מתכון נחמד לפיתות+קישור מוצלח של גוגל מתכונים
הנה ציטוט מYנט: "כולם יכולים לנגב: "פיתות" עירקיות נטולות גלוטן אורית שטרית, אופה המתמחה באפייה לחולי צליאק ולחולי סוכרת, מגישה לכם "פיתות" עירקיות נטולות גלוטן, קלות להכנה וטעימות כמו הדבר האמיתי ynet פורסם: 20.05.08, 11:56 "כמו פיתות" נטולות גלוטן מתכון של אורית שטרית, "אור וקינמון", טל' 0545-531706 - להכנת ה'פיתות' הללו תזדקקו לקמח אורז לא דביק וטחון דק מאוד: הקמח של חברת "מזרח ומערב" טחון בדיוק במידה הנכונה וניתן להשיגו בחנויות "מזרח ומערב" (תל אביב, ירושלים וחיפה) ובחנויות טבע. ניתן להגישן עם חומוס, לניגוב, או לגלגל כמו טורטיות. להשגת מראה דומה למצה יש לחתוך אותן לצורת מרובע ולחוררן בעזרת מזלג לפני הטיגון. מיד לאחר הטיגון, עם חמאה ודבש, הפיתות הללו מזכירות מאוד מופלטות. הפיתות נשמרות היטב בהקפאה. המרכיבים (ל-6 פיתות): 1 כוס (250 מ"ל) מים 1 כף שמן קנולה\שמן זית 1 כפית מלח 100 גרם קמח אורז כלים: סיר בנפח של 1/2 ליטר, מערוך, מיקסר עם וו לישה (לא חובה), מחבת טפלון בקוטר 26 ס"מ, נייר אפייה אופן ההכנה: מניחים מים, שמן ומלח בסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים קמח אורז ומערבבים ברציפות במשך 2 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד למשך 10 דקות. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו לישה ולשים במשך 5 דקות. לחילופין ניתן ללוש את הבצק ידנית, עד לקבלת בצק חלק ואחיד במרקם שמזכיר פלסטלינה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מרדדים כל כדור בין 2 ניירות אפייה, בעזרת מערוך, כך שישתטח, עד לעובי של 1 מ"מ ולקוטר של 26 ס"מ. מחממים היטב מחבת טפלון ללא שמן ומטגנים כל פיתה כ- 2 דקות מכל צד, עד להזהבה קלה. מוציאים ומגישים חם או קר. וכמה הערות אישיות- אורית שטרית, צליאקית בעצמה, אופה מוצרי מאפה רבים וייחודיים ומתגוררת ברעות, מספר דקות קצרות מביתינו. את המתכון הזה היא נתנה לי לפני פסח, כדי להכין ממנו מצות כשרות למהדרין ואני לא ממש הצלחתי ועשיתי גרסא אחרת, אפויה, שיצאה דווקא קריספית ודלת שומן יחסית. אורית היא מקסימה וקשובה מאד לצרכים ולבקשות שלנו. היא משתמשת במגוון קמחים, כולל תירס, אך מוצריה ללא סויה וללא גלוטן. עבורי היא אפתה עוגת שוקולד מיוחדת ועשירה בהרבה שוקולד, לכבוד יום הולדת כאן וליקקנו את האצבעות.. יש לה פיתוחים משלה לעוגיות שונות, בורקס (חלבי וללא חלב לפי צורך) ומוצרים כמו עוגיות פטי בר וקרמבו ועוד. כיף גדול לקנות אצלה, לפי צורך, כי היא מאד מיומנת ומקצועית
אפילו הבאתי לה ביצי שלוות שלי, כדי שתאפה לי איתן.. ועכשיו קישור נחמד של אתר חדש העושה חיפוש של מתכונים שונים ברשת בעברית. נחמד ומומלץ ביותר.. קוקו משוגע על בישול..http://www.cookoo.co.il/search?hl=iw&cx=007498188896825459573%3Ablz2qe14fgi&q=%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F&sa=Search&cof=FORID%3A10&origq=%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9F&siteid=0&f=false#1129 אתם מוזמנים\מוזמנות להוסיף ולחדש מתכונים. מזמן לא דיברו כאן על אוכל...
הנה ציטוט מYנט: "כולם יכולים לנגב: "פיתות" עירקיות נטולות גלוטן אורית שטרית, אופה המתמחה באפייה לחולי צליאק ולחולי סוכרת, מגישה לכם "פיתות" עירקיות נטולות גלוטן, קלות להכנה וטעימות כמו הדבר האמיתי ynet פורסם: 20.05.08, 11:56 "כמו פיתות" נטולות גלוטן מתכון של אורית שטרית, "אור וקינמון", טל' 0545-531706 - להכנת ה'פיתות' הללו תזדקקו לקמח אורז לא דביק וטחון דק מאוד: הקמח של חברת "מזרח ומערב" טחון בדיוק במידה הנכונה וניתן להשיגו בחנויות "מזרח ומערב" (תל אביב, ירושלים וחיפה) ובחנויות טבע. ניתן להגישן עם חומוס, לניגוב, או לגלגל כמו טורטיות. להשגת מראה דומה למצה יש לחתוך אותן לצורת מרובע ולחוררן בעזרת מזלג לפני הטיגון. מיד לאחר הטיגון, עם חמאה ודבש, הפיתות הללו מזכירות מאוד מופלטות. הפיתות נשמרות היטב בהקפאה. המרכיבים (ל-6 פיתות): 1 כוס (250 מ"ל) מים 1 כף שמן קנולה\שמן זית 1 כפית מלח 100 גרם קמח אורז כלים: סיר בנפח של 1/2 ליטר, מערוך, מיקסר עם וו לישה (לא חובה), מחבת טפלון בקוטר 26 ס"מ, נייר אפייה אופן ההכנה: מניחים מים, שמן ומלח בסיר על אש גבוהה ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מוסיפים קמח אורז ומערבבים ברציפות במשך 2 דקות. מסירים מן האש ומניחים בצד למשך 10 דקות. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו לישה ולשים במשך 5 דקות. לחילופין ניתן ללוש את הבצק ידנית, עד לקבלת בצק חלק ואחיד במרקם שמזכיר פלסטלינה. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים. מרדדים כל כדור בין 2 ניירות אפייה, בעזרת מערוך, כך שישתטח, עד לעובי של 1 מ"מ ולקוטר של 26 ס"מ. מחממים היטב מחבת טפלון ללא שמן ומטגנים כל פיתה כ- 2 דקות מכל צד, עד להזהבה קלה. מוציאים ומגישים חם או קר. וכמה הערות אישיות- אורית שטרית, צליאקית בעצמה, אופה מוצרי מאפה רבים וייחודיים ומתגוררת ברעות, מספר דקות קצרות מביתינו. את המתכון הזה היא נתנה לי לפני פסח, כדי להכין ממנו מצות כשרות למהדרין ואני לא ממש הצלחתי ועשיתי גרסא אחרת, אפויה, שיצאה דווקא קריספית ודלת שומן יחסית. אורית היא מקסימה וקשובה מאד לצרכים ולבקשות שלנו. היא משתמשת במגוון קמחים, כולל תירס, אך מוצריה ללא סויה וללא גלוטן. עבורי היא אפתה עוגת שוקולד מיוחדת ועשירה בהרבה שוקולד, לכבוד יום הולדת כאן וליקקנו את האצבעות.. יש לה פיתוחים משלה לעוגיות שונות, בורקס (חלבי וללא חלב לפי צורך) ומוצרים כמו עוגיות פטי בר וקרמבו ועוד. כיף גדול לקנות אצלה, לפי צורך, כי היא מאד מיומנת ומקצועית