מתכון: פלפלים ממולאים
20 פלפלים אדומים לא גדולים שטופים כאשר הסרתי את הראש וניקיתי את הגרעינים ואת החומר הלבן מבפנים. שלב שני הכנת המלית: למלית בשרית: חצי ק"ג בשר בקר טחון 2 בצלים גדולים קצוצים צרור לא גדול של פטרוזיליה קצוצה עגבניה מרוסקת (אפשר גם מקופסה) קופסת רסק עגבניות כוס אורז שטוף ומסונן מלח + פלפל לטגן את הבצלים ולהוסיף לתערובת הבשר רק מחצית כך שחצי מהכמות תשאר בסיר ותשמש בסיס לרוטב. לערבב את כל חומרי המלית ולטעום. למלא כל פלפל עד 88-90 אחוז מגובהו. את הרוטב אני מכינה כך: על הבצל המטוגן אני מוסיפה 2 קופסאות רסק עגבניות ו- 3 כוסות מים מערבבת הכל היטב ומתבלת באבקת מרק עוף מלח פלפל וקורט סוכר מניחה בעמידה את הפלפלים ואם יש פלפל שקוע ברוטב אני כל הזמן מרטיבה בכף את הפנים שלו כך שהכל יספגו את הרוטב לבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי בסיר מכוסה . אני אוהבת שזה מבושל טוב וספג את כל הטעמים. אם אין לך סיר שטוח ורחב אז תחלקי את הכמות לשני סירים על מנת שכל הפלפלים יקבלו את הרוטב.
20 פלפלים אדומים לא גדולים שטופים כאשר הסרתי את הראש וניקיתי את הגרעינים ואת החומר הלבן מבפנים. שלב שני הכנת המלית: למלית בשרית: חצי ק"ג בשר בקר טחון 2 בצלים גדולים קצוצים צרור לא גדול של פטרוזיליה קצוצה עגבניה מרוסקת (אפשר גם מקופסה) קופסת רסק עגבניות כוס אורז שטוף ומסונן מלח + פלפל לטגן את הבצלים ולהוסיף לתערובת הבשר רק מחצית כך שחצי מהכמות תשאר בסיר ותשמש בסיס לרוטב. לערבב את כל חומרי המלית ולטעום. למלא כל פלפל עד 88-90 אחוז מגובהו. את הרוטב אני מכינה כך: על הבצל המטוגן אני מוסיפה 2 קופסאות רסק עגבניות ו- 3 כוסות מים מערבבת הכל היטב ומתבלת באבקת מרק עוף מלח פלפל וקורט סוכר מניחה בעמידה את הפלפלים ואם יש פלפל שקוע ברוטב אני כל הזמן מרטיבה בכף את הפנים שלו כך שהכל יספגו את הרוטב לבשל על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי בסיר מכוסה . אני אוהבת שזה מבושל טוב וספג את כל הטעמים. אם אין לך סיר שטוח ורחב אז תחלקי את הכמות לשני סירים על מנת שכל הפלפלים יקבלו את הרוטב.