shalhevet2
New member
מתכון מקורי לערב החג
מתכון מעולה עם טוויסט קטן: ממרח כבד בריבת בצל. זה טוב כמנה ראשונה או כמנת ביניים. להגיש בתוך פחזניות (פעם מכרו פרווה בקפואים אבל אפשר להכין לבד) או על גבי טוסטים קטנים: לריבת בצל: 6 בצלים (1.3 ק"ג) כוס סוכר לבן שלושת רבעי כוס סוכר חום רבע כוס יין אדום טוב (מרלו או קברנה ). מעט שמן חותכים את הבצלים לטבעות. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצלים. מערבבים עד שהבצלים מתרככים ונהיים שקופים. בשלב הזה הבצל מפריש הרבה מיצים!!! מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את היין ומערבבים מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי והצבע נהיה חום כהה (ראו תמונה). אפשר לשמור עד חודש במקרר אבל כדאי לשים בצנצנת שטופה שעברה חיטוי במים רותחים. הכבד: צולים אבל לא שורפים! שישאר רך בפנים. במעבד מזון: מכניסים את הכבדים, כף מהריבה, חצי בצל ומלח ופלפל. מעבדים למחית חלקה לגמרי. אפשר למלא את הפחזניות או להזליף בצורה יפה על הטוסטים. שימושים נוספים לקיבת בצל: כחלק ממרינדה לעוף, להוסיף לאורז לבן וכו'.
מתכון מעולה עם טוויסט קטן: ממרח כבד בריבת בצל. זה טוב כמנה ראשונה או כמנת ביניים. להגיש בתוך פחזניות (פעם מכרו פרווה בקפואים אבל אפשר להכין לבד) או על גבי טוסטים קטנים: לריבת בצל: 6 בצלים (1.3 ק"ג) כוס סוכר לבן שלושת רבעי כוס סוכר חום רבע כוס יין אדום טוב (מרלו או קברנה ). מעט שמן חותכים את הבצלים לטבעות. מחממים את השמן בסיר ומוסיפים את הבצלים. מערבבים עד שהבצלים מתרככים ונהיים שקופים. בשלב הזה הבצל מפריש הרבה מיצים!!! מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את היין ומערבבים מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד שהנוזלים מצטמצמים כמעט לגמרי והצבע נהיה חום כהה (ראו תמונה). אפשר לשמור עד חודש במקרר אבל כדאי לשים בצנצנת שטופה שעברה חיטוי במים רותחים. הכבד: צולים אבל לא שורפים! שישאר רך בפנים. במעבד מזון: מכניסים את הכבדים, כף מהריבה, חצי בצל ומלח ופלפל. מעבדים למחית חלקה לגמרי. אפשר למלא את הפחזניות או להזליף בצורה יפה על הטוסטים. שימושים נוספים לקיבת בצל: כחלק ממרינדה לעוף, להוסיף לאורז לבן וכו'.