מתכון עם שגיאות

רעות 1200

New member
מתכון עם שגיאות

שלום, ביום שישי פורסם בישראל היום מתכון של מיקי שמו עם שגיאות (אני מצרפת את המתכון למטה). אולי מישהו במקרה יודע ויכול לעזור.
כבר קניתי את כל המצרכים (לפני ששמתי לב לשגיאות כמובן) והסדר מחר...
השגיאות הן שהוא כותב במצרכים חצי כוס סוכר אבל כותב מה לעשות רק עם רבע כוס
ושהוא כותב במצרכים שמנת צמחית אבל בשום מקום לא כותב מה לעשות איתה
תדה רבה וחג שמח38
והנה המתכון:
כוסיות מוס וניל עם מחית תות שדה

קינוח פרווה ללא הרבה עבודה, קליל ומושלם לאחר ארוחה גדולה, טעים להפליא בזכות מחית התותים המעניקה מרקם נפלא וטעם שונה.

למוס וניל (ל־6-8 כוסיות):

• 240 מ"ל חלב קוקוס (כוס)

• 1/4 מקל וניל

• 3 חלמונים

• 90 גרם סוכר (1/2 כוס פחות כף)

• 20 גרם קורנפלור (2 כפות)

• 360 מ"ל שמנת צמחית (1.5 מכלים)

למחית תותים:

• 500 גרם תותים (חבילה)

מתחילים במחית: מניחים את התותים בקערה מעל סיר מים (בן מארי) ועוטפים בניילון נצמד. מבשלים כ־15 דקות, מוציאים את הניילון הנצמד ומסיימים את הפעולה בבלנדר מוט, על מנת לקבל מחית תותים.

מוס וניל: יוצקים חלב קוקוס לסיר בינוני. מגרדים את פנים מקל הווניל בעזרת סכין, מוסיפים לסיר עם המקל ומביאים לרתיחה. טורפים חלמונים עם 1/4 כוס סוכר וקורנפלור בקערה לתערובת אחידה, יוצקים מצקת מחלב הקוקוס החם ומערבבים היטב עד להשוואת טמפרטורות. יוצקים את כל התערובת לסיר ומחממים על להבה נמוכה, תוך כדי בחישה, עד לבעבוע, ומוציאים את מקל הווניל.

מעבירים את התערובת למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ־5 דקות במהירות בינונית עד שהתערובת חמימה. מגבירים את מהירות המיקסר וממשיכים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. סוגרים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל־4 שעות לפחות.

מעבירים את מוס הווניל לשק זילוף ומזלפים את הקרם עד לחצי גובה הכוס. בעזרת כף מניחים מעט ממחית התותים. מזלפים עוד מוס עד לגובה שלושת רבעי הכוס. מקשטים ביתרת מחית התותים.
 

revavonet

New member
עצות לתיקון המתכון.

1/4 כוס סוכר שימי על התותים לפני הבישול.
זה יגרום לתותים להפריש יותר נוזלים וימתיק אותם מעט.
את הקצפת הצמחית תקציפי לאחר שהקרם שבמקרר יתקרר היטב (4 שעות) ותשמרי בצד.
תעבירי את הקרם הקר לקערת המיקסר (אין צורך לשטוף מהקצפת) להקציף במהירות נמוכה יחסית ואז כשהקרם מקבל מרקם חלק לחלוטין (דקה שתיים הקצפה, לא יותר) לערבב בתנועות קיפול ביחד עם הקצפת.
זה הכל.
בתיאבון ובהצלחה
 

bali

New member
מנהל
מנסה לעזור על סמך הגיון

1. את 1/4 כוס הסוכר הנוספת אפשר להוסיף או לחלב הקוקוס שמרתיחים או לשמנת המתוקה שתגיע אח"כ.
2. השמנת המתוקה - לדעתי, אחרי שמקררים את הקרם שעשוי מחלב קוקוס, מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה (עם או בלי מה שנשאר מהסוכר) לקצפת יציבה ומקפלים אותה יחד עם קרם הקוקוס למוס אחיד. אם קרם הקוקוס יוצא צמיגי מדיי אחרי הקירור, טורפים אותו במיקסר עד שהוא נעשה שוב חלק, ורק אז מקפלים עם הקצפת שמקציפים בנפרד.

מה שהצעתי לא מבוסס על המתכון של מיקי שמו אלא על ההגיון שלי.

שווה לחפש בגוגל את המתכון הזה או קישור לתכנית של מיקי שמו שבה אולי יש את המתכון ואולי בלי הטעות.
 
למעלה