומפוררים פנימה גבינת פטה. מניחים את כיכרות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מסדרים שכבת חצילים בכל כיכר ומעל שכבת בשר, שום חצילים ומסיימים בשכבת בשר בדיוק בגובה שולי הלחם. מורחים בנדיבות רוטב בשמל על כל כיכר ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מעבירים לצלחות ומקשטים בעלי רשאד. הערות: מקור המתכון: ארז קומרובסקי
מתכון: מוסקה אפויה בכיכר לחם מצרכים: 4 לחמים עגולים במשקל 300 גר' 4 חצילים בינוניים צלויים בגריל פחמים (או על אש גלויה בכיריים) 2 לימונים 400 גר' בשר טלה טחון (פלדה או צוואר) 300 גר' בשר בקר טחון ( צוואר או מכסה צלע) 8 עגבניות אדומות 1 ענף רוזמרין 1/2 כוס שמן זית 2 בצלים קצוצים 10 שיני שום 1 כפית ראס אל חנות (תבלין שניתן לקנות בחנויות התבלינים) 1/2 כפית פלפל אנגלי 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר מלח ופלפל שחור טחון טרי עלי רשאד לקישוט לרוטב בשמל: 30 גר' חמאה 30 גר' קמח 1/2 ליטר חלב 100 גר' גבינת פטה מלח ופלפל שחור טחון טרי אופן ההכנה: מחממים תנור ל-°180. חוצים פתח בצורת כיפה בכל לחם, מרוקנים את התוכן ושומרים לסלט לחם. מקלפים ומרוקנים את תוכן החצילים לקערה, מתבלים במלח ולימון. פורסים עגבניות לרבעים, מתבלים ברוזמרין, מלח, פלפל ושמן זית וצולים עד להשחמה קלה (כ- 20 דקות). קוצצים ומניחים בצד. בסיר גדול מחממים שמן זית, מאדים בצל עד לשקיפות, מוסיפים שום, מערבבים כ-דקה. מוסיפים את בשר הבקר והטלה, מערבבים עד שהבקר משנה את צבעו. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מתבלים במלח, פלפל והתבלינים, טועמים מתקנים טיבול ומסירים מהאש. בסיר קטן מערבבים חמאה וקמח עד שמתקבלת רביכה צהובה/חומה, מוסיפים חלב בזילוף דק תוך ערבוב מתמיד. מבשלים כ-3 דקות, מסירים מהאש ומפוררים פנימה גבינת פטה. מניחים את כיכרות הלחם על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מסדרים שכבת חצילים בכל כיכר ומעל שכבת בשר, שום חצילים ומסיימים בשכבת בשר בדיוק בגובה שולי הלחם. מורחים בנדיבות רוטב בשמל על כל כיכר ומכניסים לתנור ל-20 דקות. מעבירים לצלחות ומקשטים בעלי רשאד. הערות: מקור המתכון: ארז קומרובסקי