מתכון מעולה , מעניינת ומקורית וכן יש בה עוף
פרגיות בציפוי דגני בוקר , פקאנים ופנקו לצד סלט עלים ותאנים ברוטב קרמל תפוזים : למתכון המלא עם תמונות, הסברים והצעות הגשה : http://blog.tapuz.co.il/benhsirem היום , כן היום . בדיוק לפני 14 שנים נולדתי . הייתי תינוק חייכן שלא אוהב לבכות , וגדלתי לילד חייכן וצוחק שנהנה מהחיים עד כמה שאפשר . חשבתי וחשבתי איך יראה הפוסט על היום הולדת שלי ? אז פשוט הבאתי לכם את המנה שהיא בדיוק אני . מנה שובבה , נועזת , לא רגילה , כזאת שכולם אוהבים אותה . מנה שגורמת לנו להבין שעדיין לא ראינו הכל . אני ממליץ לכול אחת ואחד ממכם הקוראים להכין את המנה בבית לקחת מישהו ( ילד , בן משפחה , בעל , או חבר ) ולתת לטעום מן המנה בלי לספר לו ממה היא מורכבת . תאמינו לי שתקבלו הרבה מחמאות .אחרי שיפסקו המחמאות , תוכלו לספר לו ממה מורכבת המנה זמן הכנה : 30 דקות ( כולל טיגון ) כמות : 6 מנות יפות אז מה צריך ? חצי קילו פרגיות , מנוקות מעור וגידים כוס וחצי דגני בוקר מסוג waffle crisp ( זו לא פרסומת לחברה , אני פשוט אוהב את הסוג של דגני הבוקר הזה ) כוס פקאנים ( שלמים ) כוס פירורי לחם יפנים ( פנקו ) 2 ביצים מקל וניל אחד קמצוץ קינמון קמצוץ מלח גס חבילת עלי בייבי 4 תאנים כוס סוכר לבן רגיל כוס מים פושרים 4 כפות חומץ ( אני משתמש בחומץ אורז ) חצי כוס שמן זית חצי כוס מיץ תפוזים ההכנה : במעבד מזון שמים את דגני הבוקר והפקאנים . וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם פירורי וגס . את הפקאנים ודגני הבוקר הקצוצים מעבירים לכלי רחב , מוסיפים את הפנקו ומערבבים היטב . לקערה קטנה שוברים את שתי הביצים ומשקשקים מעט . מוציאים ממקל הוניל את הגרגרים , מוסיפים אל התערובת יחד עם הקינמון ומערבבים היטב . את מקל הוניל לא זורקים ! מכניסים אותם אל צנצנת הסוכר ועוד כשבוע - שבועיים יהיה לכם סוכר וניל אמיתי ונפלא . מנקים את הפרגיות היטב משומן ומגידים , חוצים כל נתח פרגית לחצי ומניחים בצד . טובלים את נתחי הפרגית החצויים בביצה . וזורקים ישר אל התערובת של פירורי הלחם , הפקאנים ודגני הבוקר . מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה . מניחים את נתחי הפרגית המצופים וצולים מכל צד כבערך 1-2 דקות . בקערה שמים את חבילת עלי הבייב ( מי שלא אוהב את גבעולי העלים יכול לקטום אותם ) . חותכים את התאנים לארבעה חצאים וכול חצי חוצים לשתיים . בסיר קטן שמים את הסוכר והמים . מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמתקבל צבע ענברי . אנו בעצם מכינים קרמל . כשמתקבל צבע בקרמל שאנו כל כך רוצים מוסיפים את החומץ ומיץ התפוזים ומבשלים על אש קטנה במשך שלוש דקות . מצננים את התערובת היטב . מחלקים את התערובת לשתיים . חצי אחד שמים בצנצנת יחד עם שמן הזית . סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב עד שהשמן והנוזל מתערבבים . את החצי השני שומרים בצד עד להרכבת המנה .
פרגיות בציפוי דגני בוקר , פקאנים ופנקו לצד סלט עלים ותאנים ברוטב קרמל תפוזים : למתכון המלא עם תמונות, הסברים והצעות הגשה : http://blog.tapuz.co.il/benhsirem היום , כן היום . בדיוק לפני 14 שנים נולדתי . הייתי תינוק חייכן שלא אוהב לבכות , וגדלתי לילד חייכן וצוחק שנהנה מהחיים עד כמה שאפשר . חשבתי וחשבתי איך יראה הפוסט על היום הולדת שלי ? אז פשוט הבאתי לכם את המנה שהיא בדיוק אני . מנה שובבה , נועזת , לא רגילה , כזאת שכולם אוהבים אותה . מנה שגורמת לנו להבין שעדיין לא ראינו הכל . אני ממליץ לכול אחת ואחד ממכם הקוראים להכין את המנה בבית לקחת מישהו ( ילד , בן משפחה , בעל , או חבר ) ולתת לטעום מן המנה בלי לספר לו ממה היא מורכבת . תאמינו לי שתקבלו הרבה מחמאות .אחרי שיפסקו המחמאות , תוכלו לספר לו ממה מורכבת המנה זמן הכנה : 30 דקות ( כולל טיגון ) כמות : 6 מנות יפות אז מה צריך ? חצי קילו פרגיות , מנוקות מעור וגידים כוס וחצי דגני בוקר מסוג waffle crisp ( זו לא פרסומת לחברה , אני פשוט אוהב את הסוג של דגני הבוקר הזה ) כוס פקאנים ( שלמים ) כוס פירורי לחם יפנים ( פנקו ) 2 ביצים מקל וניל אחד קמצוץ קינמון קמצוץ מלח גס חבילת עלי בייבי 4 תאנים כוס סוכר לבן רגיל כוס מים פושרים 4 כפות חומץ ( אני משתמש בחומץ אורז ) חצי כוס שמן זית חצי כוס מיץ תפוזים ההכנה : במעבד מזון שמים את דגני הבוקר והפקאנים . וטוחנים בפולסים קצרים עד שמתקבל מרקם פירורי וגס . את הפקאנים ודגני הבוקר הקצוצים מעבירים לכלי רחב , מוסיפים את הפנקו ומערבבים היטב . לקערה קטנה שוברים את שתי הביצים ומשקשקים מעט . מוציאים ממקל הוניל את הגרגרים , מוסיפים אל התערובת יחד עם הקינמון ומערבבים היטב . את מקל הוניל לא זורקים ! מכניסים אותם אל צנצנת הסוכר ועוד כשבוע - שבועיים יהיה לכם סוכר וניל אמיתי ונפלא . מנקים את הפרגיות היטב משומן ומגידים , חוצים כל נתח פרגית לחצי ומניחים בצד . טובלים את נתחי הפרגית החצויים בביצה . וזורקים ישר אל התערובת של פירורי הלחם , הפקאנים ודגני הבוקר . מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה . מניחים את נתחי הפרגית המצופים וצולים מכל צד כבערך 1-2 דקות . בקערה שמים את חבילת עלי הבייב ( מי שלא אוהב את גבעולי העלים יכול לקטום אותם ) . חותכים את התאנים לארבעה חצאים וכול חצי חוצים לשתיים . בסיר קטן שמים את הסוכר והמים . מביאים לרתיחה ומבשלים עד שמתקבל צבע ענברי . אנו בעצם מכינים קרמל . כשמתקבל צבע בקרמל שאנו כל כך רוצים מוסיפים את החומץ ומיץ התפוזים ומבשלים על אש קטנה במשך שלוש דקות . מצננים את התערובת היטב . מחלקים את התערובת לשתיים . חצי אחד שמים בצנצנת יחד עם שמן הזית . סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב עד שהשמן והנוזל מתערבבים . את החצי השני שומרים בצד עד להרכבת המנה .