מתכון - מרק קובה לעצלנים

boriska1

Well-known member
העבודה הקשה, זה לעשות את קציצות הקובה. הבצק קשה, לא נדבק טוב, יוצא בצק עבה. בקיצור אשתי שברה את הגב עם זה.
אפשר כמובן לקנות, כל ירושלים קונה קציצות הקובה של "יסמין" וזה אחלה. אבל הסתבר שברדיוס 10 קילומטרים ממקום מגורי אין. כל שאר החברות זה חרטה. אז הנה המתכון:
במקום לעשות קציצות ולמלא אותם בשר, מערבבים את הבשר בבצק קובה ומבשלים כרגיל. אני המצאתי. אפילו טעים יותר, כי אפשר לשים יותר בשר בתערובת.
ויש גם יתרונות בריאותיים. אין כל מני תוספים, חומרים טבעיים, בשר טרי, לא קפוא כפי שעושים במפעלים.
וגם הרבה יותר זול, בימינו גם זה חשוב.
 

שמלת תחרה1

Well-known member
העבודה הקשה, זה לעשות את קציצות הקובה. הבצק קשה, לא נדבק טוב, יוצא בצק עבה. בקיצור אשתי שברה את הגב עם זה.
אפשר כמובן לקנות, כל ירושלים קונה קציצות הקובה של "יסמין" וזה אחלה. אבל הסתבר שברדיוס 10 קילומטרים ממקום מגורי אין. כל שאר החברות זה חרטה. אז הנה המתכון:
במקום לעשות קציצות ולמלא אותם בשר, מערבבים את הבשר בבצק קובה ומבשלים כרגיל. אני המצאתי. אפילו טעים יותר, כי אפשר לשים יותר בשר בתערובת.
ויש גם יתרונות בריאותיים. אין כל מני תוספים, חומרים טבעיים, בשר טרי, לא קפוא כפי שעושים במפעלים.
וגם הרבה יותר זול, בימינו גם זה חשוב.
הגזמת 🥵
 

mיטלמן

Well-known member
העבודה הקשה, זה לעשות את קציצות הקובה. הבצק קשה, לא נדבק טוב, יוצא בצק עבה. בקיצור אשתי שברה את הגב עם זה.
אפשר כמובן לקנות, כל ירושלים קונה קציצות הקובה של "יסמין" וזה אחלה. אבל הסתבר שברדיוס 10 קילומטרים ממקום מגורי אין. כל שאר החברות זה חרטה. אז הנה המתכון:
במקום לעשות קציצות ולמלא אותם בשר, מערבבים את הבשר בבצק קובה ומבשלים כרגיל. אני המצאתי. אפילו טעים יותר, כי אפשר לשים יותר בשר בתערובת.
ויש גם יתרונות בריאותיים. אין כל מני תוספים, חומרים טבעיים, בשר טרי, לא קפוא כפי שעושים במפעלים.
וגם הרבה יותר זול, בימינו גם זה חשוב.
איזה יופי,
רק שלא הבנתי כלום.
לערבב את הבשר בבצק הקובה, ואז?
מכירה את הגירסה שאופים כמו פשטידה, 2 שכבות "בצק" הקובה ובאמצע המילוי, לא רע אבל זה לא זה.
מצטערת, עבורי, או כמו שצריך, או לקנות במקום מצוין, או לא בכלל.
 

boriska1

Well-known member
איזה יופי,
רק שלא הבנתי כלום.
לערבב את הבשר בבצק הקובה, ואז?
מכירה את הגירסה שאופים כמו פשטידה, 2 שכבות "בצק" הקובה ובאמצע המילוי, לא רע אבל זה לא זה.
מצטערת, עבורי, או כמו שצריך, או לקנות במקום מצוין, או לא בכלל.
אין מרק קובה טוב מחוץ לירושלים. לפחות אני לא מכיר. לא נראה לי הגיוני לאפות בצק קובה, הוא בצק קשה מאוד, רק מים, סולת ובורגול דק. ככל שיש יותר בורגול בתערובת, הרי האומנות גדולה יותר .
כמומחה עןלמי לקובה :) , אני מבין שאת מתכוונת לקובה חמו. על שם אומן קובה הגדול, שהמציא אותו בירושלים. למטה בצק קובה, מעליו הרבה בשר מטובל וסוגרים. מבשלים ברוטב מטובל. הכי טוב לאכול אותו בשוק מחנה יהודה.שכחתי מה שם המסעדה. במיוחד ביום שישי, יש חלה ואפשר לטבול ברוטב.
הנה המתכון: מערבבים סולת בבורגול דק ומים, עושים בצק. ועכשיו במקום למלא את הבצק, מערבבים עם בשר טחון, שטוגן קלות עם בצל ותבלינים. וזו כל התורה, ואת זה מבשלים במרק קובה
 

mיטלמן

Well-known member
עושים כדורים מהתערובת?
היתה פעם מסעדונת, רק קובה, היו ימים בעיר הקודש.
שום מושג מי זה חמו,
מאד קשה למצוא קובה טובה.
לכתוב 100 פעמים, מתובל, מתובלת, כי אם כתבת תבלינים התוצאה היא מתובל/ת.
 

משתפרת1

Well-known member
עושים כדורים מהתערובת?
היתה פעם מסעדונת, רק קובה, היו ימים בעיר הקודש.
שום מושג מי זה חמו,
מאד קשה למצוא קובה טובה.
לכתוב 100 פעמים, מתובל, מתובלת, כי אם כתבת תבלינים התוצאה היא מתובל/ת.
כיום- לא מכירה מקום בו הקובה בלבד בתפריט. אצל רחמו יש בתפריט הרבה מנות וביניהן מבחר גדול של קובות שמבושלות על פתיליות. בעזורה תפריט בישולים ביתיים ויש גם מבחר קובות מצומצם יותר מאשר ברחמו, אבל כל אחת מהמנות נהדרת.
 
למעלה