hillabenam
Member
מתכון טעים ומזין של פרגיות עסיסיות עם בצל מתובל, שמוסיף טעמים,מתאים לארוחות ערב, חגיגות משפחתיות או כל אירוע שבו רוצים להגיש מנה עסיסית.
מרכיבים:
700 גרם פרגיות
4 בצלים בינוניים, פרוסים דק
3 שיניים של שום, כתושות
רבע כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן
1 כף סויה
חצי כף סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית קימל
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
חתכים את הפרגיות לקוביות בגודל בינוני,לאחר מכן,מטגנים את הפרגיות ומטבלים אותן.
לוקחים קערה,מערבבים בה את השום עם הפפריקה,כמון,מלח,פלפל וקימל.
לאחר מכן,מוסיפים את היין הלבן,הסויה,הסוכר וכוס המים עד שכל התיבול עם הבשר מתערבב.
משרים את הפרגיות בתערובת למספר דקות כדי שהבשר יספוג את הטעמים.
לוקחים מחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל שחתכנו,ומטגנים היטב עד שהוא מתחיל להתרכך במספר דקות.
מוסיפים את השום הכתוש למחבת עם הבצל ומטגנים עד שהשום משחרר את הארומה שלו, כחמש דקות נוספות. שימו לב שלא לשרוף את השום.
לאחר מכן, מוסיפים את הפרגיות עם התיבול למחבת עם הבצל והשום. מטגנים את הפרגיות עד שהן מקבלות צבע זהוב מכל הצדדים.
מוסיפים את הנוזלים שהכנו מראש ומבשלים על להבה בינונית במשך רבע שעה עד שהפרגיות סופגות את הטעמים והן מבושלות עד הסוף. אם צריך, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול כדי שהנוזלים לא יתייבשו.
לקראת סוף הבישול, ניתן להוסיף עוד מעט חמימות וטעם עשיר.
אם רוצים גוון מעט מתוק יותר, ניתן להוסיף עוד מעט סוכר.
בסיום, מכבים את הלהבה ומניחים למנה לנוח במשך חמש דקות לפני ההגשה.
בתיאבון!
מרכיבים:
700 גרם פרגיות
4 בצלים בינוניים, פרוסים דק
3 שיניים של שום, כתושות
רבע כוס שמן זית
חצי כוס יין לבן
1 כף סויה
חצי כף סוכר
חצי כפית מלח
חצי כפית קימל
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
1/2 כוס מים
אופן ההכנה:
חתכים את הפרגיות לקוביות בגודל בינוני,לאחר מכן,מטגנים את הפרגיות ומטבלים אותן.
לוקחים קערה,מערבבים בה את השום עם הפפריקה,כמון,מלח,פלפל וקימל.
לאחר מכן,מוסיפים את היין הלבן,הסויה,הסוכר וכוס המים עד שכל התיבול עם הבשר מתערבב.
משרים את הפרגיות בתערובת למספר דקות כדי שהבשר יספוג את הטעמים.
לוקחים מחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על להבה גבוהה. כשהשמן חם, מוסיפים את הבצל שחתכנו,ומטגנים היטב עד שהוא מתחיל להתרכך במספר דקות.
מוסיפים את השום הכתוש למחבת עם הבצל ומטגנים עד שהשום משחרר את הארומה שלו, כחמש דקות נוספות. שימו לב שלא לשרוף את השום.
לאחר מכן, מוסיפים את הפרגיות עם התיבול למחבת עם הבצל והשום. מטגנים את הפרגיות עד שהן מקבלות צבע זהוב מכל הצדדים.
מוסיפים את הנוזלים שהכנו מראש ומבשלים על להבה בינונית במשך רבע שעה עד שהפרגיות סופגות את הטעמים והן מבושלות עד הסוף. אם צריך, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול כדי שהנוזלים לא יתייבשו.
לקראת סוף הבישול, ניתן להוסיף עוד מעט חמימות וטעם עשיר.
אם רוצים גוון מעט מתוק יותר, ניתן להוסיף עוד מעט סוכר.
בסיום, מכבים את הלהבה ומניחים למנה לנוח במשך חמש דקות לפני ההגשה.
בתיאבון!