מתכון סטיפאדו

clcl

New member
מתכון סטיפאדו

מתכון סטיפאדו מאת: זמיר סיון מנכ"ל קליק גו אחרי טיולים רבים ביוון, הנה לכם מתכון הסטיפאדו שלי. אגב, סטיפאדו מזכיר מאד את מרק הגולש ההונגרי / אוסטרי, אלה שביוון ואיטליה הוא מורכב מעט אחרת. 1 ק"ג כתף עגל קוביות בינוניות. 2 כוסות יין אדום יבש [ אני ממליץ על מאסי אדום ] 2 בצלים גדולים קצוצים 1 ק"ג בצלצלים קטנים שלמים 8 עגבניות קלופות 2 גזרים. 2 כפות רסק עגבניות מקופסה חצי כפית טימין טרי 1 ראש סלרי קטן. 1/2 כפית אורגנו יבש חצי כפית פלל שחור גרוס מלח, פלפל. 3 כפות פפריקה מתוקה. רבע כוס שמן זית רצוי : [איטלקי יווני או ספרדי] הכי טוב בעניין שמן זית [ מוניני, איטלקי מעורב מעולה ] עכשיו להכנה... את הבשר לסגור על מעט שמן זית על להבה גדולה בסיר עבה ככל האפשר, להוציא ולשים בצד. להכניס את כל הירקות, בצלצלים, גזר חתיכות גדולות, תבלינים, וכיוצ"ב טיגון קל על להזהבה חלקית. אז נוסיף את העגבניות הקצוצות ומעט נערבב. להוסיף את היין האדום ביחד עם הבשר. אפשר ורצוי גם להוסיך 2 תפוחי אדמה מקולפים שלמים. מים עד כיסוי התבשיל + 4 כוסות נוספות. אז ננמיך את הלהבה, נסגור את הסיר, למשך שעה וחצי. לאחר מכן, נקרר. נבצע טעימה ואם יש צורך מילוח ופלפול. ואז נכניס למקרר. זמיר סיון : סטיפאדו טוב הוא כזה שישב לילה שלם במקרר וחיממו אותו בשנית יום לאחר מכן. זו עצה שקיבלתי מאדם יווני חביב בביקורי האחרון באי אנטיפארוס. www.clickgo.co.il
 

Master Stav

New member
קפריסין אהובתי

את הסטיפדו הכרתי בקפריסין ... אגב שם נהוג להוסיף למרבה הזוועה שלי גם כפית קינמון ...
מדובר בתבשיל טעים לאללה .....הזכרת לי נשכחות מהאי הכי מגניב במזרח התיכון .....
 
למעלה