שירן עוגות מעוצבות
New member
מתכון נפלא לעוגת תפוזים טעימה וקלילה
עוגת תפוזים
קלה ומהירה להכנה בעל טעם נפלא ומרקם אוורירי. מתאימה כעוגה לאירוח בפני עצמה ועוגת בסיס בחושה לציפוי עוגה מעוצבת מבצק סוכר.
רכיבים:
250 גרם חמאה
250 גרם סוכר (דק)
4 ביצים (מספר 2)
1 קליפת תפוז מגורדת
250 גרם קמח תופח
100 מיליליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
לציפוי:
250 גרם אבקת סוכר
50 מיליליטר מיץ תפוזים
אופן הכנה:
מחממים מראש תנור ל- 170 מעלות.
משמנים היטב תבנית אפייה קפיצית 22 ועליה מניחים נייר אפייה.
מקציפים היטב את החמאה והסוכר עד לסמיכות גבוהה וגוון חיוור, בערך 3-4 דקות.
מוסיפים את הביצים, אחת בכול פעם, ומקציפים היטב לאחר כול הוספה עד להטמעה מוחלטת של כול אחת מהביצים.
לאט לאט מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את התערובת לתבנית שהכנו מראש, אופים במשך 45- 50 דקות (או לחילופין נבדוק אם קיסם האם העוגה מוכנה).
לאחר גמר האפייה, להשאיר את העוגה בתוך התבנית ל- 10 דקות, להפריד אותה ולהניחה ע"ג רשת עוגה.
להכנת הציפוי:
לערבב את מיץ התפוזים לתוך אבקת הסוכר, לשפוך את התערובת ע"ג העוגה המקוררת ולתת לציפוי לזלוג לצדי העוגה
בתאבון

עוגת תפוזים

רכיבים:
250 גרם חמאה
250 גרם סוכר (דק)
4 ביצים (מספר 2)
1 קליפת תפוז מגורדת
250 גרם קמח תופח
100 מיליליטר מיץ תפוזים סחוט טרי
לציפוי:
250 גרם אבקת סוכר
50 מיליליטר מיץ תפוזים
אופן הכנה:
מחממים מראש תנור ל- 170 מעלות.
משמנים היטב תבנית אפייה קפיצית 22 ועליה מניחים נייר אפייה.
מקציפים היטב את החמאה והסוכר עד לסמיכות גבוהה וגוון חיוור, בערך 3-4 דקות.
מוסיפים את הביצים, אחת בכול פעם, ומקציפים היטב לאחר כול הוספה עד להטמעה מוחלטת של כול אחת מהביצים.
לאט לאט מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה וחלקה.
יוצקים את התערובת לתבנית שהכנו מראש, אופים במשך 45- 50 דקות (או לחילופין נבדוק אם קיסם האם העוגה מוכנה).
לאחר גמר האפייה, להשאיר את העוגה בתוך התבנית ל- 10 דקות, להפריד אותה ולהניחה ע"ג רשת עוגה.
להכנת הציפוי:
לערבב את מיץ התפוזים לתוך אבקת הסוכר, לשפוך את התערובת ע"ג העוגה המקוררת ולתת לציפוי לזלוג לצדי העוגה
בתאבון
