מתכון מעולה לקרמבל תפוחים ואגסים, מושלם לחורף!!

liorminster

New member
מתכון מעולה לקרמבל תפוחים ואגסים, מושלם לחורף!!

קראמבל תפוחים, אגסים ודובדבנים
מצרכים:
קראמבל:

125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
כוס קמח
½ כוס סוכר חום
¼ כוס אגוזי לוז שלמים (או כל אגוז שאוהבים)
¼ כפית מלח
½ כפית קינמון
¼ כפית אגוז מוסקט
מלית:
3 תפוחי עץ ירוקים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
2 אגסים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
½ כוס דובדבנים מגולענים וחצויים
50 גרם חמאה
¼ כוס סוכר חום (אם אוהבים חמוץ – לא חובה להוסיף סוכר)
אופן הכנה:
מכניסים למעבד מזון את כל המצרכים לקראמבל ומפעילים עד לקבלת פירורים (כמו חול). עוצרים את עבודת המעבד ומעבירים את הפירורים למקרר ל-20 דקות.
בזמן ההמתנה נכין את המלית: נמיס חמאה וסוכר חום בסיר. נוסיף לסיר את הפירות ונבשל עד לריכוך קל – בערך חמש דקות. בזמן הזה גם נדליק תנור ל-180 מעלות.
לאחר שהבצק שלנו התקרר והפירות התרככו נרכיב את המנה : נניח בתבנית אפייה (כדאי שתהיה יפה כי גם נגיש בה) את הפירות עם קצת מהנוזלים ונפזר מעליהם את הפירורים. נאפה בתנור שחיממנו מראש עד שהפירורים יזהיבו (כ-25 דקות אפייה).
מגישים עם גלידת וניל או קצפת.
** אפשר להשתמש בפירות אהובים אחרים כמו שזיפים (בעונה), פירות יער ועוד...
*** אפשר (ואף מומלץ) להוסיף לתערובת כפית רום

תהנו :)

 

bali

New member
מנהל
ואוו זה נראה מעולה
תודה רבה על המתכון!

 
למעלה