מתכון מנצח למקרונים מושלמים !!!!
בשבועיים האחרונים החלטתי שאני רוצה להכין מקרונים, הכנתי לפי 5 מתכונים שונים ( חלקם של שפים מוכרים וחלקם מהרשת ) , הכנתי בדיוק לפי המידות עם משקל דיגיטלי והקפדתי על השלבים וכל פעם המקרונים לא יצאו טובים.
בפעם ה 6 - מצאתי את המתכון המושלם, הכנתי כבר כמה פעמים אותו ויצא מעולה, משתף אתכם במתכון:
מוזמנים לעקוב גם בדף "פינוקי לילה"
https://www.facebook.com/פינוקי-לילה-1397295133903406/
שימו לב יש להשתמש בכמויות מדויקות עם משקל דיגיטלי + כוסות מדידה + כפות מדידה:
חלק א - יש לנפות במסננת אוכל ( לא נפה של קמח ) את אבקת השקדים ואבקת הסוכר
125 גרם אבקת שקדים טחונים
125 גרם אבקת סוכר
40 גרם חלבון
לערבב את החומרים בקערה בצורה אחידה
בשלב הזה ניתן להוסיף לפי בחירתכם צבע מאכל ותמצית ( יש להוסיף כמות נדיבה של צבע מאכל, הוא יהיה דהוי יותר בשלב הבא).
חלק ב - יש לטרוף 40 גרם חלבון במטרפה ידנית עד לקבלת קצף לבן
יש לבשל בסיר על חום בינוני בגז 110 גרם סוכר + 2 כפות מים למספר דקות עד שהכל הסוכר נמס ונוצרו בועיות מעט צהבהבות בסוכר - יש להוריד מהאש.
יש להקציף במטרפה חשמלית את החלבונים ולשפוך בהדרגה את הסוכר ( זהירות זה חם ), יש להמשיך לטרוף עד לקבלת קצף יציב ( יהיה במרקם נוזלי - לא קשיח כמו שמכינים נשיקות )
חלק ג - יש לשפוך את החומרים הרטובים על היבשים (ולא ההפך - חשוב מאוד) ולערבב בצורה אחידה, סבלנות בערך 50 סיבובים עד שהכל מתאחד.
חלק ד - יש להעביר את התערובת לשקית זילוף עם פיה עגולה חלקה וליצור עיגולים על נייר אפייה ( אפשר על תבנית מקרונים, ייצא לי יותר טוב בלי התבנית ). יש לדפוק את התבנית בתחתית להוצאת בועיות אויר מהמקרונים. לאחר מכן יש להניח את התבנית באויר בין 25-30 דקות עד שהמקונים יהיו מעט קשיחים בחוץ.
חלק ה - יש לחמם מראש תנור רגיל ( לא טורבו ) 170 מעלות, יש להכניס את המקרונים לתנור ולהשאיר רבע מהדלת פתוחה. למשך 10-14 דקות, אני אפיתי 12 דקות.
יש להוציא את התבנית ולהשאיר על השיש להצטנן מעט, להוציא בעדינות את המקרונים ולמלא בקרם חמאה / כל קרם אחר שאתם רוצים.
שימו לב - באותו יום פחות טעים !! יש לאחסן במקרר ולמחרת הרבה יותר טעים כי המקרונים סופגים את כל הקרם. בנוסף חשוב לא פחות, יש להוציא מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההגשה, לא לאכול קר מהמקרר - לא יהיה טוב.
בהצלחה
בשבועיים האחרונים החלטתי שאני רוצה להכין מקרונים, הכנתי לפי 5 מתכונים שונים ( חלקם של שפים מוכרים וחלקם מהרשת ) , הכנתי בדיוק לפי המידות עם משקל דיגיטלי והקפדתי על השלבים וכל פעם המקרונים לא יצאו טובים.
בפעם ה 6 - מצאתי את המתכון המושלם, הכנתי כבר כמה פעמים אותו ויצא מעולה, משתף אתכם במתכון:
מוזמנים לעקוב גם בדף "פינוקי לילה"
https://www.facebook.com/פינוקי-לילה-1397295133903406/
שימו לב יש להשתמש בכמויות מדויקות עם משקל דיגיטלי + כוסות מדידה + כפות מדידה:
חלק א - יש לנפות במסננת אוכל ( לא נפה של קמח ) את אבקת השקדים ואבקת הסוכר
125 גרם אבקת שקדים טחונים
125 גרם אבקת סוכר
40 גרם חלבון
לערבב את החומרים בקערה בצורה אחידה
בשלב הזה ניתן להוסיף לפי בחירתכם צבע מאכל ותמצית ( יש להוסיף כמות נדיבה של צבע מאכל, הוא יהיה דהוי יותר בשלב הבא).
חלק ב - יש לטרוף 40 גרם חלבון במטרפה ידנית עד לקבלת קצף לבן
יש לבשל בסיר על חום בינוני בגז 110 גרם סוכר + 2 כפות מים למספר דקות עד שהכל הסוכר נמס ונוצרו בועיות מעט צהבהבות בסוכר - יש להוריד מהאש.
יש להקציף במטרפה חשמלית את החלבונים ולשפוך בהדרגה את הסוכר ( זהירות זה חם ), יש להמשיך לטרוף עד לקבלת קצף יציב ( יהיה במרקם נוזלי - לא קשיח כמו שמכינים נשיקות )
חלק ג - יש לשפוך את החומרים הרטובים על היבשים (ולא ההפך - חשוב מאוד) ולערבב בצורה אחידה, סבלנות בערך 50 סיבובים עד שהכל מתאחד.
חלק ד - יש להעביר את התערובת לשקית זילוף עם פיה עגולה חלקה וליצור עיגולים על נייר אפייה ( אפשר על תבנית מקרונים, ייצא לי יותר טוב בלי התבנית ). יש לדפוק את התבנית בתחתית להוצאת בועיות אויר מהמקרונים. לאחר מכן יש להניח את התבנית באויר בין 25-30 דקות עד שהמקונים יהיו מעט קשיחים בחוץ.
חלק ה - יש לחמם מראש תנור רגיל ( לא טורבו ) 170 מעלות, יש להכניס את המקרונים לתנור ולהשאיר רבע מהדלת פתוחה. למשך 10-14 דקות, אני אפיתי 12 דקות.
יש להוציא את התבנית ולהשאיר על השיש להצטנן מעט, להוציא בעדינות את המקרונים ולמלא בקרם חמאה / כל קרם אחר שאתם רוצים.
שימו לב - באותו יום פחות טעים !! יש לאחסן במקרר ולמחרת הרבה יותר טעים כי המקרונים סופגים את כל הקרם. בנוסף חשוב לא פחות, יש להוציא מהמקרר שעה-שעתיים לפני ההגשה, לא לאכול קר מהמקרר - לא יהיה טוב.
בהצלחה