מתכון מעולה מעולה מעולה

zmankesem

New member
מתכון מעולה מעולה מעולה

שלום לחברי הפורום, אחרי ארוחה מוצלחת ביותר, אני שמחה לשתף את כולם בארוחת טלה ופרגיות מדהימה, מקוה שתאהבו. (אם יש הצעות שיפור אשמח לשמוע) אז ככה: קודם כל המרכיבים הם לחמש מנות: 5 יחידות צלע טלה חומרי טעם לצלעות: חצי כוס שמן זית, חצי כפית מלח, פלפל שחור גרוס 800 גרם פרגיות (5 י"ח) חומרי טעם לפרגיות: חצי כוס שמן זית, כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כפית שום כתוש מרכיבים לרוטב: 1 ליטר מים חצי כוס יין מרלו ברקן כף סויה כף אבקת מרק בקר קורט פלפל שחור כף נענע קצוצה כף ריחן קצוץ כף קורנפלור + חצי כוס מים קרים מעורבבים 1 ק"ג בטטה חומרי טעם בטטה: רבע כוס שמן זית, חצי כוס מים, כפית שום, כף פפריקה מתוקה, כף רוזמרין טרי 300 גרם אספרגוס טרי אופן הכנה: מרתיחים את כל חומרי הרוטב למשך 10 דקות ומסמיכים עם הקורנפלור והמים, לאחר הרתיחה מכבים את האש. חותכים את הבטטה לטבעות, אפוים את הבטטה עם חומרי הטעם בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך חצי שעה בערך. צולים את הצלעות והפרגיות בגריל או בתנור לאחר שתובלנו בחומרי הטעם שלהן. מרתיחים מים עם מלח ומבשלים את האספרגוס במים רותחים למשך שתי דקות. הגשה: אם תמצאו דרך אסתטית יותר אז מברוק, אם לא אז מניחים את הבטטה במרכז הצלחת, בצידי הבטטה מניחים את הפרגית והצלע ויוצקים את הרוטב. מקשטים עם עלי נענע וריחן ואספרגוס. בתיאבון!
 

miriam dinur

New member
תודה רבה

נראה שבהחלט הושקע הרבה רק כדי להעלות את המתכון אשמח לנסות בשישי הקרוב
 

ilana bery

New member
שאלה, אולי טיפה נאיבית בפורום שכזה

איך את בוחרת באיזה יין להשתמש בבישול או בכלל איך את יודעת להתאים את היין?
 

chen sahbak

New member
שלום אילנה

נאיבית? אמממ אולי כן אולי לא...
יש אנשים שאוהבים לדבוק במסורת ובחוקים הקולינרים (בפשטות-יין לבן לדגים, אדום לבשרים וכו') אני טוען מאז ומתמיד שאם ישנו יין שאת אוהבת יותר ואת חושבת שהוא יכול להסתדר בהרמוניה עם המנה שלך, עלייך לנסות וללכת על זה. היין הוא כמו כל תבלין או מרכיב אחר במנה שאת מכינה, וניסוי ותהיה היא דרך מעולה ללמוד. אני לדוגמא אוהב בדר"כ להוסיף למנות בשרים שלי מרלו של מרום גליל או בן עמי ואני נשאר נאמן אליהם לאורך כל הדרך כי זה מה שאני אוהב. אני ממליץ לך לבדוק המלצות ולנסות (הוספתי לך מס' קישורים, אחרים תמצאי לבד), עד שתרכיבי את התפריט האינדיבידואלי שלך . וואו כתבתי הרבה, מקוה שעזרתי.
 
למעלה