מתכון מעולה :

eyaling

New member
מתכון מעולה :

פרסמתי לפני כיומיים מנה מנצחת שלי בבלוג הייתי רוצה לשמוע את דעתכם עליה , זה חשוב לי מאוד ! למתכון המלא ולהערות הנלוות : http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=... אז מה צריך ? : לפרגיות : חצי ק"ג ( 6 נתחים ) פרגיות . 5 ס"מ שורש גנג'ר קצוץ דק 2 שיני שום קצוצות דק כף דבש 2 כפות רוטב טריאקי 1 כף רוטב סויה קורט צילי' יבש גרוס ( לא הכרחי ) כפית שמן שומשום מלח גס ופלפל שחור טחון טרי לפירה : 3-4 בטטות גדולות חצי כפית צילי יבש גרוס ( לא הכרחי ) קורט אגוז מוסקט כפית קינמון טחון קורט ציפורן טחון חצי כוס קרם קוקוס מלח גס ( לפי טעמכם ) כפית קינמון טחון כפית קינמון טחון כפית קינמון טחון ההכנה : הפירה : חותכים את הבטטות לקוביות גסות . מניחים בסיר גדול וממלאים במים עד לכדי כיסוי . מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 20 - 30 דקות ( מבשלים רק עד שהבטטות רכות מבפנים ) . מורידים את הבטטות מהאש ומסננים . מעבירים לקערה ומועכים את הבטטות עם מזלג לפירה גס . בקערה אחרת מערבבים את קרם הקוקוס והתבלינים . יוצקים על הבטטות המעוכות ומערבבים קלות . הפרגיות : מנקים ושוטפים את הפרגיות היטב , מייבשים . מעבירים לקערה גדולה עם הגנג'ר , השום הדבש , רוטב הטריאקי , הסויה ,הצילי , שמן השומשום ,המלח והפלפל . מערבבים טוב כך שכול נתח פרגית היה מחוסה במרינדה . משרים במרינדה למשך שעה לפחות ( רצוי כל הלילה ) . לאחר שעה מחממים מחבת פסים מרוחה במעט שמן זית לחום גבוה . צולים את הפרגיות כ2-3 דקות מכל צד . ההגשה : בצלחת שמים מעט מפירה הבטטה ומעליו את הפרגית הצלויה . מקשטים במעט רוטב ובאחת מן הצעות הגשה : בוטנים קצוצים , בצל ירוק , נבטי אלפלפא או כוסברה קצוצה . לרוטב : בסיר קטן שמים את כול נוזלי המשרה הנותרים ומבשלים על אש קטנה עד להסמכה . מסננים ומגישים .
 
נראה משגע!

איזה יופי של תמונות יש לך. והמתכון נראה מצוין, למרות שאני לא בטוחה שהייתי משתגעת על הפירה עם כל כך הרבה קינמון - אבל מי יודע :) מחכה לראות פה עוד מתכונים וצילומים יפים, ברוך הבא!
 

eyaling

New member
תודה על המחמאות !../images/Emo9.gif

הרבה אנשים אמרם לי "שעומס " התבלינים בפירה קצת מוזר להם . אבל תאמיני לי שהפירה כך ריחני והתבלינים משתלבים נהדר. אז אם בכול זאת לא הצלחתי לשכנע אותך תמיד את יכולה להוריד את הקינמון . בוקר מקסים והמשך יום נפלא !
 

צלשף

New member
המתכון מצוין לדעתי את קצת מגזימה

בכמות הקינמון על 3-4 בטטות מספיקה 4\1 כפית קינמון שאר התיבול מצוין הצלחות מדויק ותוספת הירוק רק מעשירה את המנה ישר כח
 
למעלה